BUS ELLER GODIS?

26 oktober - 2008 | 5 kommentarer

Just klarat av min tredje jul…och ska klara ett par till innan den riktiga julen infaller men måste klämma in lite Halloween först….Sitter här denna regniga söndag och försöker få massor med inspiration till god och spännande Halloweenmat, helst snygg och skrämmande också eftersom jag ska göra den i Tv nästa vecka… Men då slår det mig att iår känns denna högtid helt bortglömd. Jag gick ju på stan i veckan och köpte julpynt i varenda affär, inte en dödskalle så långt mitt öga kunde nå!

På ett sätt tycker jag det är skönt…Halloween blev ju handelns högtid i allra högsta grad men barnen har ju vant sig nu och planerar redan för värsta buset om inte grannarna har godis….så vad ska jag tycka, den glädjen vill jag ju inte ta ifrån dem!

Kalkon får det bli, med en spännande fyllning, de torkade tranbären är spännande, ska jag göra potatismos till i form av spöken?, en créme caramel på pumpa?, pumpasoppa med fladdermusvingar såklart, friterade pumpaplättar mmm, liksom filofingrar med röda mandelnaglar, spindeltryfflar ! Ja, så där håller det på….

För mig är det ju viktigt att det är gott och häpnadsväckande inte bara begåvat med läskiga namn som snor och blod som inte är annat än grön karamellfärg och ketchup! Lite för enkelt och banalt…

Är det kanske någon som har ett bra tips?


Hej Susanne och Eva! Stort tack för tipsen! Martha känner jag ju till sedan tidigare men foodnetwork var nytt för mig och kommer säkert komma till pass även framöver...Nu har jag nog ändå hittat vad jag ska göra i mina egna skatter...;) så är det ju ocxkså för det mesta när den första ivern lagt sig...lite typiskt mig! Men lite nytt blod skadar aldrig! /Monika

monika | 2008-10-27 21:01:06

Ett annan sida du kan titta på är www.marthastewart.com där finns mycket kring Halloween just nu. Även i Kanda är denna helg stor i våra grannars trädgårdar rasslar skeletten bland spöken och gravstenar med en och annan pumpa. Lycka till! Eva

Eva | 2008-10-27 19:38:25

Hej Monika, Här i USA är Halloween så stort! Speciellt för barnen men även vuxna tycker nog att det är kul också. Kolla in www.foodnetwork.com Där har dem en avdelning bara för Halloween. Kanske får du lite inspiration där? Bland annat finns det en TV kock som heter Ina Garten. Om du söker upp hennes recept på websidan som jag rekommenderade så har hon en en Halloween menu som såg intressant ut. Lycka till

Susanna B. | 2008-10-27 14:17:13

Hej Maria! Och tack för tipsen...Risotton låter underbar! Och de där fingrarna ja, jag vet de är fantastiska..har gjort dem för några år sedan, och då också med lite blod att doppa dem i....kanske dags igen?! Tror de kommer från Martha Stewart från början. /Monika

monika | 2008-10-26 18:40:59

Kalkon, tranbär, pumpa låter väl härligt. Kanske en härlig pecannötspaj till efterrätt? (När det gäller pumpa åt jag för övrigt en härlig risotto med pumpa i när jag var i Bergamo förra veckan. Gul och vacker med mustig smak, serverad med salsiccia). Satsa på det visuella vet jag: fixa lite torris från AGA - blir väl perfekt med lite rök och bubblor i TV. Min stående halloweenfavorit är en busenkel men mkt effektfull liten kaka till efterrätt: Köp ett paket "fingers", de där chokladöverdragna pinnarna, och klä dem med ofärgad marsipan - forma fingrar. Sätt ett mandelspån som nagel och markera "streck" för leder och knogen på "fingret". Doppa gärna basen av fingret i lite röd karamellfärg så ser det verkligen ut som ett avhugget finger! Lycka till! Ha en bra kommande vecka

Maria | 2008-10-26 18:22:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *