TRETTONDAGSAFTON I SÄNGEN ENLIGT DOKTORNS ORDER!

5 januari - 2009 | 15 kommentarer

Efter att ha hostat mig fram nu hela jul- och Nyårshelgen, blivit alldeles genomblöt av en promenad i lugnt tempo och en halvdålig matlust blev jag i dag tvungen att bita i det sura äpplet och gå till Doktorn.

Jag gillar inte alls att gå till Doktorn, inte minst för att det är så svårt att förklara för en doktor att jag inte ger upp i första taget och känner mig skitdålig om jag har 37,5 i feber eftersom jag normalt har 36,2! Och när jag nu tagit beslutet att gå dit vill jag bara en enda sak; Ge mig något så jag omedelbart blir bra så det var värt besöket!

-Nu går det inte att skärpa ihop sig mer, sa Doktorn. Marchera i säng nu bara! Men,,, sa jag, det är ju Trettondagsafton…. med trevlig middag och allt finns det ingen medicin?

Jag insåg dock att det bara var att lyda denna gång och blev ändå glad att lungorna var hela!  Och imorgon kommer William hem:)…

Och Carina i ”den lilla staden i Frankrike”, jag har inte glömt bullarna,,,,,


Petra! Vi verkar vara fler som ligger runt 36° än 37° så då kan man ju undra varför inte det anses som det normala...? Jackie! Tack! Och smart drag;)! /Monika

monika | 2009-01-06 13:39:23

Vilken fin blogg du har! Titta förbi våran, en av sveriges pouläraste bloggar! http://www.pixation.se/blog

jackie | 2009-01-06 12:36:00

Krya på dig! Förstår dig då man måste förklara sin låga normala kroppstemperatur. Jag har 36,4 som normal temperatur och det är först nu på senare tid som jag fått förklaring till varför jag känt mig så dålig då tempen visat "bara" 38 grader.

Petra | 2009-01-06 10:33:08

Tusen, tusen tack för alla uppmuntrande hälsohälsningar, Ni är verkligen snälla:)! /Monika

monika | 2009-01-06 09:47:45

HEJ DÄR MEDSYSTER I SÄNGEN !! INGEN KAN FÖR LÄNGE KLARA, ATT GÅ EMOT KROPPENS SIGNALER. NU HAR DU FÅTT CHANSEN TILL BÄTTRING & MÅSTE TA DEN. DET ENDA VETTIGA HAR DU GJORT. LUNGORNA HAR KLARAT SIG & ALLDELES SÄKERT GÅR DU NU STRAX MOT LJUSET IGEN. VI TAR FÖR GIVET EN GOD HÄLSA, MEN FÅR SE UPP. FLERA MED OSS ÄR DRABBADE, MEN VÅR TID KOMMER. GOD BÄTTRING & ALLT SÅNT NU TILL DIG & ER ANDRA, SOM, SOM BLEV SJUKA. LJUSET KOMMER HÄRNÄST.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-01-06 07:32:01

Oj, oj, många som varit sjuka i jul... Du får stanna i sängen och se till att bli lite ompysslad nu. Stå på dig och bli frisk! Vi skickar en massa positiv kraft till dig så ska du se att du kommer på bena snart igen. Kram M

MonicaS | 2009-01-05 22:47:18

Monika! Många kryapådej hälsningar/Lena

Lena A | 2009-01-05 22:42:37

Krya på dig Monika! K Heléne

Heléne | 2009-01-05 19:39:31

Hej din stackare! Skönt att höra en till som har "problem" med febern. Min normaltemp ligger runt 36.3 och jag är nästan i koma när tempen stiger till 38 grader. Det är aldrig någon som förstår hur dåligt jag mår, utan de flesta brukar berätta vilka hjältedåd dom minsann utfört när de haft 39 grader. Du har min fulla sympati! Krya på dig! /berit

berit | 2009-01-05 19:38:25

Hejsan! Ja visst är det svårt att kasta in handduken.... är i precis samma läge, efter att missat både firande av vår 10-åriga brölloppsdag, nyår och nu trettondagsafton gick jag o lilltösen till doktorn och fick medicin o goda råd, och faktist känns det genast lite mer uthärdligt, och som nån skrev, fira går ju göra nån annan dag. Krya på dig och tack för härlig läsning :-)

Pia | 2009-01-05 18:46:43

Krya på dig!Du får lyda farbror doktorn och krypa ner i sängen med några bra tidningar eller en bra bok och en stor kopp te och bli ompysslad av familjen:)kram Nina

Nina | 2009-01-05 18:25:26

Monika! Nu får Du förhållningsorder av Dr att VILA ;-) Jag tror du o jag är ganska lika, vill liksom inte lyssna på andra/vila/ och tro man är lite odödlig...jag menar akta Dig; Annars är det nog ganska snart en lungininflammation! Nu hoppas jag din kära make är en liten Florence Nightingale för DIG! Du måste få bli lite ompysslad nu.....det är rätt så mysigt ibland ;-) Gärna med en låda med lite gott/ngn härlig tidning/fräsch frukt som man inte köper så ofta som mango,persika, färska hallon,blåbär - mums! Annars kommer bloggtjejerna och pysslar om dig!Skämt! Ha en trevlig trettondagsafton ändå :-) Ciao! /Millan

millan | 2009-01-05 17:54:10

NU är det dags föär vila!! Glöm att det ät trettondagsafton!! Det går att fira det i efterhand, vila & bli frisk!!!

cath | 2009-01-05 17:40:24

Ja lyssna på doktorn och bädda ner dig. Det är ju så typiskt "att skärpa sig" när man är mamma. Låt nu familjen pyssla om dig. Bästa "krya-på-dig-hälsningar" /Maud

Maud | 2009-01-05 17:39:16

jag brukar oxå gå in i det längsta med förkylningar i kroppen, men jag vet att när febern är ca 37,3 då har jag feber , oavsett vad alla andra säger, så känner jag mig skitsjuk då - det är nog något man känner själv , när man är sjuk - och bör lägga sig. själv börjar jag gripas av något som liknar ångest - snart är hela julledigheten slut. och vad har jag hunnit göra ? nada krya iallafall på dig

marrimoster | 2009-01-05 17:01:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *