SKINKKOK OCH PYSSEL!

21 december - 2008 | 4 kommentarer

Härmed vill jag slå ett slag för att koka julskinkan! Det ger en saftigare skinka än om den ugnsbakas tycker jag, dessutom sprids det ”juliga” dofter i hela huset.

Så blev det också värsta julstämningen här igår kväll:), just för att jag kokar julskinka och gör ”formidabel nöt-fruktchoklad”..

….och flickorna pysslar ihop sina sista hemmagjorda klappar:)!

Nu är skinkan klar:)!

Därefter gick flickorna och jag till grannen en sväng,,,när vi kom hem var en stor bit av skinkan borta! Tre herrar hade fått för sig att de ”bara skulle smaka en bit”:)!

KOKA JULSKINKA

Lägg skinkan i en stor gryta och fyll på med vatten så att det täcker. Klyfta en stor gul lök och dela en morot i bitar, tillsätt till grytan. Låt koka upp, skumma väl och lägg sedan ner några lagerblad, en liten påse hela kryddpepparkorn och låt skinkan sjuda tills innertemperaturen är 70°. Ta upp och låt svalna något. Griljera enligt önskemål. Spar eventuellt spadet till ”Dopp i grytan”.

Och nu ska jag kasta mig ut i julhandeln!


Hej Marianne! Det låter som du haft hur julkul som helst och visst är wienernougaten god?! Och Tv ja, jo men det blir ju kort om tid när man är gäst men ikväll är det jag som är huvudpersoneb! Missa inte, 19,30 i Tv 4! God Jul! /Monika

monika | 2008-12-22 08:23:06

Läste mycket om prinskorv i förra veckan. iIgår -lördag- åkte min man och jag till torget här i Jönköpng och handlade i Vaggerydsvagnen. Där köpte vi prinskorv, leverpastej och deras lantkorv. De har ju fått pris för det mesta de gör. Jag kan väl säga som så att vi var inte ensamma vid den vagnen. Förra lördagen gjorde min väninna Bodil och jag Din fantastiskt goda wienernougat. Måste nog tejpa burken!. I dag har jag gjort leverpastejen och lagt senapskornen i blöt. Jag gör också en sill som heter Brantevikssill. Den kräver lite tid så den har jag lagt i ättikslag idag. Den är bara så god. Såg Dig iTV i fredags, men jag tyckte att Du borde fått lite mer tid, det var något som tog över om man säger så. Väntar med spänning på nästa program. Bra med Tv i köket för då kan man förena nytta med nöje. GOD JUL önskar jag Dig! Mariann

Mariann(en av "flickorna "på JP) | 2008-12-21 20:43:46

Så roligt Bibi!:) Och God Jul! /Monika

monika | 2008-12-21 19:49:29

Måste skicka en kommentar från min sons glöggparty; - Åh..vilka goooda ostbollar!!! Ja.., tipset kom från dina goda julrecept! TACK,TACK! /Bibi

bibi | 2008-12-21 16:00:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *