GLÖMDE…

25 september - 2008 | 6 kommentarer

Jag kommer förstås att berätta allt om vad som händer på bokmässan……nästan allt iallafall!


Hej Monica S! Det låter jättegott! Tack för tips! Och då ses vi väl vid kockteatern? /Monika

monika | 2008-09-26 15:33:46

När du pratar om sprit i maten.. En favoriträtt hemma hos oss för många år sedan var stekt torskfile eller annan vit fisk med 2 såser - tomatsås med lite hetta (chilli) och spenatsås. Spenatsåsen spetsades med lite sherry och det var bara så kanongott. Tror jag måste göra det en dag snart igen.. Imorgon åker sonen och jag till Göteborg. Tar väl några timmar från Oslo..

MonicaS | 2008-09-26 10:16:16

Hej margaretha! Klart du ska komma! Hela Göteborg kokar....... /Monika

monika | 2008-09-25 19:29:29

Hej Catharina! Förstår hur du tänker....tror jag....Vodka har ju ingen smak utan mer "ren spritsmak", vin och cognac har ju alltid en slags sötma som "gifter sig med maten" men...man ska aldrig säga aldrig! det kan vara en höjdare, prova vet jag! Och om du gör det, glöm inte att meddela oss! /Monika

monika | 2008-09-25 19:28:41

Kanske jag kommer hinna ta en tur till Gbg! Bor ju i Varberg, strax söder om Gbg, nära havet...! Kommer bli många besökare där tror jag! Kram Maggan

Margareta | 2008-09-25 19:18:34

Hahaha..det tillägget var bra, "nästan iallafall" :-) Hoppas du får härliga dagar, förutsättningarna bör ju vara de bästa. En liten fråga som dök upp över gårdagens middag som var en ljuvligt hemlagad tomatsoppa. Kan man "piffa upp" denna soppa med vodka - tänkte lite åt bloody Mary hållet...vad tror du om det? Vodka i matlagning känns ju inte så vanligt, jmfrt med exempelvis vin och cognac...bara en tanke...jag älskar soppor och det är alltid kul att testa nya varianter av gamla beprövade recept. Ha härliga, intensiva och givande dagar i Götet! //Catharina

Catharina | 2008-09-25 16:38:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *