HJÄRTLIGA HJÄRTAN!

3 december - 2008 | 10 kommentarer

Himmel så mycket bättre mitt humör blev igår när jag i sedvanlig eftermiddagsstress rusade in i min ”gamla vanliga” men alldeles underbara Icabutik på Banérgatan för att handla middagsmaten. Vad finner jag inte där? Jo dessa underbara formar till ischoklad….

img_4824.JPG

Hjärtformad ischoklad! Jag blir glad bara av att tänka på det! Kanske är det lite fånigt? Men det är bara att inse och acceptera att jag har ett stort mått av mitt barnasinne kvar…..;)!

Förresten så tror jag att jag ska göra mina Kaffepraliner i dem…

150 g mörk choklad, gärna med lite högre kakaohalt

1/2 dl vispgrädde

2 msk kallt kaffe, helst Espresso

TILL GARNERING

50 g vit choklad

Chokladkaffebönor

Hetta upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar och lägg ner den i grädden. Rör tills all choklad smält. Tillsätt kaffet. Häll upp i formar, (hjärtformade ischokladformar) och ställ svalt att stelna.

Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Klicka eller spritsa ut en klick i varje form och tryck dit en chokladkaffeböna. Förvara svalt.


Hej Millan! Bra idé! Låt oss alla ta oss lite tid i helgen och skriva julkort...dvs alla Ni som inte är i Jönköping på kurs hos mig...:) Trevlig dag! /Monika

monika | 2008-12-04 11:36:58

Hej PysselMonika :-) Åh, vilken energi Du har, jag vill gärna köpa dessa hjärtformade o´xå och göra presenter till min släkt eller vänner som alltid ställer upp och finns där ;-)!! Varför inte skriva några vackra julkort till sina nära och kära i helgen och ta sig TID !! Bra, att Du har mkt barnasinne kvar, det har jag mé...:-) Ha en bra dag! Jukramar/Millan

millan | 2008-12-04 11:25:26

Hej Charlotte T! Cellofanpåsar finns på Panduro pch större varuhus. Jag brukar också köpa cellofan på rulle, klippa bitar och "dra ihop" påsar med ett vackert snöre eller bast. Godisarna håller sig bra i kylen om ni gör dedm under lussehelgen. och Tack själv:)! Hej Elin Maria! Ja, guld är väldigt fint på choklad, bladguld. Silverkulorna däremot är nog finare än hur de sedan känns att få i munnen...och formar...Hart du tittat på Nk, Åhléns?? Ibland har också vissa inredningsbutiker som Stockhome och Lagerhaus fina formar. Hej Helene! Supergott! Du bara måste testa! Hej Anna Kå! Det låter roligt! En hel djurpark:)! Hej Hanna! Varmt välkommen! Och tack för fina ord....och alla kan,Du också! det är jag helt övertygad om..... /Monika

monika | 2008-12-04 09:28:34

Hej Monika! Fick höra att du bloggade och kikar nu in och blir nog fast här ...Det är någonting alldeles speciellt med att läsa (dina böcker är fantastiska) eller att se någon som älskar att laga mat...man blir så otroligt inspirerad... skulle vilja vara likadan.....tyvärr är jag inte det men, jag kanske kan bättra mig? Ha det gott, kommer snart tillbaka! Hanna Din inköpslista nedanför är underbar..

Hanna | 2008-12-04 00:02:33

Jättesöta formar! Jag är likadan, köper ofta på mig söta, tuffa och lite annorlunda formar (godis-, bull-, muffins och pepparkaksformar) bara för att det är roligt att göra nåt annorlunda emellanåt. Senast inköpta är pepparkaksformar i form av en känguru, delfin, kamel och giraff. :-)

AnnaKå | 2008-12-03 21:38:37

Så gott! Måste testa! K Heléne

Heléne | 2008-12-03 19:39:13

OJ,SÅ SUGEN OCH GLAD JAG BLIR ÖVER DITT SENASTE TIPS. JAG BLIR BARA SÅ.......ATT JAG VILL HA FORMARNA, GÅ TILL BUTIKEN, GÖRA, SMAKA, TITTA PÅ, GLÄDJAS. SÅ NÖJD JAG KAN KÄNNA MIG SEDAN. JAG SKULLE T.O.M. VILJA LÄGGA PÅ LITE GULD / OCH ELLER SILVERKULOR. MEN MITT LOKALA VIVO, FR.PLAN ,HAR DEM INTE .....BARA PYTTESMÅ I SILVER & JAG VILL HA STÖRRE. VET DU ? NÅGON ? SOM KAN TIPSA ?? ( LONDON & PARIS HAR, MEN DET ÄR FÖR LÅNGT ) TACKSAM FÖR SVAR !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2008-12-03 17:11:51

Tack för tipsen!glömde fråga var du köper cellofanpåsar finns dom på Panduro?Hur länge håller sig tryffel,kaffepraliner,knäck o kola i kylen? Vi är ett gäng som ska gå ihop och ha julpyssel i luciahelgen men blir lite osäker på om det håller sig fräscht över julen när vi gör det så pass tidigt.Tack för att du finns! Charlotte

Charlotte T. | 2008-12-03 16:58:58

Hej Charlotte! Du finner roligt pynt och dessa formar också är jag säker på i välsorterade större livsmedelsbutiker och det finns det ju ganska många av här i Stockholm. I city finns Hemköp och Nk saluhall, på Östermalm finns Sabis inne i Fältöversten som är väldigt välsorterad. Saluhallarna både Hötorgshallen och Östermalmshallen är ju också säkra kort. Julmarknader ja, suck,,,det värsta är väl att de flesta här är rätt trista, det är jag säker på att ni ute i landet är bättre på när inte ens Skansen får till det riktigt bra! Gröna Lund tror jag dess värre är ännu värre utan att ens ha sett den....Gamla stans är ju väldigt liten men mysfaktorn är hög....Du får trängas i stan istället! Lycka till! /Monika

monika | 2008-12-03 13:27:19

Hej finaste Monika! Jag ska till Stockholm i helgen och ska absolut ta mig till Banérgatan och införskaffa dessa ljuvliga formar!!! Var hittar jag chokladkaffebönor? Saknar där jag bor en affär med lite roligt kakpynt.Har du något Stockholmstips där det finns lite kul kakpynt? Vi ska gå på antingen Skansens julmarknad eller Gröna lunds rekommenderar du någon?Vi var för några år sen på skansens men blev lite besviken faktiskt tyckte inte att det var så många "marknadsstånd." Missar ju tyvärr er helg i Jönköping hoppas du lägger ut lite bilder och recept här.Kram Charlotte

Charlotte T. | 2008-12-03 13:02:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *