SHIT JAG GLÖMDE KAMERASLADDEN…

5 december - 2008 | 7 kommentarer

hemma i Stockholm och det är ju jättesynd! Så fina bilder jag har på Susanne och hennes familj….får ta in dem i efterhand helt enkelt!

Men vilket mottagande! Susanne hämtar mig vid tåget och vi kommer fram till hennes trivsamma hem. Vi kör in på en vacker gård, bageriet ligger i botten och en trevlig våning ovanpå. Hennes man Anders står i köket och lagar hutlöst god mat….(han som är uppe när vi andra går och lägger oss för att baka)….vi dricker gott vin, myser framför idol och ordnar det sista inför morgondagen….

Och om det nu är någon som läser detta som ska vara med på kursen imorgon så gå och lägg er nu! Det blir mycket att stå i….

Saffranspäron

Lingonpäron

Vaniljpäron

Fikon i rödvin

Fikonmarmelad

Fikonmarmelad med mandel

Aprikos- och hallonmarmelad

Aprikosmarmelad med stjärnanis

Äppelmos med lingon

Apelsinmarmelad med syltade skivor

Lingonmarmelad

Julsenap

Honungsnötter

Leverpastej

Röd pesto

Lingon och chilichutney

Röd lök och russinchutney

Apelsinsaft

Saffranolja

Apelsinolja

Pepparkaksvinäger

God Natt:)!


Susanne! Jag bloggar för fullt! Har ett mobilsamtal bredvid mig mellan en mormor och olika barnbarn.....olika...många..minst tre och Jisses hon kommer ju snart till dem tänker jag hela tiden.....! Och ja, ett litet vinglas har jag skaffat mig;)..jag måste ju vara i samma läge som de på festen jag ska på:)! Tack du härliga kvinna för idag! Linköping nästa.... /Monika

monika | 2008-12-06 20:03:22

Monika! Det har varit en underbar dag och jag känner mig så himla nöjd med allt! Det har varit en sann glädje att få lära känna dig, du roliga människa! Nu är jag så trött att jag ser stjärnor och planeter, så jag tror jag sätter mig i soffan och tittar på "Stjärnor på is" - men i själva verket blir det nog mer aktuellt att sova till "Stjärnor på is"..... Jag är glad om jag hänger med till första pausen! Har du fått dig något till livs på tåget? Vin till exempel? Hoppas du slipper sitta och höra på allt för många ofrivilliga mobilsamtal och kan ta dig en liten lur! Vi hörs snart igen och tack för allt! Kram Susanne

Susanne | 2008-12-06 19:43:06

Monica S, Nästa gång är du med...det vet jag!:) Maria! Det gick hur bra som helst, kunde inte gå fel med ett gäng sååå entusiastiska elever:)! Mia i Sinfgapore! Whow, Singapore...det är annat än Jönköping, :)Men jiust idag vill jag inte byta...för vi hade hur mysigt son helst, men imorgon kanske...;) Marlin! Åh, Tusen tack själv, det är sällan alla "elever" är så glada och trevliga som ni var idag! Vi ses igen det finns fler ämnen att beta av, laga mat tillsammans, buffémat, skördefest, bärförädling,,,ja jisses...vi har framtiden för oss! /Monika

monika | 2008-12-06 19:29:17

Tack för en fantastisk dag! Att få komma hem med två bärkassar fulla med dessa härliga godsaker som vi har gjort under dagen och dessutom i fina burkar med fina etiketter känns så härligt. Gud, så här stolt har jag inte varit på väldigt länge. Hoppas vi kan göra om det en annan gång! Kram från Marlin

Marlin Johansson | 2008-12-06 17:57:19

Nu längtar jag hem... när jag läser om Monicas pysslande så får jag sån hemlängtan...ja, man kan få det ibland, när man nästan känner doften av jul från datorskärmen...

Mia i Singapore | 2008-12-06 13:12:53

Åh, vilken mysig dag ni kommer att ha... vilken produktivitet;-) Aprikos- och hallonmarmeladen låter god - och vacker. Och lingonmarmelad... törs vi hoppas på att receptet kommer på bloggen? Trevlig helg!

Maria | 2008-12-05 22:57:01

Åh vad jag önskar jag kunde vara med.... lycka till imorgon! Och ha det så kul

MonicaS | 2008-12-05 22:23:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *