IDAG BLIR DET GOD LUNCH!

30 september - 2008 | 2 kommentarer

En sak är i alla fall säker, idag kommer jag att äta en riktigt god lunch! Har ett lunchmöte inbokat med Susanne på Zink grill och här lagas maten med kärlek som största ingrediens och det känner man verkligen.  Här finns goda långkok, långsamt ugnsbakade kycklingben som smälter i munnen, de bästa Italienska charkuterier att välja bland, de bästa ostarna, grillade havskräftor med mera, med mera samt en riktigt god Saltimbocca. Peters recept (Peter Nordin som är krögaren på Zink grill) har jag ju inte men ett eget som är väl så gott!

SALTIMBOCCA
En typiskt italiensk rätt med kalvkött, parmaskinka och rikligt med salvia. Namnet betyder ”hoppa in i munnen”, vilket denna rätt också gärna gör då den är mycket god. Servera med ris, pasta eller färskpotatis och en grönsallad.
4-6 skivor kalvinnanlår, c:a 1/2 cm tjocka skivor
4-6 skivor parmaskinka
Tandpetare
8-12 salviablad
Mjöl till panering
Salt och nymalen peppar
Smör till stekning, c:a 75 g
3 dl torrt vitt vin
TILL GARNERING;
Salviablad och salviablommor
Bulta ut köttet försiktigt. Det går lätt om man lägger det mellan plastfilm och använder sin knutna näve. Placera en skiva parmaskinka ovanpå varje kalvbit. Lägg till sist ett par salviablad på varje ”paket”. Fäst bladen med en tandpetare.

Strö över lite mjöl på båda sidor av köttet. Salta och peppra.

Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek köttet i c:a 3 minuter på varje sida. Häll på vinet och bräsera i några minuter. Smaka av.

Garnera med några extra salviablad och salviablommor.


Hej Lena Pe! Just hemkommen från Zink och mätt! Det var sååå gott...Tack för bra tips och varianter på Saltimbocca! själv blev jag extra nyfiken på varianten med älgkalvinnanlår, det låter gott! Salviablommorna är vackert blå och eftersom de är ganska starka i smaken är de ju mer för ögats lyst! /Monika

monika | 2008-09-30 14:50:29

Åh så gott med saltimbocca! Jag brukar ibland köra kycklingfilé istället för kalvkött när jag är lite snål och det blir ju också väldigt smaskigt. Mycket bra blir det också med älgkalvinnanlår kan jag tipsa om. Salviablommor undrar jag dock över - har och brukar alltid ha - fina salviaplantor under sommaren men några blommor tror jag inte jag har sett någongång?! /Lena (Pe)

Lena Pe | 2008-09-30 10:16:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *