SJ, SJ GAMLE VÄN….

10 oktober - 2008 | 2 kommentarer

Då var det dags igen att inta Sjs anrättning!

img_4472.JPG

Konduktören tillika servitören är fantastisk! Han heter Per och jag känner igen honom  sedan tidigare resor….

-Parrrrrmesangratinerad kycklingfilé! utropar han glatt på go Göteborgska till varje resenär som får sig en bricka.

-Laxssssmörgåsss! till de som får en smörgås….

När han kommer fram till mig, (parrrrrrmesangratinerad kycklingfilè)  får jag värsta skrattanfallet, jag kan bara inte sluta!

Vad är det som är så roligt? undrar han samtidigt som han utbrister;

– Men dig har jag ju sett på Tv!

Då skrattar jag ännu mer…Ni vet sådär så det bara inte går att sluta fastän jag verkligen försöker, dessutom vet jag inte riktigt vad det är som är såååå roligt men jag kan bara inte sluta!

Då börjar han berätta…. Han ville bli kock……

-Jag gick i Mannerströms hårda skola du vet , säger han till mig och kommer sedan på att han har halva vagnen kvar att servera och ilar vidare.

Men så är det ju förstås och det var väl det jag kände! Att han hade ett alldeles särskilt förhållande till mat och var extra glad när han skulle servera maten, (han var helt annorlunda när han klippte biljetter!) Och så är det ju med oss människor…det syns när vi får syssla med det vi älskar!

Hur var maten då?

Förrätten en rund boll färskost, av typen Créme bonjour och skivade inlagda rödbetor från burk!!! Inte klokt,,,mitt i betornas bästa säsong! Den lämnar jag faktiskt….

Den Parrrmesangratinerade kycklingfilén gick att äta….kände kanske inte så mycket av parmesanen och jag undrar fortfarande vad det var för smält fett som låg kvar i min låda när jag var klar….?

Desserten, Morotskaka! Ha! Det var väl iallafall på Rosendal Morotskakan fick sin introduktion i det här landet och denna kommer inte i närheten! (Konstigt egentligen för morotskaka är den mest hållbara och saftigaste kaka jag vet, dessutom enkel att baka!) Men denna har 1 mm tjock topping,,,!! På Rosendal var det nästan lika mycket topping som kaka….

Jag dricker vin också…Campolieti Ripasso Valpolicella…och det var gott!

Tåget rullar vidare…….Nu får vi bara hålla tummarna för fint väder på Västkusten imorgon så det kommer riktigt mycket folk till Höstmarknaden hos Eva-Marie på Skårs gård!


Hej Catarina! Visst är det smidigt med tåg! Men maten? nja, den måste gå att göra bättre! Och vinet var ju bra......hälsningar från ett mulet Kungsbacka! Men det regnar inte! /Monika

monika | 2008-10-11 07:14:33

Låter som en mysig tågresa! Gott vin, god mat & trevligt sällskap! SJ är smidigt, men jag kör gärna själv....man bestämmer ju då ;) Men det blir dåligt med både mat & vin! Lycka till i morgon. Jag håller tummarna för vädret!! Wolfgang kom ju itid.... Ha en skön helg!

catarina | 2008-10-10 19:05:04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *