KOMPISAR!

4 januari - 2009 | 7 kommentarer

Så klart det blir kring en gryta vi får kul igen….

Eller Beatas sallad…

Och om någon undrar….Pappa jobbar….;) med Becket och Godot men snart blir han hungrig!


Susanne! Australia...ja det låter härligt! Maria! Vilken duktig make;)! Usch, hemskt med magsjuka men roiligt med ny tvättmaskin:)! Millan! Och Du har också en duktig make! Stackars dig med ryggont, det vet jag verklligen vad det innebär, har haft mycket av det innan jag opererade mitt diskbråck! Rör på dig och ha det så bra du kan! Britta! Sötpotatis är ju lite söt, men väldigt god i klyftor och ugnsrostad gärna tillsammans med andra rotfrukter och kryddörter. Man äter ju inte lika mycket av sötpotatis som av vanlig potatis...kanske var det det som var felet? Jag menar om du bakade potatisen som du gör med vanlig bakad potatis? Men det såklart; Smaken är ju som baken, delad:)! Trevlig helg! /Monika

monika | 2009-01-05 16:43:32

Tack för en trevlig blogg! En fråga till dig. Har du någon erfarenhet av sweet potatoes? På nyårsafton bjöd jag på bakad sweet potatoes (visste inte att jag köpt denna variant). I vilket fall blev potatisen en stor besvikelse! Den var så söt! Hälsningar Britta

Britta | 2009-01-05 15:22:44

Hej alla duktiga männniskor! Tyvärr har jag nästan legat med ryggvärk i 3dagar....;-) Varför tränar man lagom till hösten med springrunda(älskar att vara i skogen)och gör sit-ups som senare blir att man cyklar lite och sen slutar för man tar sig inte tid!? :-( puh att man aldrig lär sig.... Så idag måste jag berömma min man som var en Florence Nightingale i helgen och pysslade om mig o våra 2 barn...:-)svårt dock att ligga still! Min kära tillagade ox´å e Boeuf Bourguignon, himmelsk god! Så visst kan VÅRA män bara om de vill!? Grytor och långkok, ja mera sådant i de svenska hemmen 2009!! Trevlig trettonhelg ALLA goa och sist men inte minst Monika!! /Millan

millan | 2009-01-05 14:21:51

Grytor är ju underbart! Mer långkok till folket - vilken praktisk mat. Maken gjorde först en texas chili och sedan en biff bourgogne (med risk för felstavning ;-) här efter nyår. Tidsbesparande om man bara har lite långsiktig planering... Längtar också tillbaka till vardagen i allmänhet och en fungerande tvättmaskin i synnerhet. Kom tillbaka från fritidshuset med mega-tvättberg efter magsjukor och så pajar tvättmaskinen efter en (!) tvätt. Men, men nu blir det en miljömärkt, ny och snabb maskin - det blir härligt. Ha en bra trettonhelg alla bloggläsare.

Maria | 2009-01-05 12:53:56

Monika! Hur är det med frustrationen idag? För dig och alla andra som känner sig lite instängda och "trampiga", så här efter överdos av barn och familj och ledighet; tag med er någon trevlig vän/väninna och gå och se "Australia". Härlig verklighetsflykt/äventyrsfilm "the old fashioned way".... Och ett par extremt snygga herrarmar också....

Susanne | 2009-01-05 10:56:22

Monica, spontant tänker jag på räkcoctail, du vet en sådan där krämig sak...och Plankstek! Alla åt väl plankstek till fest? Filé Mignon? Men det allra godaste måste väl ändå vara kokt rimmad oxbringa, kåldolmar eller kokt lamm i dillsås.... /Monika

monika | 2009-01-05 09:46:44

Monika - kan jag be om idehjälp? Jag har fått en fråga vad man serverar för typisk svensk mat på en ABBAfest (i Norge). Det borde kanske vara något något 70-80talsinspirerat, men vad var det vi åt då till fest? Köttbullar tror ju alla att det måste vara för det är ju typiskt svenskt.. men har du några andra ideer?

MonicaS | 2009-01-04 23:40:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *