BARN ÄR JU KONSTIGA!

30 november - 2008 | 4 kommentarer

Först vill de göra massor av godis,,,

img_4809.JPG

ja hur mycket som helst och sedan tröttnar dem alldeles plötsligt! Innan allt är upphällt och klart! Så vem står där med alla byttor av gräddkola, knäck, ischoklad??? Jo, jag förstås! Jag packar, knyter, kokar och grymtar!

img_4812.JPG

Men det innebär också att jag börjar förenkla, fundera,,,,

– Hur kan det här bli gott och snabbare gjort? Och se,,,det gav resultat! I form av en formidabel chokladhistoria full med nötter och torkade bär! Mums!

img_4813.JPG

FORMIDABEL CHOKLADHISTORIA

250 g mörk choklad

4 dl blandade hackade nötter och torkade bär, (russin, goijibär, körsbär, blåbär, havtorn)

Smält chokladen i ett vattenbad. Hacka nötter och torkade bär. Blanda samman med den smälta chokladen. Häll upp i fina formar, jag hade lite störreguldfärgade ischokladformar…Låt stelna och packa eventuellt in i celllofanpåsar.

Och nu måste jag fundera något på vad jag ska säga i radio imorgon:)!


Hej Anna! Goijibär är små vackra röda torkade bär som kryllar av nyttigheter. Dessutom är de goda! Lite sötsyrliga och smakar faktiskt en aning av saffran. De finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Och bra att du är nyfiken...det är ju det enda sättet att få veta! /Monika

monika | 2008-12-02 08:16:15

Goijbär, vad är det? Aldrig hört namnet men alla nya bär och frukter är ju spännande ;-) Liknar smaken något annat och hur ser de ut? Nyfiken i en strut!

Anna | 2008-12-02 07:03:51

Hej Cath! Åh så skönt! Och Hjärtekakor låter fint:)! /Monika

monika | 2008-12-01 07:38:28

Känner igen det!! Nu är i alla fall våra 800:-- i försälningsvärde klart... Lussekatter, vit ischoklad med florsocker :) och Hjärtekakor i massor klara! YES!! Försäljning fredag, lördag & söndag. Det här med att förpacka är inte lika roligt som att tillverka!! ;) Ha en bra söndag kväll, 1:a advent!!

cath | 2008-11-30 20:28:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *