GALAMENYN!

16 oktober - 2008 | 15 kommentarer

Glömde ju totalt bort i glädjeyran att berätta vad vi åt i går kväll!

FÖRRÄTT

Mozzarella på hantverksvis

Lactique med fyllning

Lufttorkad Linderödsskinka

Lomo, lufttorkad kotlettrad med rökt paprika

Älgsalami

Nordiskt guld, Bröd av rågsurdeg med kokt helkorn

HUVUDRÄTT

Älg i gris, Fylld sidfläskficka med skogssvamp

Jämtländsk höstbratwurst av älg med lingon

Älgrostbiff

Rostade rotsaker med honungsglasyr

Syrad rödkålscréme

Rönnbärschutney

DESSERT

Havtornsglass och Hallonsorbet

Torkade havtorn och torkade svarta vinbär

Steviaglaserade surdegsflarn

Och betänk, ALLT hantverksmässig tillverkat av de allra bästa råvaror man kan tänka sig! Någon som blev hungrig?


Hej AnnMarie! Oh, så bra att du lagat allt och blivit nöjd! Jag håller med dig och tror att den menyn är utmärkt för en 18 årsfest! Och Tack för beröm... /Monika

monika | 2008-10-18 09:09:28

Till 18-årsfesten kan jag verkligen rekommendera maten ur Laura. Jag har lagat alla rätter nu utom laxröran som jag skall göra i helgen och jag tror att de rätterna passar perfekt för ungdomar då det är fräscha, nya smaker och mycket vackra färger. Det är en njutning både för gom och öga. Jag måste också ge en speciell eloge till dig Monika, som gjorde ett så otroligt smakfullt café i Östersund med små medel, som jag förstår. Trevlig helg till er alla! Annmarie

Annmarie | 2008-10-17 20:07:07

Tack, tack Millan! Och Hej Annika! Så kul med 18årsfest! Lite grundtiops kan du få men min tid idag är knapp så en massa recept har jag inte tid att skriva ner.....Satsa på en huvudrätt, t ex, en hel laxfilé i ugn med goda tillbehör eller kycklingfiléer, fyllda med något gott och inlindade i Parmaskinka blir lite extra festligt..runt dessa rätter bygger du sedan buffébordet. Här kan bjudas emn soppa som serveras i glas, sallader, potatis eller pasta, ostar, rotfrukter, räkor, ja vad man nu gillar....och en god kaka till dessert förstås! Lycka till! Ps, lite goda idéer och tips finns i nr 10 av Laura som är ute nu, där gjorde jag en härlig höstbuffé eller i min buffébok, "Monikas buffémat"! /;Monika

monika | 2008-10-17 11:37:02

Hej Monica Jag undrar om du har något tips på meny.Min dotter fyller 18år och ska ha fest för kompisarna.De blir 28 stycken.Tack för en kanon blogg med mycket tips och ideer.Mvh Annika

Annika | 2008-10-17 07:35:30

God morgon Monika! Gud sååå gott! Det var du VÄRD ;-) att få äta sådan god mat! Måste tro att du sov gott efter det! Ha en enkel vardag! /höstkramar Millan :-)

millan | 2008-10-17 06:52:12

Hej Anna Kå! Så klart du blir hungrig! Och det var gott också...väldigt gott och kul att du fick tag på nya produkter med nya smaker då du var i Östersund! Och vilken tur att du hittade hit till oss här på min blogg! /Monika

monika | 2008-10-16 21:11:34

Jag blev väldigt hungrig känner jag. Så mycket gott och så mycket härlig mat från trakten. När jag var i Östersund i somras köpte jag några goda havtornsprodukter, bla en dessertsås som är jättegod att ha till glass. Alltid kul att testa nya smaker tycker jag.

AnnaKå | 2008-10-16 19:07:42

Cath! Det var gott, riktigt gott! /Monika

monika | 2008-10-16 19:04:57

Låter helt suveränt gott..... Villen härlig kväll!

cath | 2008-10-16 18:23:16

Hej Lena Pe! Du borde anmäla dig till Saerimner nästa år! Då lär du dig göra korvar av ditt älgkött och mycket mycket mer! Och då ses vi med all sannolikhet där! :-) /Monika

monika | 2008-10-16 16:34:12

Hej Petra! Jaa du, det var en kurs som hade titeln; "Vackra kafée med Monikar" och som skulle mynna ut i just ett vackert kafé under Hantverksdagarna på Saerimner, (www.eldrimner.com) Intre helt lätt i Jämtkraftshallen, en idrottsarena utan dess like! Men det blev bra! Och jag säger till dig som till mina"elever"... Ta tag i dina drömmar!:-) /Monika

monika | 2008-10-16 16:31:33

Åh det var mycket som lät gott där... Blir lite intresserad av älggrejorna, har också en del sånt kött i frysen - och mer på ingång. Bratwurst av älg med lingon!? Mozzarella på hantverksvis lät också spännande. Undrar vad det kan vara...? /Lena Pe

Lena Pe | 2008-10-16 13:17:07

Chokladkakan var som sagt god, snart dags för en liten bit här till en kopp te. Grattis till utmärkelsen! Jag har nog inte hängt med i bloggen - vad var det för café du anordnade? Såg mysigt ut och jag blev än mer sugen på att ha en liten servering. En dröm som nog får mogna i en sisådär 30 år ;-)

Petra | 2008-10-16 13:10:05

Hej Marrimoster! Lyckost dig som har tillgång till älgkött...mmm. Ja du läste rätt! Det var älgfärs i en "ficka" av fläsk....gott! /Monika

monika | 2008-10-16 12:53:45

hmmm, älg i gris ? läste jag rätt ? jag är gift med en älgjägare och är lycklig att ha frysen full med färskt o gott o nyttigt älgkött. jag var i Östersund för någon vecka sedan när det var marknad på lokalproducerade delikatesser. hade lyckan att få smaka just Havtorns marmelad - det var underbart gott och enligt mitt tycke smakade det som hjortron.

marrimoster | 2008-10-16 12:22:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *