NÅGON FÖRSÖKER SÄGA MIG NÅGOT!

23 november - 2008 | 16 kommentarer

Vad ska jag annars tro efter min lördagskväll på akuten!

Just när jacket i pannan läkt och jag har njutit av en ledig lördag, storstädat och ser fram emot en skön kväll med lite pyssel och julbak får jag för mig att slipa mina knivar…slinter och skär mig rejält i handen/tummen…8 stygn är nu ditsatta och jag försöker se något positivt med händelsen…

-Det var vänsterhanden…högern fungerar…

-Du hade tur sa doktorn, senan är hel!…???

-Jag ska inte göra Tv-mat i veckan utan Radiomat!;)

-Slipper diska på ett par dagar….

Jaa, det var väl ungefär det;)! Eller…???


Hej Lena A och Lena Pe! Tack för tankar...och det går rätt bra faktiskt..det finns ju plasthandskar!;) Och Lena Pe, visst säger jag helst "handgjorda" senap för att lyfta fram själva hantverket, många senap görs ju idag maskinellt eller genom att man blandar senapspulver med vätska etc...och kryddnejlikan är underbar i senapen, min julsenap är supergod, du bara måste testa! /Monika

monika | 2008-11-25 09:02:21

Hej Monika, det låter bekant det där med knivarna... Fast du fick fler stygn än mig... Usch, det är så besvärligt! Och ont gör det! Hur som helst, när jag nyss satt och läste igenom de senaste dagarna här i din blogg fastnade en (smålarvig men ändå) sak i huvudet. Din senap. Din HANDGJORDA senap. Själv skulle jag skrivit hemgjorda senap. Bara en fundering som nu envisas med att "störa" mig. Säger "man" (du) handgjorda? Alltså inte hemgjorda?! Äsch, fånigt, jag vet... Ska själv göra senap (med citronsmak) lite närmare jul, en till tanke; funkar verkligen kryddnejlika i senap??? /Lena (haha en till ser jag nu!)

Lena Pe | 2008-11-25 08:39:08

Hej Monika! Jag fick hjärtat i halsgropen när jag läste om din skada.Usch, så otäckt med vassa knivar. Säg nu till din familj att ställa upp för dej. Du ställer ju alltid upp 110% för dem har vi förstått. Fast inget ont utan det för med sej något gott.Nu kanske du får tid att kläcka nya ideer om maträtter, böcker m.m när du sitter på en stol och de andra får jobba.;) Men det klart barnen vill väl vara ute och leka i all snön ni fått. Ha det bra och önskar dej en mysig första advent.Kram Lena.

Lena A | 2008-11-24 18:38:05

Hej Cat och Susanne! Cat, du är inte ensam om att se det som ren otur...min bästa vän tycker jag ska sluta svamla om karma....;) Och Susanne! Jag visste det! Du är tillräckligt tokig för att komma på en storartad idé för mitt snitt...;) /Monika

monika | 2008-11-24 12:19:03

Jag kom faktiskt på en positiv sak till ( en affärsidé, helt enkelt...ha,ha,). Melker Andersson oh några andra stjärnkockar figurerade för ett par år sedan i en reklamkampanj för ett exklusivt knivmärke genom att visa upp sina olika ärr som de erövrat på olika stjärnkrogar runt om i världen. Tror du att det kan vara något? Du vet, allting går att sälja med mördande reklam....alltid är det väl någon som betalar en slant för att se ditt ärr....

Susanne | 2008-11-24 11:30:53

Aj aj, sådant gör så ont men tur att senan inte skars av. Krya på dig! Och nej jag tror ingen vill säga dig ngt utan bara ren otur. Ha det gott nu och sköt om handen, och hälsa dina kuliganer. Kram

Cat | 2008-11-24 11:09:23

Hej Millan, Monica S och Cath! Tack för omtanken! Radin ja, det blir 5 program i P1 Meny som sänds efter nyår....jag får påminna Er! /Monika

monika | 2008-11-24 07:34:41

Det var ju inte bra.... men det går över!!! Det finns nog en menig med detta, att Du behöver ett par dagars vila. Radiomat? Vilken kanal? Det måste vi som följer Dig få veta. Tack för receptet på den vita ischokladen med florsocker, den var väldigt god och kommer att finnas på vårt godisbord i jul! :)

cath | 2008-11-23 22:13:37

Oj oj, det kanske är ett tecken på att du ska ta det lite lugnt..? Du har gjort ganska mycket i det sista... Men radiomat går säkert bra. Lycka till och tänk på dig..

MonicaS | 2008-11-23 21:12:35

Monika! Aj aj aj , Krya på sig ;-) Det måste kännas "ömt" och trist med ett stort bandagepaket runt handen... Tur i oturen med detta, men lite radiomat é perfekt tajmat! Krya på sig och vá rädd om den andra tummen nu! Hoppas dina barn diskar nu och hälper Mama! /Kramar Millan :-)

millan | 2008-11-23 20:09:55

Hej Elin Maria! Tack för omtanken och visst, det bästa med mig är att jag i grunden är positiv så detta är mer irriterande för att jag blir lite begränsad i vad jag kan ha för mig...men jag har bra läkkött så det kommer snart att vara bra och som sagt när man lagar Radiomat kan man ju se ut hur som helst och det är ju just vad jag ska göra nästa vecka! Tur i oturen! /Monikas

monika | 2008-11-23 13:20:20

Hej Ida! Senapsfrön i sig är konserverande och sockret gör ju också sitt till så min senap är en mycket hållbar produkt. Jag köper burkar moch flaskor på www.flaskorburkar.se /Monika

monika | 2008-11-23 13:16:43

BÄSTA DU !! DET ÄR KLART, SOM DU SÄGER : NÅGON FÖRSÖKER SÄGA DIG NÅGOT. VARTEFTER KOMMER DU ATT FÅ SVAREN TILL DIG. TRO MIG ! DET ÄR BRA, ATT DU KAN VARA POSITIV, TROR SÅNT HELAR & LÄKER SNABBARE. EN OLYCKA HÄNDER OCKSÅ ALLDELES FÖR SNABBT. MEN LÅT NU TIDEN ARBETA FÖR DIG. DU KOMMER IGEN.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2008-11-23 13:10:27

Hej, Läste om ditt senapsrecept, lät väldigt mumsigt! =) Tänkte göra det nu inför jul! Har bara några frågor! Hur länge håller sej senapen i burken?? Vart har du köpt dina fina glasburkar?? Ha det bra!

Ida | 2008-11-23 13:04:11

Ha, ha Susanne! Du som är så påhittig kommer säkert på något mer;)! Och så bra att böckerna kom fram! /Monika

monika | 2008-11-23 10:58:36

Men käraste Monika.... ....hur går det här till???? Stackars dig! Jag kan inte heller komma på några fler fördelar än de du redan räknat upp, men om jag gör det, så skall du genast få veta.... By the way, igår blockrade 5 lådor Monika min farstu, så jag fick släpa en del innan jag kunde ta mig in överhuvudtaget! Men jag tjuvöppnade och hade en riktig hedersstund. Gillade Vintermaten allra bäst! Du är grym! Krya på dig i handen (aj) och tag det lugnt!

Susanne | 2008-11-23 10:55:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *