LAMMFILÉ MED SKOGSCHAMPINJONER OCH DINKEL

10 november - 2008 | 2 kommentarer

Jaha, för Thommy blev det trots allt ingen ”lax till Papps”! Och det berodde i ärlighetens namn inte så mycket på honom som på mig! Lite less efter tre dagars lagande av samma rätt i parti och minut kom jag hem igår från mässan med ”reservmaten”. Det vill säga den jag tänkt laga om det skulle vara så att det inte hade funnits någon ugn på mässan!

Och det var ju inga dåliga grejer direkt! En riktig festmåltid, lättlagad så det förslår dessutom; Lammfilé med skogschampinjoner och dinkel….och jag måste berätta att Rakel åt så mycket att vi nästan blev rädda!:)

Ca 700 g lammfilé

Smör och olja till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

Skogschampinjoner

Smör till stekning

Dinkel, hela korn

Vatten+buljongtärning eller fond att koka dinkelkornen i

TILL SERVERING

Grönsallad

Något gott att blanda i den kokta dinkeln med, välj efter eget tycke och smak! Tillexempel några hackade marinerade soltorkade tomater, marinerade kronärtskockshjärtan, marinerade paprikor….

Koka dinkeln enligt anvisning på paketet men i buljong eller fond istället för lättsaltat vatten, det ger mycket god smak.

Salta och peppra lammfilén runt om. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna. Stek filéen på ganska hög värme ca 3-5 minuter på varje sida, efterstek på lite lägre värme i ca 2.-3 minuter. Den ska vara lite vackert rosa inuti…

Stek svampen i en torr panna i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör och stek några minuter till. Salta rikligt.

Skär upp lammfiléen i ca 1/2 cm tjocka skivor och servera med svampen och dinkeln blandat med favorithacket och grönsallad. Mums!


Hej Bibi! Ja, jisses, jordärtskockssoppa är verkligen ett "sjukt jobbigt ord" som min 13-åring skulle sagt! Men tur är väl då att den är "sjukt god"!:) /Monika

monika | 2008-11-10 19:50:05

Tack!! Blev tvungen att laga jordärtsskockssoppa(vilket ord!!) efter ditt inlägg häromdagen....åhh vad gott det blev! Hade lite "glömt" bort denna enkla delikatess, som nu gjorde renässans i mitt kök:) Bibi.

Bibi | 2008-11-10 19:27:48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *