DÅ VAR DET DAX IGEN…..

25 september - 2008 | 0 kommentarer

Att sätta mig på tåget till Göteborg känns nu nästan likadant eller vant som att sätta mig på bussen in till stan, jag gör båda sakerna ”typ lika ofta”!

img_4289.JPG

Förmiddagen var lugn och skön. Mamma och jag fick gott om tid att gå igenom allt som ska ske när jag är borta. Nu har hon stenkoll och jag har faktiskt lärt mig med åren, kanske sista året då, att andra faktiskt kan sköta saker lika bra som jag, nästan iallafall! Ha,ha!

Nu sitter jag här och vaggas fram söderut mot Göteborg av Sj och njuter…det ska bli kul, jättekul faktiskt! Jag älskar bokmässan! Det är mitt 13e!! år på bokmässan, (14e egentligen men förra året hoppade jag av i sista stund med anledning av att vi skulle börja filma ”Monikas mat” direkt på måndagen efter och jag insåg väl till slut att det skulle bli lite för mycket att komma direkt från ”racet” på bokmässan och rakt ner i julgrytorna i ”Monikas mat”!)

Vad är det då som är så kul? Det är hela fenomenet med ”högt och lågt” blandat. Här är vartenda ord för några dagar lika mycket värt om det så handlar om ett mord, kärlek, en vetenskap eller en biffstek…(nästan iallafall!) Och det är inte direkt händelselöst på kvällarna….här finns många riktigt spännande människor!

Det är också fantastiskt kul att möta läsare och publik, Er! Se vilka Ni är! Bara säga Hej, samtala, svara på en fråga, ge ett gott råd få lite beröm! 😉 Och det som jag brukar bli allra gladast över är när människor berättar hur flitigt de använder mina kokböcker, flera har till och med använt sönder dem! (Vilket ju är jättebra, då måste de köpa nya! Ha!) eller när de lagat ALLA rätterna som jag gjorde i ”Monikas mat”……imponerande!

Att träffa kollegor och andra kockar är också en upplevelse! För det mesta jobbar jag ju i min ensamhet och diskuterar inte så mycket med någon, ingenting egentligen.. men här kan vi snöa in i en maträtt,viktig matfråga eller något helt annat som inte ens har med mat att göra faktiskt…. träffade just jättetrevliga Fredrik Eriksson då jag steg på tåget…….

Det finns ju konkurrens också förstås, massor! Vi är många som ska locka våra läsare med att just vår kokbok är den bästa, den enda, den läckraste,,,,men den ser jag faktiskt bara som positiv! Det gör egentligen bara att vi alla måste skärpa oss och göra bra, bättre recept och framförallt bättre mat och idéer till dem som ska laga den….Er! Det finns tyvärr också mycket skräp, även i kokboksbranchen såklart….

Jag kommer att ge järnet med mina spättarulader i saffranssås och lammfilé med lingondressing….vet att många tänker att ”det ska vara så enkelt som möjligt” och det ska det ju vara förstås men det ska ju också vara alldeles enastående, hänförande och gott också!

Och nu kom Sj´s ”berömda” lax in till mig,,,,hoppas innerligt att det inte är Fredrik som gjort receptet!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *