(L)JU(V)LIGA DOFTER SPRIDER SIG I MITT KÖK!

24 oktober - 2008 | 6 kommentarer

Ja så är det verkligen! Doften av saffran, kanel, stjärnanis, kryddnejlika och choklad sprider sig nu i mitt hus och startar en sorts nostalgisk jullängtan…..för tredje gången i år!  (Började nästan gråta av glädje när jag fick syn på julkrubban från min barndom…det är bara att erkänna, jag är som ett barn när det kommer till högtider och tur är väl då att jag får leka jul så många gånger per år!)

Dagens julfotografering är just avslutad och jag känner mig väldigt nöjd! Så fint och gott allt blev…Vad sägs om följande?

Varm julbål

Små julpajer med lingonmousse

Ugnsbakad lax med saffranssås och grönkålspotatis

Äppelsallad med fänkål och dill

Chévre med honungsnötter, gojibär och fikonmarmelad

Ingefärs- och stjärnanismarinerad fruktsallad med lättvispad grädde

Världens godaste Wienernougat

Nu är bara frågan; Vem ska diska?

img_4595.JPG

Det blir ju jag förstås…..

Mitt eminenta team för dagen;

Journalist-Ulrika, Smink-Linda och Fotograf-Sara

img_4591.JPG

Sara in action…

img_4592.JPG

Stökiga köket under processen…

img_4594.JPG

Annas vackra ljuskrona…(annafleberg@hotmail.com)

img_4596.JPG

Och ett självporträtt…. (hittar just nu på allt möjligt för att slippa diska….som att ta kort på mig själv….)

img_4603.JPG

Trevlig fredag!


Hej Millan! Usch det låter otäckt med virus i datorn....jag är livrädd för sånt! Så underbart att du blir glad och sugen av min blogg! /Monika

monika | 2008-10-26 08:58:33

God morgon Monika! Gud såååå gott allting låter :-)! Börjar längta lite till julen 2008! Ska göra flera saker du skrev om, till mitt julbord...;-) Efter att ha haft ett Trojanvirus eller fler(!) i vår dator så måste jag bara skriva några rader att Du gör en såååå GLAD av allt gott och positivt du skriver om! Med vänliga hälsningar /Millan

millan | 2008-10-26 07:39:52

Hej Cath, Maud och Heléne! Tack för kommentarer! Och reportaget kommer 1a adventshelgen i en dagstidning...påminner er när det närmar sig! Trevlig helg! /Monika

monika | 2008-10-25 09:36:13

Åhh! Så mysigt! Ljuskronan ser mycket fin ut. Ha en trevlig helg! K Heléne

Heléne | 2008-10-24 18:03:51

Det ser ju hur mysigt ut som helst med jultema. I vilken tidning kommer reportaget? Julbål låter gott. Kan vara ett komplement till glöggen, som jag älskar och vill dricka lite varje dag i december. Trevlig fredag till dig också.

Maud | 2008-10-24 17:16:56

Jättefint! Underbart med alla amaryllis!! Trevlig helg!

cath | 2008-10-24 16:52:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *