TILL ALLA ER SOM ÄLSKAR PRINSKORV,,,

12 december - 2008 | 6 kommentarer

Jag har förstått att Ni var flera som blev ledsna när jag dissade prinskorvarna…men misströsta icke! Det finns faktiskt ekologiska, kravmärkta och hantverksmässigt tillverkade korvar…och de är alla väldigt goda! Det handlar ju bara om att göra sitt val och att göra det bästa utifrån sin egen förmåga är gott nog!


Anneli! Tack för ditt inlägg! Och tyvärr är det ju så att skollunchen (som i och för sig kan vara bra på vissa skolor!) öär det enda målet lagad mat många barn äter idag....tänkvärt! Roland! Det där klarar du säkert att lista ut själv... Karin! Jag har inte provat att frysa den, men så klart det går. Jag skulle frysa den färdig.. /Monika

monika | 2008-12-13 18:12:29

Hej Monika! Jag tänker laga din leverpastej, men med kycklinglever, till jul. Hur går den att frysa? Vilket är bäst- att frysa smeten eller att frysa den färdiglagad? Ha en trevlig Lucia med dina goda lussekatter! Karin

Karin | 2008-12-12 21:58:56

Vad är det för skillnad på en prinskorv och en falukorv förutom storleken? Om vi da varit jättar skule falukorvarna ha varit söt små prinskorvar då?

Roland Ch. Johansson | 2008-12-12 18:09:25

Jag jobbar i kassan på en stor icabutik. Har alltid undrat varför så många i åldern 20-25 köper fryst färdigmat och billys panpizza. Men så kom jag på varför, för många barn och ungdomar är skollunchen den enda lagade och varma mat de äter på veckorna. Kvällarna är stressiga med föräldrar som kanske jobbar sent, träning och kompisar. Det man äter då kanske på sin höjd blir en macka och yoghurt. De så kallade skolluncherna blir då deras refferens till hur lagad mat ska smaka. Alltså nöjer de sej med dålig fryst mat när de själva ska börja ansvara för eget hushåll. Jag tycker vi ska kräva att våra barn också ska få bra och nylagad mat utan en massa nummer i ingredienserna och som lagas på plats, inte 30 mil bort. Det är vårt ansvar. Som konsument kan jag påverka genom vad jag själv handlar, men hur påverkar jag som förälder vad mitt barn får till skollunch? Kan vi hjälpas åt och göra något gemensamt? Själv har jag för det mesta med mej lunchlåda till jobbet för jag hatar denna äkliga frysta micromat. Men steget är väl stort att mina barn ska behöva ha med sej lunchlåda till skolan för att få ätlig mat.

Anneli | 2008-12-12 17:15:56

Hej Millan! Du kan absolut göra en gratäng och bra som du säger att förkoka dem något innan liksom att pancetta är väldigt gott till. Annat smaskigt; gräddstuvad brysselkål, koka den helt enkelt i grädde,,,eller gör en vit sås och häll över de nykokta brysselkålen, kan vara gott att smaksätta den med senap, strö över lite knaperstekt bacon eller pancetta...mums:)! Skolmaten, Ack ja....Ni kommer att bli grymt upprörda, jag varnar Er....Låt oss gärna veta vad Ni får fram! Trevlig Lucia! /Monika

monika | 2008-12-12 10:53:33

God förmiddag! Vá bra att det finns ekologiska prinskorvar ;-) Jag blir sååå hungrig när du skriver om julmaten... Min man ÄLSKAR brysselkål, kan jag göra ngn gratäng i ugn m brysselkål Ska jag förkoka de lite granna innan och har du ngt tips på ngt mer i? Kanske pancetta med ngn god ost!? Jag och min kära granne har diskuterat skolmaten nu per telefon... Vi ska framöver ta information vad det är för mat de egentligen får på tallriken.....hörde att det kostar 9kr/tallrik! Undrar om de får ekologiska produkter!? Ja, man måste värna om sina små liv :-) Ha en bra dag! /Millan

millan | 2008-12-12 10:17:48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *