HURRA FÖR ABBA!

25 oktober - 2008 | 4 kommentarer

Idag vill jag hurra för ABBA! Både ABBA som popgrupp och ABBA som sillburk!

I gårdagens idol var ju temat Abba och vi hade värsta ”singalongen” här hemma i soffan! Det är ju helt otroligt att en som är född på 30-talet, en som är född på 60-talet och de som är födda på 90-talet kan förenas kring samma låtar…det funkar faktiskt med Abba! Visserligen har vi olika favoriter bland låtarna, men ändå! Härligt! tycker jag.

Min favoritlåt är utan tvekan ”The winner takes it all” och länge var jag orolig att de glömt bort den…. Men den kom till slut..med lilla Johan och då var flickorna benägna att ändra sin favoritlåt….men då var jag också det..;)…så kan det också gå…det är för härligt med musik!

Men livet består ju inte bara utav musik utan av mat också. Och då finns ABBA seafood. Och det är tur för de har många bra produkter i sitt sortiment. Sillar till exempel!

Och nu när det börjar gå mot jul så måste jag slå ett slag för Abbas 5-minuterssill! En jättebra produkt som innebär att vi kan göra vår egen sillinläggning eller smaksätta vår sill på personligt vis utan att planera tid för urvattning eller kok av lag. Men det bästa är ändå att vi på ett enkelt vis kan ”laga vår egen sill”, lägga i det vi själva vill ha i vår sillburk och lätt testa oss fram till nya och oväntade smaker på sillbordet i år utan alltför lång framförhållning. Och snacka om bra ”gåbortpresent” i jul, ”Husets sill”!

img_4605.JPG

Hur som helst så var det tack vare 5-minuterssillen som jag kom på många av mina goda sillar till julprogrammen av ”Monikas mat”, (kunde ju både snabbt och lätt exprimentera mig fram..)  Min ”Italienska sill” är ett bra och supergott exempel på en av dem . Och hur glad blev jag inte när även Abba tyckte flera av mina sillar var goda, så goda att de nu finns som recept på burkarna! Men även här.


Ha, ha Cath! Det är just det jag menar! Heja Abba! /Monika

monika | 2008-10-26 08:59:53

ABBA!!! jag är ABBA!!! Kan alla låtar, känner mig som Annifrid! Älskar allt de gjort! Grät till mama mia...... Underbart att vi alla kan njuta av dem, vilken åler vi än är!! Mina barn har inget att välja på, ABBA GOLD fanns i modersmjölken!!! / The winner takes it all!!

cath | 2008-10-25 18:20:13

Men vad kul, Monica! Visst är filmen härlig? Man blir glad bara... Trevlig kväll! /Monika

monika | 2008-10-25 16:30:29

Kul att du också hade en ABBA dag igår! Jag och min man kom äntligen iväg för att se Mamma Mia filmen. Den var ju helt enkelt bara så bra - och jag som aldrig tyckte om ABBA när de var stora (antingen var man helt med eller helt mot.. eller hur..?) kunde texten till nästan alla låtarna. Mycket konstigt men kul!

MonicaS | 2008-10-25 16:25:07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *