RADIO VS TV!

27 november - 2008 | 8 kommentarer

Lite funderingar efter dagens upplevelser….

Det är stor skillnad mellan att laga mat inför radiolyssnare mot att laga mat inför Tv tittare. I radion är det såå mycket viktigare hur man uttrycker sig -hörseln är det enda sinnet som kan tillbedjas,,, eftersom Tv vänder sig till så många av våra sinnen så spelar det ”mindre roll” vad du säger men” större roll” hur du säger det;)!

När det kommer till radio måste ju allt dessutom beskrivas, alla synintryck,,,då menar jag verkligen alla! ”det ser ut som…den är vackert röd…koka men inte för häftigt…skär i 1 cm breda bitar”…osv…Detta skulle ju bli urlöjligt i Tv, att man hela tiden upprepar hur allt ser ut som man håller på med…men det var just då jag kom på det! Ha, ha det är ju det som vi ibland gör…vi som lagar mat i Tv…….ja, ni fattar…:) Och Ni som vill veta mer får ratta in 5 program av P1 Meny i Januari…..

Hur som helst hade vi en rolig dag, Kristin och jag. Vi lagade massor med mat,,,dvs jag. Kristin fick mer ”rycka in” och skala merparten och diska ibland…mitt bandage sedan lördagens knivslipning blev nämligen större och större och färgades allteftersom av vad vi höll på med,,, rödbetor, ankbröst, lingon, choklad,,,,,,I say no more!

Vi smakade också…

img_4794.JPG

Och tänk, just när Kristin gick ringde de från Radio Stockholm,,,på måndag är det dags igen,,,men då är det direktsänt och ”bara” matprat med Per Fontander!

Och nu ska jag på restaurang…”Mammamiddag” i Rakels klass…

Och höll nästan på att glömma…ett förträffligt recept ska ni få! En super duper julgåva i dessa gåborttider, en superdupergod grej till ost, glass, kaka, morgongröt,,,,,,

HONUNGSNÖTTER

Blandade nötter efter smak

Torkade bär, havtorn, goiji, körsbär, blåbär

Flytande honung

Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr och inte alltför het panna. Blanda med önskade torkade bär. Fyll en väl rengjord glasburk med nötblandningen.

Värm honungen lätt och häll på den över nötterna i burken. Se till att honungen ”rinner ner överallt”. Förslut och knyt ett vackert band runt med en etikett; GOD JUL och GOTT TILL,,,,


Hej Helena! Igår blev det "bara" tomtetillverkning...men idag ska de göras godis....:) Lycka till med baket! /Monika

monika | 2008-11-30 09:28:08

Hej Monika, Tack för ditt tips med pensling av smält smör till formen, brukar annars bara smörja formen med smör. Ska ta fram Rosendals kokboken och titta efter receptet på kardemummakakan. Hoppas godistillverkningen föll väl ut? Receptet på skumtomtefudge lät smarrigt. Hälsningar Helena

Helena | 2008-11-29 22:28:45

Hej Helena! Det beror ju lite på hur "stor sats" ditt "vanliga" sockerkaksrecept är på...jag har ju för vana att göra ganska rejäla kakor så många av de recept jag har i tex i Rosendalsboken fungerar utmärkt för dessa formar, tex Kardemummakakan som ju är supergod, saftig och passar bra nu till jul..Men tumregeln är att de ska fyllas till 2/3 så det märker ju du, de bör också penslas noga med smält smör så att kakan lossnar då den är färdigbakad! Lycka till! Monika

monika | 2008-11-29 12:21:50

Hej Monica, Hoppas nu att ditt finger är på bättringsvägen. Det känns verkligen som att du får uppleva julen under en väldigt lång tid, härligt!!! Tänkte höra om du har använt dina fina presenter som kom tidigare i höstas = vackra bakformar (krom) med vackra julmotiv. Jag funderar på att köpa några och tänkte höra med dig som är proffs med tanke på att de är rätt stora, rymmer 2.4 liter, ska sockerkaksreceptet läggas på med en 1/2 gång till? Inga svårigheter efter gräddningen när formen ska vändas att motivet inte går sönder? Något gott recept som du kan rekommendera på sockerkaka så här i juletider? Ha det så bra och lycka till med radioprogrammet. Trevlig Helg Hälsningar Helena

Helena | 2008-11-28 12:33:47

Hej Lena Pe1 Goijibären finns i välsorterade livsmedelsbutiker och säkert i vissa hälsokostbutiker. (Risenta är återförsäljare) De är grymt nyttiga precis som du säger! Det hoppar av antioxidanter i dem och dessutom är de vackert röda med en god och spännande smak! /Monika

monika | 2008-11-28 12:17:57

Dessa goijibär! Läser om dem här och där men var får jag tag på dem? Lär ju vara så nyttiga och goda, vore skoj att testa. Hälsokost? Vanlig affär? Specialaffärer? Nätet? /Lena

Lena Pe | 2008-11-28 11:44:53

Hej Millan! Ja honungsnötterna är verklligen vackra! Och goda och enkla att göra... Mammamiddagen var trevlig och "innehållsrik" som det brukar bli när mammor kommer igång! Och Tack handen är bättre!:) /Monika

monika | 2008-11-28 08:55:51

Hej Monika! Åh, vad gott m honungsnötter!:-) Jättebra jultips!! Kan tänka mig att det blir härligt m lite färger i glasburken! Ska pyssla lite imorgon m lite julgodis m.m Hoppas det var trevligt på "mammamidda´n"!! Sköt om Dig m handen...;-) /Millan

millan | 2008-11-27 19:46:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *