CHATT PÅ ALLTOMMAT.SE!

11 december - 2008 | 17 kommentarer

Fem i två, nu väntar vi på frågorna…

Nu är vi igång!

Och jag fick byta plats, sitta bekvämare, frågorna var många…Kul!

Här kan Ni läsa hela chatten!

Och nu ser Ni också att jag fått teknisk hjälp att lägga in bilder på den ”nya” sidan:)!


Hej Inga-Lisa! Det är ju inte frågan om att "dissa" hederliga, gamla goda recept eller att "hissa" nya, nej absolut inte! "Vanlig" inlagd sill finns absolut med på mitt julbord men som komplement är det faktiskt både roligt och spännande med nya smaker,,,och ibland blir det väldigt lyckat! Och på tal om Italien så lovar jag dig att min Italienska sill även skulle gå hem på ditt julbord:)! Gå du in på www.abbaseafod.se eller www.newsdesk.se/pressroom/abba/tag/monika-ahlberg och hämta det! Du blir inte besviken det vågar jag faktiskt lova! Och vi skulle bli jätteglada här om du ville dela med dig med ditt "hederliga" recept på Inlagd sill....trevlig kväll! /Monika

monika | 2008-12-14 16:51:24

Jag lagar ofta genuin italiensk mat. Italienarna skulle aldrig drömma om att hela tiden förvränga sina recept på det sätt vi försöker i Sverige med den svenska husmanskosten. Nej det är enkelhet och de goda smakerna som gäller. Jag blir less på alla matskribenter som hela tidewn föreslår nya recept istället för de gamla beprövade. Vad är det för fel på hedelig inlagd sill? Måste vi hela tiden hitta på nya smaker och ingredienser för att vara nöjda. Jag tänkte lämna mitt superba sillrecept som jag gör varje jul men aldrig hittat har i er matspalt. Men läsarna kanske vill hålla på att laborera med det ni föreslår, som inte skulle göra någon succe på mitt julbord. Bon apetit

Inga-Lisa Johansson | 2008-12-14 16:03:27

Vad härligt med alla "marinerade" damer!!!! Själv serverar jag oxfilé och rödvin på julafton, efter ett par år med ebtusiastisk julmatsfixande. Fram med allt på bordet, alla petade i det, in med allt i byttor och på fat med gladpack, fram med allt på juldagen, mera petande, in med allt i kylen igen. Framåt den 27:e åkte allt i sophinken. Julen efter blev det oxfilé och ugnsstekt klyftpotatis och baconlindade harocotes verts och alla jublade. Och på den vägen är det.... Ingen julmat på Berzeliigatan i Jönköping, fast jag älskar det, så får jag inordna mig i övriga familjens önskan!

Susanne | 2008-12-12 13:29:30

Hej Bibi! Matblogg och matblogg...här pratar vi om allt:)! Och blusen ja,,,det är ett fantastiskt fynd från HM för några år sedan, låg i en korg med skylten "Allt 98.-" och nu har jag grämt mig i flera år att jag inte köpte den svarta också:)! /Monika

monika | 2008-12-12 12:09:05

Matblogg jag vet....men vilken famtastiskt fin blus du har!! I "Götet" är sådana svåra att hitta ;) God Lucia/Bibi

Bibi | 2008-12-12 11:40:02

Ska prova det till nästa gång!!!!!! /Annika

Annika | 2008-12-12 11:04:58

Annika! Ett gott rosé till kräftorna.....slurp! /Monika

monika | 2008-12-12 10:44:04

Håller med dej om rödvin,passar istort sett till allt.Det ända jag inte dricker det till är kräftor men det ska man kanske prova... /Annika

Annika | 2008-12-12 10:12:20

Hej Annika! Ha, ha..men ett riktigt gott rödvin är ju det godaste som finns....och Tack själv samt trevlig Lucia till dig med! /Monika

monika | 2008-12-12 10:09:21

Vad skönt att det är mer än jag som dricker rödvin till julmaten!!! Tack för alla goda tips du kommer med och att du öppnar ögonen på mat med tillsatser.Hemmalagat=bäst!!! Glad Lucia, Annika

Anniak | 2008-12-12 09:55:38

Susanne! Köp ekologisk prinskorv utan tillsatser.... Petra! Under görning...det visade sig vara mer komplicerat än bara ett knapptryck tyvärr, återkommer, har inte glömt det! /Monika

monika | 2008-12-12 07:48:45

Hej Monika, Hur går det med din upprorslista mot alla tillsatser? /undrar Petra

Petra | 2008-12-12 07:04:42

Men du Monika.....vi som ÄLSKAR prinskorv, då? :-)

Susanne | 2008-12-12 06:00:51

Hej Mona! Tack:)! Och om jag vore du och i din situation med din man skulle jag välja "gobitarna" och välja tid till umgänge. Det Finns ju faktiskt en del bra färdiglagad julmat det gäller ju bara att välja med omsorg och lägga några kronor till... vill du göra något själv så kan jag verkligen rekommendera 5-minuterssillen från Abba, en sill färdig att smaksättas, flera recept finner du här på bloggen under "jul" och på Abbas hemsida. Det andra jag skulle laga är kanske revbensspjäll...mmmmm, koka lite brysselkål, fräsa på lite rödkål...detta är ju ändå något man kanske inte äter året om och blir väldigt gott! Konfekt kan du ju köpa och lutfisk kan ni äta på juldagen...så stressa inte! Lycka till! /Monika

monika | 2008-12-11 23:06:13

Hej Hanna! Min jul började ju redan i september...:) Men min riktiga jul, dvs den med familjen börjar till helgen, då ska vi köpa gran och pynta på riktigt! /Monika

monika | 2008-12-11 22:38:25

Hej! Tack för dina härliga personliga svar på sidan. Ge mig ett tips på hur jag gör min julmat så enkel men ändå "traditionell" som möjligt. Min man kommer hem i jul på permis efter en svår stroke (48 år) och längtar efter julmat. Själv jobbar jag in i det sista på varuhuset med det stora Å:et. Ta vara på all tid ni har tillsammans...man vet aldrig när livet vänder. Kram Mona

Mona | 2008-12-11 22:38:12

Hej Monika! Vad kul att du chattade, ska genast gå in dit och läsa. Suck, önskar jag hade all tid i världen att bara laga mat, baka och julpyssla...nu har jag inte det och får väljaut det allra viktigaste..hur hinner du????? När börjar du med julen? KRAM Hanna

Hanna | 2008-12-11 19:01:49

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *