NÖFF, NÖFF = MÖFF MÖFF….. SÅ GOTT!

20 november - 2008 | 2 kommentarer

Vilken grislunch det blev på Fredsgatan 12! Så underbart gott och trevligt, smaka själva;

Fläskkarré Porchetta med fänkål, rosmarin och aprikoser

Fläskfilé i röd pölse med F12 senap och ketchup

Fläsklägg Waldorf Astoria selleri, grönäpple och valnötter

Bringa cassoulette med cocobönor, timjan och tryffel

Griskindburger med fikon och rostad schalottenlök

Apelsin Royal med kanel och bränt socker

En sak är säker, fläskköttet är totalt underskattat! Få köttslag är så lena, möra, goda och användbara som grisköttet.  Och i dessa tider får väl även priset anses som ett plus!

Det i särklass godaste idag var den lilla ”hamburgaren” som skulle vara på griskinder…men jag tyckte mig genast känna en len och god smak av gåslever…!? Och blev till slut tvungen att fråga om det var gåslever i hamburgaren….och… JA det var det!:)…lite kul att mina smaklökar är så känsliga för exklusiviteter!;)

img_4764.JPG

Min tallrik då jag tagit för mig…

img_4770.JPG

Melker när han berättar om sina Fläskminnen…

img_4765.JPG

Och mitt trevliga bordssällskap;

Mette från DMA och Malin från MSL och GI-Ola..

img_4771.JPG

Stärkt av grisköttet tog jag mig an El-giganten…ett kollossalt långdraget projekt med Williams tv som ni inte vill höra detaljerna om…

Därefter blev jag en snäll Mamma…gick med flickorna till djuraffären och tittade på hamstrar…en hamster står överst på önskelistan till jul….och sedan frossade vi i julens glitter och glamour!

img_4772.JPG

Köpte kolja till middag och det är då jag kommer på det! Jag har glömt att köpa etiketter! Etiketter till senapsburkarna som ska levereras imorgon…Jisses!  Jag köper vackert guldpapper i kartong, röd bast och en bra penna…bara att göra dem själv!

Mitt kvällsarbete…

img_4774.JPG


Hej Berit!Jag vet griskinder låter ju kanske inte så gott men det är det, du bara måste prova någon gång när du känner att du vågar!;) /Monika

monika | 2008-11-21 07:43:10

Hej! Jag har ett kluvet förhållande till kött. Jag är nog lite halvvegetarian när jag behagar. Griskinder? Urk.....lamm och kalv=bebisar. Jag vet inte varifrån min känsla kommer, den är helt ologisk eftersom jag tycker om fågel och köttfärs,men den drabbar mig titt som tätt som ett knytnävsslag i magen. Någon som känner igen sig? /Berit

berit | 2008-11-20 23:09:22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *