ALLT GÅR OCH DET GÅR BRA!

9 oktober - 2008 | 3 kommentarer

Jag har utlovat ett helt annat inlägg egentligen,,,, får ta det imorgon på tåget när allt lugnat sig…. men här kommer en kort och intensiv redogörelse från min dag. Och jag måste ändå säga som rubriken förtäljer; Allt går….bara man är tillräckligt snabb och envis, och det är jag!;)

Efter leverans av nycklar till William, grrrr, och handling till kalaset…så hamnade jag i himlen. . På Grevgatan 19 hos Kamelo, tack vare Sassa här i bloggfamiljen!

Jisses, så mycket vackra ting, inte bara fat och kannor utan smycken, handväskor allt man kan tänkas behöva!

img_4461.JPG

Nu behövde jag ju bara fat och kannor just idag men det känns skönt att veta att det finns så mycket annat vackert!

Jag blir så glad när jag hamnar så rätt! Och jag har faktiskt nosat på kamelos fat förut…kände igen en del som jag använde i nyårsprogrammet av Monikas Mat, men dem hittade jag inte här utan på en liten butik som heter Gåvan som ligger på Humlegårdsgatan i Stockholm….!

Hur som helst var jag  sjukt stressad och sprang runt och bara lyfte och pekade på det som behövdes inför morgondagen…dessutom bad jag flickan som neg!!! för mig när jag kom att ta lite bilder till bloggen…..undrar vad hon tänkte egentligen?

Och den här var ju också fin…men den måste jag spara till en av alla julfotograferingarna jag har framför mig, Afrika möter Norden…..

img_4463.JPG

Till Ica Banér för att hämta min beställda fläsk kotlettrad med långa ben..(tog lång tid att förklara när jag beställde men dem är så bra där,,,) och stans bästa sidfläsk…

img_4464.JPG

Därefter till en större butik för att få ”allt annat”,,, sedan apoteket,,,,och mitt i alltihop får jag ett infall och rusar in i en butik och köper mig ett duntäcke! Ha,ha! inte klokt! Det är bara för att man är så stressad som det går så fort,,,,en sådan handling hade annars tagit en hel dag med funderingar kring hur många procent anddun hit och dit det skulle vara….jag ville ju bara ha ett skönt och svalt täcke med fint dun och det tror jag faktiskt att jag fick! Ser fram emot natten…..

Hemma med påsarna!

img_4465.JPG

Och de vackra faten…

img_4467.JPG

Sedan ringer Eva-Marie från Skårs gård och undrar om jag kommer att skicka några recept inför lördagen!!!! Va!  Jag har uppenbarligen glömt att bifoga dem i mitt mail för en vecka sedan………men IT har aldrig varit min starka sida och vi skrattar och kommer överrens om att det ordnar sig när jag väl är på plats! Jag kommer ju imorgon kväll….

Men först är det bakning och packning till Loppis och grisrätter till danska DMA som gäller för min del……

Hoppas Ni inte blev alltför stressade!;)


Tusen tack, de(parmaknyttena) verkar både goda och dekorativa. Skall bläddra bakåt i bloggen så får jag flera tips. Ibland tycker jag förberedelserna är roligast. Planera och undra över hur allt kommer att bli! /Sassa

Sassa Hårte | 2008-10-11 17:18:57

Hej Sassa! Jaa, där var det mycket vackert! Och, jag har ju nosat på dem förut, de vita...i Nyårsprogrammet av Monikas Mat hade jag faktiskt dessa fat utan att veta att det var Kamelo.... Bilderna till DMA blev hur fina som helst och faten var som klippta och skurna här! Tilltugg....jaa, om du vill ha något med skaldjur kan du bläddra tillbaka i bloggen, förra veckan tror jag det var skrev jag en hiskeligt massa tilltugg recept...men på dessa fat skulle parmaknyten vara fina....Du får öka på receptet så det räcker! Lycka till! PARMAKNYTTEN MED FÄRSKOST Fina små knytten fyllda med smaksatt färskost. Ett strå av gräslök får fungera som "snöre" samtidigt som det blir till en vacker dekoration. 10-12 skivor parmaskinka 1o urkärnade svarta oliver 5 soltorkade tomater 150 g färskost eller philadelphiaost 10-12 gräslöksstrån Finhacka oliver och soltorkade tomater. Blanda med osten. Smaka av med örtsalt. Fördela en klick i mitten på varje skiva parmaskinka. Vik upp kanterna och knyt ihop till ett paket med hjälp av ett strå gräslök. /Monika

monika | 2008-10-11 16:42:12

Hej Monika, Förstod att du skulle gilla Kamelos saker.Roligt med bilderna. Tänk att du hinner tänka på allt. Skulle vilja ha lite tips av dig på lite tilltugg till en fest buffé. Lite nytt, inte så många sorter. Jag vill att det ska se vackert ut och inte rörigt. Tänkte lägga upp på Kamelos stora fat och även de små ovala. Det kommer ungefär 20 personer. Må gott önskar Sassa

Sassa Hårte | 2008-10-11 16:29:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *