VI MÅSTE HJÄLPA MATLAGNINGSGRABBEN!

11 november - 2008 | 9 kommentarer

Se hans lämnade kommentar och rop på hjälp! (mitt inlägg från i söndags, 9 November). Och visst har han rätt! Jag är alldeles övertygad om att vi alla har goa grejer i våra gömmor som nu har en chans att se dagens ljus! Må bäste man vinna! 🙂


Enkelt och JÄTTEGOTT med kyckling 5 st kycklinglårfile salta och peppra, bryn dem i en blandning av olja + smör tillsätt en aning vatten och ca 1 dl mangochutney att puttra i ca 10 min. Tillsätt grädde. Puttra färdigt! Servera med något gott ris och enkel grönsallat.

Maud Björk | 2008-11-12 09:37:28

Hej jessica och Åsa! Tack, tack! Utlåtande kommer....och bra där Åsa; "Låt ugnen göra jobbet"! /Monika

monika | 2008-11-11 22:38:39

Glömde skriva att du med fördel kan göra hela denna rätten i förväg!! Umgås med vännerna och låt ugnen göra jobbet! /Å

Åsa | 2008-11-11 14:43:21

Jag har en riktig vinnare här; Kyckling med Soltorkade Tomater och Fetaost 1 kg kycklingfilè 1 stor bit fetaost ca 20 sockerärtor ca 20 soltorkade tomater i olja 3 dl grädde 2 dl mjölk 2-3 msk kalvfond 1 msk tomatpuré lite rödvin salt, peppar Stek kycklingen i bitar (inte helt färdiga). Salta och peppra (ta lite chilipeppar också) Lägg upp kycklinge i en smord eldfast form. Blanda med fetaosten som du skurit i bitar. Strimla sockerärtor och soltorkade tomater. Stek detta med fördel i det som blev kvar i stekpannan efter kycklingen. Häll över grädde, mjölk, kalvfond, tomatpuré och rödvin. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda upp och häll det sedan över kycklingen och fetaosten. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Kan serveras med pasta eller hasselbackspotatis och en härlig sallad till. Ibland kör jag med pestogratäng (vanlig potatisgratäng med pesto blandat i grädden som man häller över - mumsfilibaba!! Jag varierar ibland med fläskfilé, men föredrar nog ändå kycklingen. Receptet är beräknat till 4-5 pers. Lycka Till! /Åsa

Åsa | 2008-11-11 14:29:47

Behöver inte ens stå i ugnen!! Kyckling med pasta (inga exakta mått, man går på känsla) Stekt kycklingfilé i bitar Nykokta pastafjärilar Blanda ihop pasta och kyckling. Dressing (denna dressing anv för mat till 4 pers): 4 msk olivolja 1.5 msk balsamvinäger av god kvalitet 1.5 msk vatten 3-4 vitlöksklyftor 0.5 tsk salt 1 msk senap Peppar Dressingen blandas ihop och hälls över pasta- och kycklingblandningen. Stek och skiva bacon. Toppa pastablandningen med detta. Skiva även parmesan (äkta) tunnt (tex med osthyvel) och lägg på pastan. Till kycklingen serveras en sallad bestående av ruccola, gurka, tomat, hackad röd lök, majs och avokadotärningar.

Jessica | 2008-11-11 13:17:23

Ha, ha! Lite galen är jag allt;) Men si, nu är det ju igång! ..(Tack Cath!) Men glöm nu inte för Gösta Petter mina förslag! Du ska väl ha fler middagar? Och det blir ett pris till vinnaren! /Monika

monika | 2008-11-11 11:33:33

Vilket delicious tips Cath, tack så mycket, du ligger helt klart bra till i sammandraget. Inte bara för att du än så länge är det enda bidraget utan för att det verkligen lät som ett enkelt och gott recept :)

Matlagnings Grabb | 2008-11-11 11:20:33

Matlagningsgrabben!!!! Kolla på detta! Smidig kycklingrätt. 1 kg kycklingfile, delas i mindre bitar. Bryn runt om krydda med salt, peppar & mycket oregano. Placera i eldfast form. Blanda såsen: 3 dl grädde, 5 msk balsamvinäger, 3 msk kycklingfond & 2 vitlöksklyftor. Häll såsen över den brynta kycklingen, in i ugnen 20 min 220gr. Knaperstek bacon som strös över den färdiga rätten. Serveras med pasta, sallad, färskt bröd och en härlig italienare!! Lycka till!!

cath | 2008-11-11 10:34:19

Du är en härlig galenpanna du Monika, det får jag lov att säga. Det känns skrämmande och kul att min helgbjudning snart kan bli hela matlagnings-Sveriges utmaning och angelägenhet. Underbart! Skulle det trilla in några eller något förslag som faller mig i smaken och får mig att gå i spinn så får jag ju självklart lov att delge er alla vilket det vinnande bidraget blir. Något pris blir kanske svårt att utfästa men va tusan, äran måste väl vara något att kämpa för i detta fall! Kunde inte sagt det bättre själv Monika, må bäste man eller kvinna vinna, men snälla skynda, snart är det ju helg!

Matlagnings Grabb | 2008-11-11 10:30:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *