UNDERBAR DAG, WONDERFUL DAY, SPLENDIDE GIORNO!

11 oktober - 2008 | 12 kommentarer

Vill liksom säga dagens innehåll på flera språk för att förstärka upplevelsen!

Så bra det blev på Skårs gård! Trots vädrets ohämmade makter, (värsta Göteborgsvädret med ”fjunregn” som jag kallar det, varken regn eller annat, bara fukt från himlen!)

Min morgon börjar med en nybakad bröddoft…..och här är hon Eva-Marie! redan igång…

img_4474.JPG

Eva-Marie och Johny på Skårs gård är fantastiska, så är det bara! De förnyar sig och stretar vidare hela tiden…Jisses så mycket de gjort sedan jag var här i Januari….

Den mest bedårande lilla butik…

img_4477.JPG

Med tillhörande vackert uthus som byggdes ”för vi hade några fina fönster”…

img_4476.JPG 

Eller jordkällaren som blivit sagogrotta åt barnen…här finns både draken, prinsen, grodan och prinsessan…..

img_4475.JPG

Och det bästa av allt, Mitt utomhuskök! Såklart det inte är mitt, men det kändes så. Jag var överlycklig!

img_4480.JPG

Och självklart, med så fina råvaror kunde jag laga både den ena succén och den andra! Människor åt, samspråkade, frågade, köpte böcker, smakade och trivdes! För det gör man faktiskt på Skårs gård….eller hur Lena A? som var där idag,,,jättekul att få träffas tycker jag och det konstiga är att när hon säger;

– Det är jag som är Lena A… så känns det som jag äntligen träffat en länge eftersökt släkting! Så blir det här i bloggfamiljen….

Bara lite mangold, äpplen, honung, lingon och Rosmarin i en panna….

img_4481.JPG

Och nu sitter jag här jag på tåget hem igen i sällskap med en inplastad räkmacka! Upplevelserna av vad vi kan äta skiftar sannerligen under denna dag……


Hej igen Johanna! Ja, här var vi överrens! Johny och Eva-Marie är underbara människor! /Monika

monika | 2008-10-21 18:15:48

vilka underbara bilder - äpplena tillsammans med mossan ser så härligt ut skårs är ett trevligt ställe och de som har det är fantastiskt trevliga att prata med

Johanna | 2008-10-21 16:53:43

Hej Maud! Skårs gård ligger utanför Kungsbacka, gå in på www.skarsgard.se så får du se exakt var och vilka evenemang de har! Trevlig söndag! /Monika

monika | 2008-10-12 11:32:30

Vilket härligt ställe! Man får bäde höstkänsla men även lite lite julkänsla. Var ligger Skårs gård? Känner starkt för en utflykt dit. Hälsningar, Maud

Maud | 2008-10-12 08:57:44

Jaadu Eva! Det är inte många bröd vi köper i vanliga livsmedelsbutiker som inte innehåller en massa tillsatser, en del vet vi ju inte ens vad det är för något! Jag skrev ju om detta i ett tidigare inlägg när jag träffat Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) som ändrat Pågens logga till "Pågen bakar med tillsatser" och inte med kärlek som det brukar stå. Och han längtar tills den dagen de stämmer honom...då de ska mötas i rätten och Pågen ska bevisa att det är mer kärlek än tillsatser i deras bröd....de har ännu inte stämt honom......... /Monika

monika | 2008-10-12 07:57:57

Hej Anna Kå! Ja det är ett underbart ställe som drivs av underbara människor vilket också känns när man är där.....Åk dit om Du har vägarna förbi, det är det värt! /Monika

monika | 2008-10-12 07:54:28

Hej Millan! Så du smickras.....men Du har en chans ganska snart! Det Goda Köket, 9 November, (www.detgodakoket.se) på Stockholmsmässan. På söndagen klockan 13 ska jag laga mat från stora scenen och sedan signera böcker....Välkommen! (Se också www.matbloggspriset.se) Och det vore riktigt kul med en kurs för bloggfamiljen....det tål att tänkas på! Trevlig söndag! Monika

monika | 2008-10-12 07:52:45

Oh! Vad vackert och riktigt allt ser ut! Läste i dagens nätExpressen om allt som vårt bröd faktiskt innehåller och som jag köper och bjuder min familj på!!! Bestämde mig för femteelfte gången att jag måste börja baka vårt eget matbröd men det är så svårt att komma igång. Förstår egentligen inte varför för när det gäller annan mat så lagar jag nästan allt själv. Barnen rynkar på näsan till alla helfabrikat (kloka barn) eftersom de är vana att få allt hemlagat. Men att läsa din blogg gör faktiskt att jag så sakta börja känna inspirationen komma. Tack! Trevlig helg! Eva

Eva | 2008-10-11 21:18:49

Vilket mysigt ställe Skårs gård verkar vara. Jag var tvungen att leta upp det på nätet för att kolla in det. Jag beundrar människor som är så där härligt kreativa, precis som du verkar vara. Ha en fortsatt bra helg! /Anna

AnnaKå | 2008-10-11 20:53:35

God kväll Monika!! Åh, lyckost Lena A som fått träffa Dig! Kan du inte skriva om du har ngt här i Stockholm framöver... Eller är det läge att ta "tåget" till bokmässan nästa år!? Skulle vara en ära att få träffa Dig!! Kanske ha en matlagn.kurs för oss blogg tjejer ngn gång?Snälla!! Trevlig kväll! Kramisar/Millan ;-)

millan | 2008-10-11 19:01:07

Hej igen Lena A! Så roligt att du hittade lite grejer att ta med hem! Även jag handlade ska jag erkänna....vackra glasfat på järnfot, smycken liksom du från Pearls for girls....lite hängare, ett stort hjärta, stödstrumpor! med otroligt vackert mönster, de vackraste bullformar jag sett.....visst är det ett härligt ställe? /Monika '

monika | 2008-10-11 18:26:12

Hej Monika! Jag tycker också att det var jättekul !!! att träffas.Kändes helt rätt.Kanske är vi släkt på riktigt? Skratt !!! Det var verkligen mysigt på Skårs Gård.Tyvärr åt vi inte där idag( utom att vi provsmakade din goda mat) pga att min man haft vakten i småbåtshamnen i natt så han åt frukost 12.00. Men var så säker vi kommer snart att åka dit igen. Däremot handlade vi: din fina bok "Vinterns bästa menyer",Skårs björnbärssylt,Honung med punchsmak från granngården,Fjärås färskost med pepparot ( som vi hade istället för kryddsmör till biffen ikväll) och till sist ett armband från Pearl for Girls till mej och jag tyckte det stod Monika på det också.Ha ha. Monika! ha nu en fortsatt bra hemresa.Många kramar från Lena A.

Lena A | 2008-10-11 18:20:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *