NU HAR JAG BESLUTAT MIG!

16 december - 2008 | 24 kommentarer

Det blir endast röda hjärtan till mina kaffepraliner,,,,:)

Och det blir massor med annat gott;

Chocolate chip cookies, polkamaränger, julsenap,. honungslingon, leverpastej, Hyvlade pepparkakor med lingoncréme, Ostbollar med pepparkakskross, Västerbottensill, tomtefudge, nougatpraliner, fikonmarmelad, rödvinskokta fikon och en och annan vacker flaska…..så missa inte Nyhetsmorgon på Fredag!

En liten försmak kommer här!

Mmmm, kaffepraliner och polkamaränger….Neej, nu måste jag ila…lunchdags:)!

Och missa nu inte när vi provsmakar min julskinka och min julsenap i radion imorgon klockan 10! Tipp tapp, tipp tapp…..tippe, tippe, tipp tapp….


Hej Lena A! E 300 är väl inte så farligt men E 250 är ju det omdiskuterade natriumnitritet,,,å andra sidan var de ju bara två och som jag sagt tidigare, låt oss välja bra produkmter med så få E-nummer som möjligt att bli fanatisk blir bara jobbigt! /Monika

monika | 2008-12-18 08:46:57

Hej Monika m flera! Vaggerydskorven har mera smak i sej än en prinskorv fr t ex Scan. Alla produkter från Vaggeryds Chark är mycket populära i mina hemtrakter. De säljs på min Ica-butik,men även på julmarknader så här års.Ett stort plus är att det är närproducerat.Jag har för tillfället bara deras bakad pastej hemma och på den innehållsförteckningen står det grislever 35% fett fläsk 24% vetemjöl mjölk koksalt äggpulver kryddor lök E300 och E250. Rätt ok för mej./Lena A

Lena A | 2008-12-17 17:24:57

Millan,,Tack för ett sprudlande inlägg:)! Och Tack Lena A att du håller koll på var recepten finns...Och jag undrar också över Vaggerydskorvarna.... /Monika

monika | 2008-12-17 14:55:49

Hej Alla! Såg precis att recept på Kaffepralinerna fanns med den 3:e dec här på bloggen/Hälsn Lena A

Lena A | 2008-12-17 12:21:37

God förmiddag :-) Hurra Hurra Hurra ;-) Härligt, jag väntar verkligen på kaffepralinreceptet redan! Tack på förhand! Ja, det är härligt att man kan bli sååå GLAD att titta in på denna Monika.blogg, man blir bara så hungrig också och undrar hur den där vaggerydskorven smakar!? Ha en bra dag ALLA gulliga! /Millan

millan | 2008-12-17 10:13:05

Hoppsan! Det lät visst lite konstigt det där jag skrev om att man gör folk glada med sitt flängande och stressande. Det är ju inte flängandet och stressandet i sig som andra blir glada av (kanske snarare tvärt om) utan det man åstadkommer - god mat, mysig julstämning och härliga stunder tillsammans. /Cecilia

Cecilia W | 2008-12-17 09:58:41

Hejsan! Skönt att höra att vi är fler som snor runt, pysslar, donar och förbereder den här tiden. Det verkar vara mer regel än undantag nuförtiden. Inte alltid något negativt dock, tänk bara så många man gör glada med allt sitt flängande och stressande! Fast att mysa med ett glas vin då och då räddar säkert en och annan stressad nerv. Men det är mycket mat på gång vilket är kul!!! I dag åker jag och hämtar en halv glad gris i en fantastisk köttbutik i Nyköping så nu blir frysen full medan julskinkan får ligga och vänta ännu någon vecka på sin behandling. I morgon åker jag till Strängnäs för att hämta den lagrade Edamerosten i ostbutiken och på fredag blir det en tripp till Stockholm för att avrunda med de sista julklapparna. Jag blev så glad att läsa att vi kommer att få receptet på kaffepralinerna och passar på att tacka i förväg! De ser underbart smaskiga ut! Jag kommer att göra en sats att ha själv och sedan en att ge bort. Ska se om jag också kan hitta de ljuvligt söta hjärtformarna i Stockholm. Var det på Ica Banér de fanns? Jag chansar och går dit! Men innan jag åker på fredag ska jag också bänka mig framför Nyhetsmorgon. Lycka till med sändningningen Monika! /Cecilia

Cecilia W | 2008-12-17 09:40:28

Vaggerydskorvar låter hur smaskigt som helst:)! Och stackars dig Charlotte, kanske ska Du önska dig en stege i julklapp?:) /Monika

monika | 2008-12-17 09:15:35

Halloj! Jobbar ju såklart så jag lär missa nyhetsmorgon! TYPISKT!!! Tar det också soft denna julen mot vad jag brukar. Bla för att mina tomtar är på LOFTET! Ja sant! Efter förra julen så inredde vi övervåningen på vårt hus och då gjordes ett loft ovanför 2 rum som vi skulle ha som förråd.Där hivades julkartongerna upp med hjälp av lånad LÅNG stege.I år har vi inte kunnat få tag på stege och maken har inte hunnit med att fixa en trappa!Så de får fira julen på sitt loft i år! haha! Tur att stjärnor o adventsstakar fanns i annat förråd! Kram Charlotte

Charlotte T. | 2008-12-17 09:04:41

Samma här,det är bara Vaggerydskorven som gäller fast vi bor på andra sidan Smålandsgränsen/Lena.

Lena A | 2008-12-17 08:09:10

Tomten är nära förstår jag,..... 6 mil, då är han snart här!! :) Härligt :) Vaggerydskorven, hur står den i kurs?? Vi äter INGET annat... Min syster i Sthlm önskar sig ALLID charkuterier från dem när vi kommer till dem och när de kommer till oss.. Oxfile & rödvin på julafton..... det låter ju helt underbart, vilken ide!!!

cath | 2008-12-16 22:09:22

Utan tvekan!! Och var nu inte avundsjuk för att jag sitter och väntar på tomten och dricker rödvin (skippade ölen) och rullar tummarna...! Han kommer till dig också! Ps: Du var väldans bra i "Leva och Bo"!

Susanne | 2008-12-16 19:54:31

Susanne! Min Mamma sa alltid att man inte kunde vinna alla, men vinner du en vinner du alla ändå:)! Och jag tror faktiskt på allvar nu att nästa gång du handlar "prinsar" tänker du på mig och väljer med omsorg! Eller hur? Kram Monika

monika | 2008-12-16 19:51:12

Nja....:-) De var goda i alla fall, och de låg i frysen... Men jag ÖNSKAR att de hade varit ekologiska, och nästa gång jag köper är de ekologiska!!!

Susanne | 2008-12-16 19:38:31

Nja....

Susanne | 2008-12-16 19:36:22

Lena Pe! Kanske blir det en flaska av det du söker....:) Millan! Själv har jag insett att glasögon är det jag behöver i julklapp.... Susanne! Du borde skämmas att delge oss av alla dina njutningar här:) Vi stressar på och där sitter du och väntar på tomten?! Lena A! Stort tack för lyckönskningar... Susanne igen! Och Millan! Klart Ni ska få recepten....:) Lena Pe! Jag håller med dig fullständigt:)! Susanne igen och igen:)! Lovar Du att prinsarna är ekologiska?...:) Trevlig kväll på er alla! /Monika

monika | 2008-12-16 19:30:20

Min Jansson blev alldeles utsökt! Jag steker på ett par trinda prinskorvar till (ekologiska, förstås...) och en liten öl, kanske...? Det är ju trots allt tisdag...!

Susanne | 2008-12-16 17:29:52

Susanne! Nu har du gjort mig jättesugen på Janssons frestelse, det får bli min middagsmat imorgon tror jag - man kan väl tjuvstarta lite... Det är inte bara Monika själv som suktas med allt gott här... /Lena

Lena Pe | 2008-12-16 16:52:16

Jag blir överlycklig om Monika lämnar ut kaffepralin/receptet! Mums ;-) Vi får ALLA inte glömma att ut och motionera i julhelgen.... /Millan

millan | 2008-12-16 16:32:35

De där polkamarängerna ser smaskiga ut. Kommer receptet möjligen på bloggen?

Susanne | 2008-12-16 15:39:09

Susanne! Lyckost dej som är färdig,men jag gläds med dej. Jag hade det mkt stressigt förra veckan med många måsten.Lite lugnare i denna veckan men då får man ju en massa mat-ideer. Men det är ju bara nöje. Monika! Lycka till med radio-och tv-program!!!!! Hälsn Lena.

Lena A | 2008-12-16 14:49:16

Kära Systrar! Jag måste dela med mig; sista klappen köpt idag, besökt Systemet - köpte allt vin och öl, ingen kö (hela affären tog 10 min), åkt med skräpet, postat julkort. Nu kan tomten komma, vad mig anbelangar! Jag känner redan lugnet.... På skärbrädan ligger en kalvlever (Monikas pastej på gång) och en Jansson i ugnen (till ikväll, eftersom vi ju äter oxfilé och rödvin på julafton)...och hör.... sjunger inte Elvis, the King, Blue Christmas i stereon? Ja se halleluja...!

Susanne | 2008-12-16 14:02:05

Hej hopp! Bra val med att göra dessa underbara kaffepraliner m Röda formar! Åh, gud sååå gott! Så proffsiga de ser ut!!! Lovar titta på ALLT detta"jul gott# på fredag och icke i morgon då jag läste fel... Time och kolla synen :-) Julkram /Millan

millan | 2008-12-16 13:42:55

Fy Monika, det är inte snällt att lägga ut såna där bilder, speciellt inte när det närmar sig lunchtid! Rätt val med bara röda formar tycker jag, ser superläckert ut. Ska för en gångs skull försöka titta på TV på fredag. Det mesta i din uppräkning fångar mitt intresse (speciellt marängerna och tomtefudgen). "En och annan vacker flaska", kan man månne hoppas på en egen kryddad nubbe där tro? /Lena

Lena Pe | 2008-12-16 11:58:07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *