PACKA UPP OCH PACKA NER…..

24 september - 2008 | 12 kommentarer

I strålande sommarsol som till och med gav ifrån sig lite värme packade jag upp julrekvisita till nästa veckas plåtning. Samtidigt gick tvättmaskinen varm och min väska skulle packas inför Göteborg, Gunnebo och Bokmässan.

Ingen lätt uppgift! Till Gunneboreportaget vill jag vara ”Bohemchic”, till kockteatern på bokmässan vill jag ju vara snygg förstås men inte för fin, mer köksvacker,,ha, ha! och på kvällarna är det fullt med kul, middagar, coctails och annat och då vill jag ju vara ännu snyggare förstås, mer fräsig om ni förstår?!

Hur som helst blev jag inte riktigt klar med min packning, kvällen blev lite rörig med alla barnens olika aktiviteter,,,som tur är har jag ju imorgon förmiddag på mig!

Och middagen som inte alls blev vad jag planerat utan mer av ”man tager vad man haver” karaktär fick ätas i flera omgångar….tur då att den blev riktigt god och en perfekt rätt att laga då mattiderna blir olika eftersom den mer än väl tål att stå på spisen och vänta! En gryta på kycklingben och svamp!

img_4286.JPG

1 gul lök

1 rejäl matsked smör

1 kg kycklingben

4 morötter

Ca 7 dl blandad svamp, t ex, portabella, trattkantareller, skogschampinjoner

2 msk kalvfond

5-6 dl vatten

Ca 2 dl vispgrädde

Några kvistar timjan

TILL SERVERING

Ris, pasta eller potatis

Grönsallad

Grovhacka löken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt kycklingbenen och stek dem gyllene på alla sidor. Låt steka ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt svampen och morötterna, skalade och skurna i 2 cm breda bitar. Låt fräsa ytterligare 5 minuter.

Tillsätt fond, vatten och timjankvistar. Lägg på ett lock och låt puttra tills kycklingen är klar. Häll på grädden och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med ris och grönsallad.


Ha, ha Ulla! Du hittade min blogg! Så bra, nu har jag en läsare till tänker vinnarskallen i mig nu när jag jagar toppen på bloggtoppen! Hörde just att man också kan gå in på "Det goda köket" (www.detgodakoket.se) och rösta fram den bästa matbloggen....ha, ha, ha,,,,och hoppas nu att mamma kommit hem till Djurgården igen, jag vände iallafall bilen åt rätt håll! Och lycka till med kycklingen då! Kram, kram....

monika | 2008-09-25 13:22:24

Hej igen. Jag ler...ni e så roliga, du o din mamma. Hoppas förresten att hon hittar hem från Centralen. Jobbigt om hon snurrar runt i stan hela eftermiddan! Tur att hon har mitt mobilnr nu. Hoppar på tåget..nä inte samma som du men å bjuder på en till synes mycket god kycklinggryta, menar jag. Ha de så bra i Gbg. Gör Allt, vid läge! Puss på näsan.

Ulla | 2008-09-25 12:57:29

Hej Millan! Åh, Tack att Du och Ni alla finns också! Ni anar inte vilken kraft man får av Era uppmuntrande ord! Lycka till med kycklinggrytan! /Monika

monika | 2008-09-25 10:21:54

Hej Heléne! Då blir ni många som äter kyckling på lördag om man ska tro alla kommentarer, ha, ha! Ditt fina halsband som du skickat mig är med till Göteborg! /Monika

monika | 2008-09-25 10:20:05

Hej Monica S! Gorm var ett bra namn tycker jag! Gott och enormt på samma gång! Kul! Då kanske vi ses på Kockteatern?! /Monika

monika | 2008-09-25 10:18:01

God förmiddag gulliga Monika! Åh, gud sååå god denna gryta ser ut! Den ska jag tillaga med eller utan min man på lördag :-) Min man älskar grytor! Till det ngt gott rött vin.....m.m..m.m Perfekt nu när hösten och mörkret närmar sig! Ett annat mystips:ha en massa värmeljus på bordet också.... Ha en bra dag och tack för att Du finns :-) /Millan

millan | 2008-09-25 09:35:42

Den grytan kommer jag laga till helgen. Mina barn älskar kycklingben. Njut Göteborg! K Heléne

Heléne | 2008-09-25 07:39:05

Vi har ett eget namn på tager-vad-man-haver mat i vårt hus. Det kallas helt enkelt Gorm. Fråga mig inte varför. Det kan var allt från någon slags pytt, till ris& köttfärsröra till kycklinggryta. Poängen är att det är saker som finns i kylskåpet (helst färdigt) och som kombineras ihop till något ingen sett förrut. Gott brukar det bli iallafall. Jag har nu bokat vandrarhem i Göteborg på lördag och kommer på mässan! Det ska bli jätteskoj.

MonicaS | 2008-09-25 01:04:16

Hej Anna! Ja, det är lustigt hur det oväntade ofta blir extragott! Och precis som du så gillar jag att tillaga kött och fågel med ben det ger så fin smak till skyn! /Monika

monika | 2008-09-24 21:10:39

Hej Lena! Och Tack, tack! Synd att du inte kommer...det är kul på mässan! /Monika

monika | 2008-09-24 21:06:18

Mmmm, den grytan verkar hemskt god - "tager vad man haver"-rätter brukar bli väldigt goda. Jag gillar att laga till av kycklingben, köttet blir så mycket saftigare då.

Anna | 2008-09-24 20:46:20

Hej! Ha det riktigt riktigt bra i Göteborg. Jag hade tänkt besöka mässan men har fått ändra mina planer. Det hade varit så kul att träffa dej och få köpa boken Vinterns menyer,men det finns ju adlibris.Ha ha.Hoppas vi ses någon annan gång.K Lena.

Lena A | 2008-09-24 20:29:28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *