HÄLSOSAM MÅNDAG!

20 oktober - 2008 | 2 kommentarer

Jag tillhör ju de människor som är livsnjutare och lever just därför kanske inte alltid helt hälsosamt…;) Dock brukar jag hävda, vid de tillfällen då jag känner att det finns ett behov av något slags försvar, att min grund är så bra och därför tål den vissa utsvävningar…

Jag motionerar regelbundet, i stort sett dagligen (och detta tycks nu ha spridit sig för i morgon ska jag jogga inför ett reportage i Må bra!) Jag äter för det mesta bra mat, (och med detta menar jag inte något annat än just bra mat, lagad mat med justa ingredienser och aldrig annat än smör och grädde…) och jag får mina infall av att genomföra åtminstone en medvetet hälsosam dag då och då! (Vatten till maten och en väl genomtänkt middag!)

Dessa dagar brukar ofta göra sig gällande då jag undrar hur jag ska hinna med allt som ska ske den närmaste tiden…som ett slags uttryck för stress och just idag är en sådan dag!

Det blir en matig sallad till middag ikväll som jag gör på nyttig Dinkel, (som jag kokar nu för det måste gå snabbt ikväll eftersom jag kommer hem sent med flickorna från gymnastiken…) I salladen lägger jag vitaminrika granatäpplekärnor, järnfyllda örter som körvel eller persilja, färsk frukt och en riktigt god chévre,,(som förstås gör att jag blir sugen på ett glas rödvin ändå…skratt!)

DINKEL MED CHÉVRE, PÄRON OCH GRANATÄPPLE , 6 pers

8 dl kokt dinkel
12 st marinerade soltorkade tomater
2 tomater
1-2 päron
1 stor rödlök
1 ask rucola, ca 100 g
300 g chèvreost
1 påse pinjenötter
1 knippe körvel eller bladpersilja
1-2 st  granatäpplen
3/4  dl sultanrussin
Nymalen svartpeppar och eventuellt flingsalt

Hacka de marinerade tomaterna grovt. Skär färsk tomat och päron i klyftor och finhacka rödlöken.

Lägg upp kokt dinkel, rucola, tomater och päron i en vacker skål. Strö över lite rödlök. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Lägg/smula på osten.

Rosta pinjenötterna i en torr men inte alltför het panna.

Dela och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Grovhacka persiljan.

Strö till sist över pinjenötterna, granatäppelkärnorna, hackade körveln eller persiljan och sultanrussinen. Servera gärna med några droppar av rapsolja och en god vinäger!

Redan nu känner jag mig stark, stresstålig och effektiv… prova själva!


Hej Charlotte! Ja men så bra att du hade "Bröd och Marmelad" Där finns ju alla bröd du behöver i ditt dinkelbak....Lycka till igen då! /Monika

monika | 2008-10-20 18:55:24

Tack för dinkelrecept! Hittade även några i din Bröd & Marmelad bok. Nu blir det brödbak till helgen och sallad!Tack,tack! Charlotte

Charlotte T. | 2008-10-20 16:09:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *