VARFÖR ÄR DET PÅ DETTA VISET?

4 januari - 2009 | 7 kommentarer

Hur kommer det säg att Thommy alltid får vara ifred då han dyker ner i sina manus och säger med stadig röst; Nu måste jag arbeta!?

Varför får inte jag vara ifred när jag säger samma sak?

Plötsligt är det tusen saker som hänt, händer eller kommer att hända! Och det är tydligen bara jag som kan göra något åt det om man ska tro flickorna!

Det är inte det att jag inte älskar mina barn utan mer ifråga om ett behov av att få göra vad jag behöver göra för ögonblicket, just nu! eller bara vara för mig själv i någon minut och göra ingenting…..

När jag tror att lösningen ligger i att åka och handla mjölk dröjer det inte länge förrän -”Får vi följa med?” kommer…då tänker jag; ”En promenad kanske?” samma sak. – ”Får vi följa med?” Duscha då! Neej, inte ens då…- ”Får vi följa med?” kommer där också…

Och inte nog med detta! När jag försöker förklara och svara på deras enkla fråga varför jag låter arg så skäms jag! Jaa, inte klokt! Jag skäms för jag vill ha en minut för mig själv!

Neej hörrni, Nu får skolan börja, Julia, (grannflickan komma hem från Thailand, William komma hem från Åre eller så blir jag tokig;)!


Kära sophia! Jag tror nog dock att vi alla kräver en hel del av oss själva och jag vill verkligen också tro att alla bara vill en sak egentligen; vara tacksamma över det de har och göra det bästa! Men ändå...lite tid för sig själv kan ju inte skada?! Trevlig afton till dig! Cath! Ha, ha ja, jag har hört den förut,,,-vänta tills dem blir äldre....du ser dem aldrig! Jag vågar inte ens tänka på den dagen...nu saknar jag William så jag dör.... fastän jag vet att när han kommer hem imorgon bitti kommer han att ägna de tre sista dagarna på jullovet till att sova precis som din dotter, men då sover han ju iallafall här och jag kan titta på honom då och då;)! Trtevlig kväll! /Monika

monika | 2009-01-05 16:34:29

Jag vänder på steken lite... :) Jag är överlycklig över att de forfarade vill vara med mig / följa med mig!! Känner att den tiden närmar sig, då jag får göra ALLT själv.... De börjar bli stora och kan vilken dag som helst vända sig i från mig & det jag tycker och tänker.... Håller dock med om att det kommer att bli bra med tider att passa igen! Har en dotter som sover på dagarna och är uppe på nätterna just nu, vet inte hur vi ska vända på det tills torsdag morgon, så allvaret börjar igen. Ha en bra trettondagsafton!!

cath | 2009-01-05 14:41:12

Älskade Systrar, jag upplever samma sak. Frågar mig varför vi låter det bli så här? Det är ju inte mycket vi kräver, inte ens av oss själva och ändå är det så jobbigt att få ut dessa tankar som ord ur munnen, för om jag väl gör det så vill jag att det skall lyssnas och inte tas som gnäll. Jag är så rädd att någon skall uppleva mamman gnällig, sur, ego, bitterfitta, sur tant, katla mm Missförstå mig rätt det är klart att jag inte kan tygla dessa ibland och de får sig en tid på scen ;oD Jag vill ju bara hela tiden se till det jag har och inte det jag inte har. Vara tacksam för allt jag har. Lugn och nöjd. Trygg. Glad. Be the bigger Person. Stabil, trevlig, smart osv.. Samtidigt kan jag bli otroligt provocerad av de som alltid är sådana läs;omänskliga Tack M för lite andrum <3<3<3

Sophia | 2009-01-05 12:21:11

Phu,,,en till så skönt:)! /Monika

monika | 2009-01-05 09:41:56

Monika - du är INTE ensam alls. Jag känner precis detsamma. Jag har 3 söner och en man och de tar all plats. Jag har inte ens en liten hörna i huset som är bara min (om inte köket räknas då...) Jag vill också ha ett eget rum där jag kan stänga dörren och bara vara ensam utan att någon kommer och frågar om det är något fel, eller bara ska ha lite hjälp, eller var är min .... - som om det var jag som använde den sist... eller aldrig. Ibland är det en befrielse att gå till jobbet för att få vara ifred... Tänka en tanke från början till slut utan att bli avbruten... en dröm...

MonicaS | 2009-01-04 22:11:57

Anna Kå! Vilken tur att du säger som du gör! Att jag inte är ensam om denna "hemska" känsla! Vi längtar väl efter det som Susanne säger; måndag blir måndag och tisdag blir tisdag.....struktur helt enkelt! /Monika

monika | 2009-01-04 21:30:25

Det blir säkert så nu när det har varit lov och vardagen inte är densamma för flickorna heller. Sen tycker jag att det inte är konstigt att du känner så som du gör, det gör nog alla i samma situation. Kram!

AnnaKå | 2009-01-04 21:09:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *