NÄR SKA VI GÖRA FINGRAR?

28 oktober - 2008 | 8 kommentarer

Frågar barnen och jag hör mig själv säga; Nu!

 img_4618.JPG

Oj, så skojigt vi hade! Gör det ni också, superenkelt!

”Chokladdoppade fingrar”, sk, Fingers

Mandelmassa

Flagad mandel

Röd karamellfärg

Färga mandelflarnen röda i karamellfärg. Ta upp och låt torka på hushållspapper.

Forma mandelmassa runt varje chokladfingerkaka, gör det ganska tunt så blir de goda också!;) Tryck dit mandelflarnet, klart!


Underbara Cat! Vilket engagemang! Tack, tack... (Och nu har du nästan avslöjat hälften av det jag kommer göra...:-), även jag har brutit av fingrarna...och gjort spindlar...) Och det verkar ju hur kul som helst hos Er! /Monika

monika | 2008-10-29 12:08:59

Hej! Om jag vågar ge litet tips bara-Vänd på mandlarna så den breda sidan är i mandelmassa/fingret och den "vassa" är utåt, då ser fingret mer verklig ut och häxor har ju långa spetsiga naglar, och jag brukar även skära av mandlarna lite på kanterna så det blir mindre naglar för tex lillfingret. Bryt gärna av fingret i mitten också så kan de böjas som riktiga fingar kan. Jag använder marcipan med lite rosa/orange färg i för hud el häxfärg hehehe..(skär/hugger man av där kexet sitter så ser det ut som benknotan sticker fram om man vill vara riktigt läskig) Vi har även gjort kakor som pumpor, häxor, fladdermöss, spöken mm dekorerade med färgat socker och kristyr, chokladbollsspindlar med ben av godissnören och röda ögon av godiskulor, kors på ryggen av gele. (super för barn att göra, när mina barn var 4 så hade spindlarna typ 18 ögon på ryggen och 2 ben men vad gjorde det ;O) Popcornhandskar med naglar av Candy Corn, arrakspumpor istället för vanliga dammsugare, 2 olika CC med choklad och vaniljsmak med vit choklad och dumlemousse ovanpå, dekorerade med kristyrpumpor och spöken. Huset och trädgården är dekorerad med massor av spöken, häxor varav en står och rör i en gryta med ångande vatten som bubblar från kitteln, flygande fladdermöss, fallande spindlar, facklor, spindelnät, pumpor och fågelskrämmor, halmbal och stora spindelnät med stora spindlar, black light på toan, röda och gröna glödlampor i ytterbelysningen, dansande spöken i ring osv osv Vi är redo för Halloween. I Witch You A Spell-ta-cular Halloween and A Happy Halloween!!!!!

Cat | 2008-10-29 10:36:33

Hurra! Vad kul! Låt oss få veta hur det gick!:) Lycka till! /Monika

monika | 2008-10-28 22:15:24

Nu har jag haft sms-planering med min kollega så imorgon kommer barnen få göra fingrar. Jag tror också på att det blir succé. :)

AnnaKå | 2008-10-28 21:58:11

Hej AnnaKå! Du ska absolut göra dessa med barnen...så oförskämt enkelt och kul! En given succé! Och muffinsen låter goda .......men svårare;) /Monika

monika | 2008-10-28 19:58:34

Vilka läskiga fingrar. Det kanske man skulle göra med fritidsbarnen den här veckan nån dag. Vår årliga halloweentradition på "mitt" fritids är att göra godismuffins - stora morotsmuffins, som vi toppar med orangefärgad topping och sen får barnen garnera med läskiga godisbitar, t ex döskallar, maskar, löständer. Det blir väldigt maffiga och faktiskt vackra muffins som blir ett rejält sockerfyllt mellanmål den dagen. :)

AnnaKå | 2008-10-28 19:36:36

Maria! Det gör dem säkert...jag lägger iallafall ut allt här då det är gjort! Kul att du gillade fingrarna.....man kan ju doppa dem i hallonsås också..... /monika

monika | 2008-10-28 19:17:08

De är ju såå superfina och läbbiga! Fredagsmenyn låter smarrig, hoppas att de lägger inslaget med dig på webben så att vi som jobbar kan kika på det i efterhand. /Maria

Maria | 2008-10-28 18:03:23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *