BEKRÄFTELSE, STEFFO OCH BRANDLARM!

27 september - 2008 | 2 kommentarer

Jaaa, vad ska jag säga? Idag kan jag inte klaga på uppmärksamheten! Inte klokt så mycket snälla människor det finns…vart jag än går och vad jag än gör under hela dagen på mässan får jag vänliga ord, beröm, tack, komplimanger, små underbara frågor och jag skriver autografer!!! Inte en, utan så många att jag tappar räkningen till slut!

Mitt behov av bekräftelse får sig en rejäl dos,,,tänk att det finns så många människor som ser allt detta hos mig?

Det finns en VIP lounge på mässan. Här bjuds det på god mat, vin förstås… och framförallt kan man träffa ”vemsomhelst”!  Eftersom det är mat det är frågan om har ju vi ”matmänniskor” en extra hög status här inne eftersom det är vi som ”känner dem” som står för det hela eller snarare är det kanske så att de som lagat maten vill veta vad just vi tycker om det som serveras!

Och det är inte så vanligt faktiskt, att vi kokboksförfattare ”smäller lika högt” som de ”riktiga författarna” men här på lunchen,,, här känns det nästan så! Och vi har riktigt trevligt!

Min dag idag börjar som så ofta med att handla mat. Jag får tag på allt vad jag behöver och känner stor förväntan inför dagen.

Som börjar med intervju…

 img_4342.JPG

Och sedan kommer själva grejen, matlagningen inför publik och här gäller det att både sälja sig själv och sin bok det kan jag lova!

img_4362.JPG

img_4360.JPG

Jag får Steffo som presentatör och det är hur kul som helst! Vi får en bra start, han är otroligt skön att ha bredvid sig, frågar bra saker som ger ingångar till bra samtal som håller i sig och publiken är med oss och så är det inte alltid!

img_4352.JPG

Och jag måste nämna Hans! Hans som liksom bor där på kockteatern på bokmässan! Outtröttlig, diskar, hackar, plockar, fixar och alltid med ett gott humör! Hans, du är helt otrolig! Tack, tack och tack för allt du gör!

Jag, Hans och Steffo som befinner sig lite i bakgrunden för en gång skull…

img_4348.JPG

Sedan börjar maten bli klar…

img_4356.JPG

och här kommer dem sugna…

img_4363.JPG

Just när jag ska gå hem låses alla dörrar på mässan, ett brandlarm har gått i kockteatern och alla kommer ut men ingen kommer in! Annika som är med mig har sin kappa där inne och vi får inte komma in….jag tittar febrilt i programmet,,, vilken kock kan ha ”tänt eld på ” köket!

Var det inte Marcus Aujalay så var det Gunilla von Heland…..hur som helst så är jag otroligt glad att det inte var jag!

Det får väl anses vara dagens skandal, såvida det inte händer något ikväll på Norsteds stora förlagsmiddag,,,

Tack och lov är den på mitt hotell! Jag kan bara ”glida ner med hissen” och imorgon är det dags igen!


Hej Heléne! Så kul att ni gillade kycklingen! Och för mig går det bara toppen, Tack! /Monika

monika | 2008-09-28 08:37:27

Hej Monika! Vilken dag! Hoppas att du får sålt i massor...det är du värd! Vi har i alla fall ätit ätit din goda kyckling med svamp och himmel vad vi åt! Den kommer jag laga fler gånger, så Tack för ett superbra recept! Njut kvällen! K Heléne

Heléne | 2008-09-27 19:11:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *