TOLVSLAG OCH FUNDERINGAR PÅ ÅRETS FÖRSTA DAG…

1 januari - 2009 | 12 kommentarer

Visst känns det alltid lite magiskt då klockan slår tolv en Nyårsnatt? Man fylls av några tankar kring vad som varit men kanske ännu mer kring hur allt kommer att bli detta kommande år!

I några få ögonblick är jag varje Nyårsnatt just vid tolvslaget så övertygad om vad som ska ske under detta nya år att jag nästan tror att det redan hänt! Någon som känner igen sig?

Här är ett par ”bekymmerslösa rackare” med hela livet framför sig:) Beata och Rakel vid tolvslaget inatt !

Och William,,, William var inte med! Vilken märklig känsla att fira Nyår utan honom! Men det är väl bara att vänja sig, det är ju så det kommer att bli. Inte kommer William att sitta med Mamma varenda Nyår framöver! Jag får trösta mig med undersökningen som gjordes i en kvällstidning att 70% ringer Mamma i sitt första samtal vid tolvslaget:) och det är ju inte så dumt ändå;)!

En viss summering av året som gått bör väl ändå göras. På det stora hela har det varit ett bra år, kanske inte det allra bästa i mitt liv, men bra.

Rent karriärmässigt har det flytit på ordentligt, 2 böcker och en tredje i nyutgåva, egna Tv-program, Guldmedaljen i World Gourmand cook book awards, mängder av kurser och föredrag, utnämnd ambassadör för Eldrimner och flera nya samarbetspartners har slutit avtal för kommande både spännande och roliga projekt samt sist men inte minst, jag började blogga och fick en ny och väldigt stor familj, Er:)!

Rent privat har det varit rörigare, jag har haft svårt att hinna med allt! Tre barn i skolåldern mellan 9 och 13 år är en del att stå i…och med en man från en annan generation, dessutom utan körkort blir det lite körigt ibland! Jag känner nästan alltid att jag inte har tid så det räcker…

Jag vill ju hinna småprata med den gulliga personalen i min i mataffär, säga ett vänligt ord till föräldrar och lärare jag möter på morgonen i skolan, laga bra mat både på jobbet och hemma, lyckas storartat med det jag gör, ja allt jag gör förresten;), vara en rolig mamma, förträfflig kamrat och hängiven hustru….

Dessutom fick jag just detta år känna på hur det känns att bli sviken och lurad. Det var svårt, jag blev väldigt ledsen men kom över det förstås och nu är det glömt. Men en trist läxa fick jag, och är fortfarande lite stukad i mitt sinne över att min övertygelse om att ”det inte finns någon människa som vill någon annan ont egentligen” har börjat vackla…..

Men det fanns också fantastiska glädjeämnen i året som gick! Min allra bästa vän som slitit hårt i flera år på alla sätt och vis för att bli gravid, blev det! Och nu i Januari kommer underverket till jorden…jag kan knappt bärga mig!

Jag gillar inte Nyårslöften egentligen, inte minst för att de är så svåra att hålla;) men när jag läste att ”om man tänker på något tillräckligt intensivt så kommer det att hända” så började jag tänka och det lät ju så bra:)!

Så bortsett från att jag skulle vilja ha Fred på Jorden, Friska barn , en värld utan förtryck och svält så kommer här en rent egoistisk lista över vad jag ska tänka intensivt på från och med nu;):

Nya Tv-program nu!, Mer pengar!, Fler resor!, En vattenscooter till William!, Baka mer med Rakel och Beata och kanske, kanske, Sluta snusa!

Ha, ha! Men vi började med den enkla idag!

Beata ville göra smörbullar med kanel så varför inte?

Rakel som ju inte tål ägg ville göra släta smörbullar med pärlsocker…jaha, så varför inte?

Och nu är Bea nybadad och bullarna klara!

Trevlig kväll önskar jag Er alla på årets första dag! Och tänk nu riktigt intensivt allihop på hur ni vill ha det i år så blir det så, det är jag alldeles säker på för det har jag tänkt på;)!


Hej Carina! "En liten stad i Frankrike", det låter mysigt och desto roligare då att just Du följer med oss här! Klart du ska få recepten, jag lägger ut dem i ett eget inlägg under morgondagen....för nu får jag inte som du kanske just läst, vara ifred;)! /Monika

monika | 2009-01-04 16:18:38

Hej och en god fortsâttning pâ det nya âret! Bullarna sâg bara fôr goda ut ,kan man fâ receptet sâ âr du snâll.Jag foljer dina âventyr frân en liten stad i Frankrike och det âr alltid lika kul eftersom du âr en sân positiv mânniska. Hadet sâ bra,Carina

Carina | 2009-01-04 14:29:49

Millan, Mona, Malin och Nina! Tack för fina kommentarer, nyårshälsningar och beröm:) Sånt värmer! Trevlig helg! /Monika

monika | 2009-01-03 10:16:46

Hej Monika!Ville bara säga att jag brukar kolla dina program på tv 4 och har även dina kokböcker.Du är en sån inspirationskälla.God fortsättning på det nya året:)Kram Nina

Nina | 2009-01-02 23:10:50

Känner igen mig precis i det du skriver, nyårsnatten är väldigt speciell. Mycket tankar och funderingar och inte minst massa kärlek till dom som står en nära. Man blir sentimental verkligen! Tack för ditt tips på förrätten och tack för att du tar dig sån tid och svara här på bloggen, verkligen gulligt. Jag önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt år 2009, kramar från Malin i Kungälv

Malin | 2009-01-02 21:26:28

God fortsättning på det nya året. Tack för en härlig blogg! Den känns både rogivande och givande på många sätt. Härliga recept och att få vara delaktig i ditt liv med ditt jordnära sätt är fantastiskt. Många kramar Mona Hälsa Thommy "annan generation" att han ska ta körkort för att hjälpa dig med barnen. Jag har inget körkort heller...han och jag kan börja samtidigt så får vi se vem som fixar det först. Min man är sjuk i stroke och jag behöver ett körkort...Västervik eller Stockholm vem tar det först hi,hi?

Mona | 2009-01-02 20:02:41

Jag hoppas också att det snart blir en workshoop m Monika :-) Jag kommer också! Det skulle vara jättekul och få träffa Monika ! Monika, helt rätt att ha en EGO lista ;-) Det ska jag också skriva ner! Visst är det berikande och resa!? Varför inte ha en Matresa för Oss någon gång :-) Jag menar kan Ameliatidn.ha må bra resor m träning/coach/m.m så kan väl Du få hoppa in också och ha lite matkurser ngn dag!? och laster...fortsätt och ha några, livet är så underbart! Något tänkvärt...sluta stressa ALLA njut mera av vardagen tycker i alla fall jag!även om man inte stressar varje dag så gör man det för ofta tyvärr, och konstant lite dåligt samvete för att dygnet ej är mer än 24 timmar ;-)Hoppas någon mer känner igen sig och inte bara lilla jag!? Gott nytt 2009 och all lycka till Er sms en väninnna til mig ;-) Härligt att få ORD kan ha sådan betydelse! Sköt om Er alla! Ciao! /Millan

millan | 2009-01-02 14:04:02

Men Susanne...det blev ju inte nattlinnet till slut;) Och visst lite bf var jag nog trots allt! Cath! Visst blir det massor av kurser och grejer i år, hoppas vi ses någonstans...Du verkar inte helt handfallen själv;)! God fortsättning! /Monika

monika | 2009-01-02 10:08:31

Jag hoppas att det blir workshoop i Jönk eller någon annanstans i vårt avlånga land, jag kommer! Monika - du är en eldsjäl med så många järn i elden - ändå har du tid att dela med Dig till oss ute i cybern.. Helt fantastiskt!! Susanne - Du är en eldsjäl på hemmaplan - SKRIK lite högre så kommer Du ännu längre!!! Vi vill lära oss mer av Er!! Ni som kan och vågar!! Sov gott - nyårsdagen brukar ju vara rätt så kort... :)

cath | 2009-01-01 21:21:19

Vilka trevliga ord - tack! Var du snygg i nattlinnet igår? Känner du dig bättre idag? Eller bf?

Susanne | 2009-01-01 18:13:38

Susanne! Jag är så himlans glad att du kom in i mitt liv! (Det var ju tack vare bloggen annars hade kanske aldrig våra vägar möts?) Men du är så klok och en riktig "kulspruta"! Jag möter sällan någon med mer energi än jag men jisses Susanne Du är helt otrolig:)! Och, såklart vi ska jobba igen och sluta snusa kommer aldrig att gå...! Stor kram och hälsa din fina familj! /Monika

monika | 2009-01-01 18:08:50

Hej Monika och Gott Nytt År! Vad lustigt att du skriver ned mina tankar! Jag känner alltid precis så där inför tolvslaget - det där ögonblicket när det känns lite hissnande ovisst om vad det nya året skall bära med sig. Samtidigt ligger det ju där framför oss, alldeles orört och inbjudande som första bladet på en helt ny, fin skrivbok. Det är uppp till oss vad vi vill fylla bladet med! Allt jag gjorde dåligt förra året skall jag göra bättre i år! Jag vill säga lite snällare saker, hinna med lite mer, vara en ännu bättre mamma och fru, laga lite bättre och godare mat, tjäna lite mer pengar, gå ner lite mer i vikt osv, osv. Visst är det skönt att ha ett helt år på sig att ta itu med den ena goda föresatsen efter den andra....:-) Kom ihåg systrar! Vi är vår egen lyckas smed, och allt vi vill kan vi (nästan), det är mest en fråga om jäklar anamma och att VERKLIGEN BESTÄMMA sig! Det är skönt att tänka på och att veta, tycker jag! Och Monika, jag hoppas att vi får tillfälle att jobba ihop igen under året som kommer - det var ju nämligen så himla kul! Och du, sluta aldrig snusa!!!! Det klär dig! Kram

Susanne | 2009-01-01 17:54:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *