HAR NI NÅGONSIN ATTACKERAT MELLANDAGSREAN MED 4 BARN?

30 december - 2008 | 5 kommentarer

Tänkte väl det! Och gör det inte heller är mitt råd!

Vad är det med barnen? Först vill de ha än det ena och än det andra men när det sedan kommer till att prova och köa för att betala,,,, Nej då orkar de inte!

Snacka om att orka! Jag som hostar, nyser och fryser fattar inte ens vad jag gjorde där på rean igår! Joo, jag hade väl en lysande idé om en ny nyårsstass….och så handlade det faktiskt om något så enkelt som att ”slå ihjäl ett par timmar” mellan det att Mamma blev körd till tåget och innan jag skulle lämna William hos Casper med skidor och packning för avfärd mot Åre….Lyckliga William, nu är han där:)!

Här blir det tjejmiddag ikväll. Beata, Valeria, Rakel och jag ska äta gott, (och Tussan förstås;)!) Se själva!

TERIYAKIMARINERAD SESAMLAX MED SOCKERÄRTOR
En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, sockerärtor i skönaste grönt, visserligen från frysen, men ändå!.
500 g skinn- och benfri laxfilé av mittbit
MARINAD
1 bit, ca 3 cm färskriven ingefära
Knappt 1 dl Teriyakisås
4-6 msk sesamfrön, gärna blandat svarta och vita
Salt och peppar

TILL SERVERING
Sockerärtor
Grönsaksbuljong
Späda salladsblad

Sweet chilisås

Ev, glasnudlar

Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Skär laxen i rejäla kuber och lägg ner dem i såsen att marinera. Lyft upp kuberna och lägg dem i en smord eller oljad ugnssäker form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i ugn på 200° i ca 1o minuter.
Koka sockerärtorna i 2  minuter. Häll av vattnet.
Lägg upp späd sallad, laxkuber och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera. Flickorna ville även ha glasnudlar till så Why not?!

Detta är en formidabel rätt som älskas av såväl stora som små. (Och ingefäran kommer att göra underverk med min förkylning;)!) Endast serverad på en sallad blir det här en trevlig förrätt, med glasnudlar som ikväll blir det en förträfflig huvudrätt! Smaklig måltid!

Laxen marineras

Rakel, Tussan (som är ute ur tomteluvan för en gång skull!), Beata och Valeria

Och Nej, det blev ingen stass till mig…en hel del grejer till barnen dock…..hur gick det till;)!


Marrimloster! Vilka gulliga barn! Gott Nytt År till dig och Krya på dig! Lena A! Du har alldeles rätt, förberedelserna är liksom halva grejen...Ha det så underbart på festen och Gott Nytt År förstås:)! /Monika

monika | 2008-12-31 10:40:24

Hej Monika och alla i bloggfamiljen! Vilka underbara ideer man fått i kommentarerna sista dagarna. Man blir sugen på att anordna en fest, för förberedelserna kan vara nästan lika kul som själva festen. Men idag är jag bortbjuden på en icke tradionell nyårsfest.Min svägerska ska ha stor födelsedagsfest i lunchrummet på vårt företag. Tänk er!!!! att få gå till jobbet en nyårsafton. Det blir mycket speciellt:)! F ö instämmer jag helt i Marrimosters sista mening. GOTT NYTT ÅR Monika och alla ni andra bloggsystrar.

Lena A | 2008-12-31 09:47:26

jag hatar att trängas på rea - blir bara en massa onödigt med hem i kassarna som man inte visste att man behöver förrän man såg det. jag ska köpa en vinterjacka men vi får se om jag hittar den på rean - tänker inte trängas för att få den i allafall- så mycket vet jag - är hostas oxå och snuvan ligger som ett täcke i bröstet. nyår blir det ialla fall - vilket tillstånd man än befinner sig i -och mina barn tar tag i maten ikväll - ska bli tacobuffe har jag anat- undrar just om dom tar hand om disken oxå. Gott nytt År och hoppas du fortsätter att blogga i samma anda som du gjort och som tilltalar många av oss.

marrimoster | 2008-12-31 09:17:59

Ha, Ha Cat!! Ja, jag trillade också dit! Gott slut och tack för hjälpen med allt:)! /Monika

monika | 2008-12-30 20:11:01

Så söööt Tussan är, ja gulliganerna också!

Cat | 2008-12-30 19:39:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *