GÅRDAGENS ENKLA!

9 oktober - 2008 | 12 kommentarer

Nu har Ni satt lite press på mig! Blev tvungen att göra en snabb, enkel och delikat vardagsmiddag igår kväll! Och jag skäms inte för resultatet! ;)!

Steg 1, Fräs några skogschampinjoner i lite rapsolja….

img_4452.JPG

Steg 2, Dela ca 600 g lövbiff i bitar och tillsätt till pannan….

img_4453.JPG

Steg 3, Tillsätt 2-3 dl matlagningsgrädde,1-2 msk kalvfond, skuren gräslök och persilja, smaka av….

img_4456.JPG

Steg 4, Häll såsen över nykokt tortoglioni eller annan ”större pasta” i ett stort vackert fat…..

img_4458.JPG

Servera! Och tiden var ca en kvart!

Fullt lika enkel ser inte dagens program ut! Om jag hade haft anlag för att bryta samman vid för mycket stress hade detta varit dagen!

Måste handla griskött till morgondagens plåtning för DMA, titta på keramiken på Kamelo, packa inför  resan till Kungsbacka och Skårs gård, (som ska ske imorgon när vi plåtat klart), samla ihop grejer till Beatas loppis på lördag och baka till densamma, (allt blir ju gånger två med tvillingar!), handla till Rakel och Beatas kalas som ska ske på Söndag och jag kommer ju inte hem förrän lördag natt….dålig planering och slutligen ringer just William som har glömt nycklarna till sitt skåp i skolan så nu måste jag åka dit med dem….  :-/ Håll i hatten, nu kör vi!


Hej igen Monica! Åh, det låter härligt med så fina varor och en sådan stolt och medveten försäljare! Men det går faktiskt att ställa krav i en alldeles vanlig butik också,,,,tro mig, min favoritbutik är en alldeles vanlig Ica-butik men där får jag det allra bästa köttet....om jag säger till ett par dagar i förväg förstås.....i din butik verkar det vara fantastiskt för jämnan! /Monika

monika | 2008-10-10 07:53:36

Jag var i en helt fantastisk butik idag - Jacobs på Holtet (i Oslo) som jag nämnde tidigare. Vanliga norska butiker är så tråkiga att det är obeskrivligt, men att komma till Jacobs är som att komma till mathimmlen. De hade verkligen allt och jag fick tag på 7 färska andbröst, fantastiska ostar, men fisk till min soppa fick jag inte köpa idag. Han ville inte sälja det han hade utan beordrade mig att komma tillbaks imorgon! Då har man stolthet för det man säljer! Dyrt blev det, men gott kommer det att bli.

MonicaS | 2008-10-09 23:40:37

Hej AnnMarie! Ja visst är det härligt att alla bara sprutar ur sig recept! Det stärker verkligen min uppfattning om att alla har ett par riktigt bra rätter hemma! Och så kul att alla delar med sig tycker jag! Ankbröst brukar finnas i de flesta välsorterade butiker om inte färska så frysta iallafall. Kalvläggen måste man ofta beställa och det ska man göra! Ställa lite krav på sin butik, då blir den allt bättre! Trevlig helg! Monika

monika | 2008-10-09 20:26:02

Hej Cecilia! Så bra! Och jag tyckewr du gör rätt att söka efter de ekologiska kycklingarna....de är ju svåra att finna tack vare att det endast finns en uppfödare men allt får man igen på smaken faktiskt! Trevlig helg och lycka till med kycklingjakten!;) Monika

monika | 2008-10-09 20:22:22

Åh Eva! Som tur är så gillar jag ju när det är lite "hett om öronen" och lugnt lär det inte bli förrän jag kommer till Kungsbacka imorgon kväll och ska lägga mig i en säng, alldeles ensam! :) /Monika

monika | 2008-10-09 19:02:38

Phu! Vilken dag du har eller kanske har haft vi är ju lite efter i Kanada. Försök avsluta den lite lugnt med en kopp rött eller grönt the i soffan så att du får lite extra antioxidanter. Eva

Eva | 2008-10-09 18:55:21

Hej! Åh, vad mycket härlig mat man har fått tips på på senaste tiden! Nu undrar jag om du kan ge mig ett tips på var jag kan hitta ankbröst och kalvlägg. Jag har letat på flera ställen men inte hittat. Ha en trevlig helg alla bloggare! Annmarie

Annmarie | 2008-10-09 17:39:39

Hej Monika! Tack snälla du för gårdagens tips om var jag kan hitta ekokyckling!!! Nu ska här lagas kycklingrätter! Dessa rätter har tyvärr lyst med sin frånvaro ett tag eftersom vi efter vår flytt till en ny mindre stad inte har hittat ett endaste ställe som säljer ekologiska kycklingar. Men så kom jag på att min man som jobbar inne i Stockholm kunde springa ut på lunchen och proviantera om han bara visste vart han skulle gå. Nu har han fått sitt uppdrag och till helgen blir det grillad kyckling med din jättegoda chèvresås och sötpotatis (ur "Monikas mat"). Mums! Vänliga hälsningar från Cecilia

CeciliaW | 2008-10-09 17:12:49

Hej monica S! Visst är det tur att man ibland har något kvarglömt i kylen, svampen i skogen och örterna i kryddlandet...vilken lycka! /Monika

monika | 2008-10-09 15:49:13

Det var så perfekt för jag hade köpt mat till min man, sonen och jag - och så kom svärfar på besök. Vi var på landet och jag hade bara köpt precis det vi skulle äta, i övrigt var skåpen nästan tomma. Jag hade 300 gr färsk pasta, 350 gr lövbiff och lite sockerärtor. Det räckte ju inte till 4 så jag skar lövbiffen i mycket tunna skivor, hittade en kvarglömd lök i kylen, hade lyckligtvis hittat några nävar kantareller och trattkantareller i skogen. Skar lövbiffen i mycket tunna remsor, hackade löken och stekte den, sen köttet och svampen. Hade ett paket grädde som jag hällde över och sen lite persilja som växte i landet. Kokade pastan och la den i en form - hällde över såsen och små körsbärstomater och ruccolasallad ovanpå och plötsligt räckte det till 4.

MonicaS | 2008-10-09 11:36:01

Hej Monica S! Så lustigt, två själar en tanke, men visst är det en ursnabbb och god rätt? Och det ser härligt ut där på Jacobs, (www.jabs.no)! Där finner du säkert vad du behöver, Lycka till med allt! /Monika

monika | 2008-10-09 09:21:38

Jag gjorde precis en sån sås m lövbiff och trattkantareller i lördags! Toppengott. Lycka till med alla dina aktiviteter. Glöm inte att andas emellanåt. Nu ska jag åka och köpa mat till helgen. Jag hoppas de har ankbröst på Jacobs 8http://www.jacobs.no/jacobs/jacobs/) - men de brukar ha alla möjliga fantastiska saker. Måste städa och fixa allt annat också - och hinna jobba emellan..

MonicaS | 2008-10-09 08:59:08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *