”A MANGER DANS LA RADIO”….

26 november - 2008 | 2 kommentarer

Nej, nej, jag har inte blivit tokig! Får bara inte ihop allt….grejar med William och Franskaläxan samtidigt som jag måste förbereda radiomaten imorgon ….och när det då står i hans papper att ”glasögen ligger gömda bakom radion”….jaaa, då hamnar jag ju i mitt radioprojekt för en sekund….

Men jag har handlat, mycket dessutom,,,kanske lite väl mycket eftersom jag hade svårt att bestämma mig för vad vi ska vara sugna på i Januari!:) Men det slank ner lite ankbröst, soppgrönsaker, blomkål, lammkött, hjortron, gryn av olika slag som jag tänkte göra någon sorts dessert av, med hjälp av julens alla rester! Nötter, saffran….och till det en bärkompott…

Oh la la! William m´attends….a´ demain!


Hej Pia! Och välkommen! Vet ju inte hur många du bjudit men samma tumregel gäller ändå, är det inte så många kan du ha fler mumsbitar än om du bjudit många, du ska ju njuta också! Kanske 3 olika sorter, och rikligt av allt! Förbered och var klar när gästerna börjar anlända. Något med färskrökt eller gravad lax, något med kött/skinka och en ost brukar vara bra. En hel brietårta som du värmer i ugn på 200° i ca 7-8 minuter och sedan dekorerar med rostade nötter blandat med flytande honung är festligt och gott till det mesta. Till de som inte dricker glögg brukar vin vara ett alternativ, är det en kylig dag kan du ju bjuda på "vin chaud" eftersom jag nu är inne på franskan....och som alkoholfritt alternativ, varm saft kryddad med kanel och kardemumma! Lite godis är heller aldrig fel! Lycka till eller Bon chance menar jag:)! /Monika

monika | 2008-11-26 21:56:45

Hejsan! Så roligt att även jag har hittat en inspirerande blogg, och att tv kommer sända repriser, bravo! Men nu till mitt huvudbry, jag har bjudit till glöggfest, den första i mitt liv, och undrar, hur många olika "munsbitar"/snittar bör jag ha, och vad väljer man för alternativ till de som inte dricker glögg?? Mycket tacksam för ett svar : )!! Ha det gott!

Pia | 2008-11-26 21:37:40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *