TÄNK ATT ALLT SOM ÄR BRA BARA FÖRSVINNER!

17 november - 2008 | 7 kommentarer

Som vinättika! Det måste jag ha nu till min julsenap…ska dessutom leverera ett stort antal burkar på fredag! Och nu har jag ringt runt halva Stockholm och skrapat ihop ett litet lager men det räcker inte!

Jag försöker få tag på ett nummer att ringa till Winborgs som har tillverkat den förut…omöjligt! Deras kontakt går via unilever…….Bara det! Jag skickar ett mail och får ett automatiskt svar som skickas ut till alla vid en ställd fråga! Jag håller på att bli vansinnig….

Till slut får jag tag på en vänligt sinnad själ i en butik, Daniel. Han hör att jag är på väg att bryta samman och ber att få ringa upp. Och det gör han ganska snart med orden;

Jag hittar den inte i några listor men jag har fixat ett recept åt dig säger han glatt! Recept?! tänker jag…

-4,2 dl vinäger, vilken som helst, pratar han på, blandar du med 3,8 dl 12% ättikssprit och 2 dl vatten, då får du 1 liter vinättika säger han glatt och jag blir tacksam men misstänksam…

Och nu kom detta mail från en ”Natalie”;

Hej!

Tack för ditt mail.
Den har utgått.
Den blandas lätt till själv genom att ta lika delar rödvinsvinäger och 12% ättikssprit.

Vänliga hälsningar
Natalie
Konsumentkontakt
Unilever Sverige AB

Jaha! Bara sådär! Varför ska allt bra bara plötsligt försvinna?  Men tack ändå!

Och då följer min egen analys av dessa olika recept eftersom jag vet hur den ”brukar smaka”. Använd en mild rödvinsvinäger, alltså inte ”vilkensomhelst” och strunta i vattnet! Vinättikan blir vackert rosa och kommer att bli bra i min julsenap….så slutet gott, allting gott…..men jisses så mycket besvär! Förstår Ni mig?


Marita! Åh, jaaa, jag vet! /Monika

monika | 2010-09-26 19:39:26

Tack. Du har räddat receptet på mina syltade trattkantareller som måste ha vinättika.

Marita Jonsson | 2010-09-26 19:33:54

toppen, tack!

Anna Linda | 2008-11-28 14:37:24

Hej Anna Linda! Jag tog lika delar, 50/50 av en mild rödvinsvinäger och 12% ättikssprit.... /Monika

monika | 2008-11-28 11:15:43

Hej, Vilken proportion ättikssprit / vinäger använde du? 50/50 eller ca 2/3+1/3 ?

Anna Linda | 2008-11-28 11:10:08

Hej Mona! Och varmt välkommen! Och ja, här har vi riktigt kul!:) /Monika

monika | 2008-11-19 08:17:58

Hej! Ville bara säga att detta var den roligaste och intressantaste sida jag hittat på länge! Gud så inspirerande och vad jag blir sugen på att fixa maträtter och pyssla! Hit kommer jag ofta och gärna igen Mona

Mona | 2008-11-18 23:45:44

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *