HUR GÖR NI ANDRA?

4 december - 2008 | 10 kommentarer

Ja, nu kan jag inte låta bli att undra…Jag var på fest igår, lite trött idag…Beata var dessutom hemma från skolan, ont i halsen, alla andra är pigga vill ha goood mat ”för det är ju torsdag” (i vår familjevärld vill det säga ingen aktivitet)! Inte har jag planerat en festmåltid i dessa lägen…

Vad gör man?

Då är det tur att jag har en frys med innehåll! Fann två rejäla entrecôter, en stor majskycklingfilé och en liten benfri kotlett….några champinjoner, min gamla vanliga potatis i ugn ni vet och en ynka deciliter dinkel….

img_4830.JPG

img_4831.JPG

Tja, det blev gott, riktigt gott till och med och visst slank det ner ett glas rött vin också…en alldeles ”vanlig” men ändå ”ovanlig” torsdag hos mig:)!

Och det är nu jag undrar…Hur gör Ni andra sådana här dagar?


Hej Snosse! Man bör orka lite mer än så;)! Men samtidigt måste jag säga att alla sätt är bra,,,för "ty äta bör man annars dör man":)! Trevlig helg! /Monika

monika | 2008-12-05 21:46:50

Här blir det pommes frites och varmkorv eller färdiga köttbullar från frysen. Inte särskilt nyttigt, jag vet, men vad gör man när man inte orkar och inte har en frys som rymmer så mycket!?

Snosse | 2008-12-05 18:53:56

Hej Hanna! Klart du inte är ensam! Och du har rätt med köttfärssåsen, vilken variation det finns på den:)! Jag har röd lök, vit lök, buljong, krossade tomater och väldigt ofta Taco krydda i min. Men Per Fontander som ju är programledare i Radio har hackad paprika i alla färger i sin och du morötter....... /Monika

monika | 2008-12-05 12:04:56

Phu, vilken tur, jag är alltså inte ensam..här hemma blir det ganska ofta enkel mat, har nästan alltid köttfärs i frysen som blir biffar eller köttfärssås. Tycker att det är så himla kul med köttfärsssås förresten, tänk att den ALLTID smakar olika beroende på vem som har gjort den. Vad brukar du ha i din? Min favorit är med rivna morötter, röd lök, vitlök, krossade tomater, mycket curry, soya och hönsbuljong! Ha en härlig helg! Hannna

Hanna | 2008-12-05 10:11:06

Hej Millan! Åh, tack! Det är just så jag vill att min blogg ska uppfattas... Och jag håller med, carbonara är ju superbra och gott liksom kyckling med såväl bacon som pancetta,,,(nästan godarfe!) Däremot äger jag ingen micro.... Trevlkig helg! Monika

monika | 2008-12-05 10:02:25

Hej hopp! Mina barn är inte så stora att de har börjat m fotboll, bara ena balett ... Men det är därför vi älskar och läsa din blogg Monika, för att du är så spontan med din fantasi och energi :-) och liksom trollar med maten så det vattnas i munnen när man läser om din mat och bak :-) Pasta carbonara är en rätt som ofta finns ,och lasagne för gör man mycket så är det bara att ta fram från frysen :-) och värma i micron... Sedan är kyckling m lite bacon om i ugn perfekt m ris o currysås... Ja, inte alls avancerat men snabbt och gott! Skör om Er alla! /Millan ;-)

millan | 2008-12-05 08:58:48

Hej Monica S, Marrimoster och Pia! Tack för kommentarer och det verkar ju som vi är flera.... Och Marrimoster! så avundsjuk jag blir på allt det vilda köttet i din frys,,,mums! Min senap får du nog dessvärre göra själv, receptet finns här! Pia! Så kul att du känner igen dig! Då vet du ju precis hur vi har det på torsdagarna...och jag hur ni har det:)! Tack för beröm! /Monika

monika | 2008-12-05 07:54:54

Torsdagar har i vår familj blivit en form av fredagskväll. Min man arbetar hemmifrån och jag är ledig på fredagar så därför brukar vi äta "något gott och dricka vitt eller rött" denna kväll i slutet av veckan. Våra söner nu 24 och 28 är utflugna, men sonen som fortf bor kvar i sta'n brukar fråga om vi skall äta något gott till kvällen, just denna kväll. Vi tycker det är jätteroligt när han kommer. Ikväll lagade min man en majskyckling, (styckad), i ugnen tillsammans med klyftad apelsin, pressar även apelsinsaft över kycklingen, hela vitlöksklyftor och kryddad med litet timjan tillsammans med jasminris. Jättegott. Jo våra torsdagskvällar låter litet som Era vad gäller mat och dryck. Ha det gott! Pia i Kristinehamn, Värmland, stor fan av alla Dina bloggar! PS. Trevligt när Du berättar om barnens olika aktiviteter, speciellt fotbollen, vilket vi här i familjen har upplevt med alla matcher och skjutsar, picknickkorgar och träffar med andra föräldrar. Saknar faktiskt den tiden. DS.

Pia Clausen | 2008-12-04 22:35:39

jag brukar oxå göra en dykning in frysen, men eftersom min frys mestadelsinnehåller älgkött brukar jag ta upp en stek och hyvla den fryst i tunna skivor = älgskav - bryn med lök och häll i matlagningsgrädde o lite torkade kantareller, snabbt o supergott. jag är så nyfiken på din senap - var kan vi som bor så långt från stockholm som möjligt är köpa den ???

marrimoster | 2008-12-04 22:11:12

Köper färdiggrillad kyckling i butiken, sallad, baguette och några goda ostar. Det äter vi en sån dag när vi vill ha något extra men ingen egentligen orkar (eller har tid) att laga till något och kylskåpet dessutom är tomt... Det gjorde vi idag

MonicaS | 2008-12-04 22:07:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *