ÄNTLIGEN ENSAM!

8 januari - 2009 | 4 kommentarer

Så började då skolan och barnen kom iväg, om än väldigt, väldigt trötta i morse, dygnet har ju liksom vridits ett halvt varv…Och nu är det bara Tussan och jag här..

Plötsligt kan jag sitta och jobba ostörd vid datorn, lyssna på radio, tala i telefon utan att behöva hyssja på barn, ta en promenad, äta en macka när jag vill, slänga in en tvätt, ta ett bad, kanske åka in på Nk´s Rea….ja, vad som helst! Och vad händer? Jo, det känns tomt….riktigt tomt till och med!

Neej hörrni, nu tänker jag inte gräva ner mig i detta och förresten så har jag ju Er;)!


Hej Annika E! Så roligt att du gillar min blogg! Några bra tips till veckomatsedlar har jag inte då jag är alltför impulsiv i m ina smaklökar men ett bra tips då alla inte vill äta kött eller fisk etc är att göra rätt "rejäla" tillbehör, såpdant som är gott och mättande utan köttet! Dinkel, Cous-cous, matvete, quinoa är exempel på matiga frön som är goda att blanda ut med svamp, rotfrukter tex. Och på tal om rotfrukter så går det ju att göra massor med gott av dessa, kokta i buljong eller ugnsrostade, blanda samman med feta, chévre eller bara en vinaigrette. mättande och bra mat som även kan njutas med grönsallad som tillbehör! Råraka av potatis är ett annat tips som ju är väldigt god till kött men nästan ännu godare med gräddfil, rödlök och någon sorts pärlkaviar...Lycka till och hoppas du fick någon bra idé! /Monika

monika | 2009-01-08 13:34:34

Hej där, du har blivit min senaste bloggfavorit just för att jag precis som är matintresserad. Men till skillnad från dej får jag inte ihop det. Vi är fem pers i familjen, två vegetarianer, en STOR köttälskare ochtvå allätare Vad gör man? Jag är intresserad av god (förstås) och nyttig mat, men upptäcker altför ofta att det är samma rätter som snurrar runt. Gillar att experimentera men inser att det kräver viss framförhållning. Ibland är det kul att laga av det man råkar ha kvar i skåpen, men inte hela tiden. Har för tusende gången (nyårslöfte du vet) bestämt mig för att försöka gör en veckomatsedel för att göra livet lättare, har du några tips? Hursomhelst, jag inspirerar mig med att läsa din blogg. Alltid får man någon snilleblixt. Vänlig hälsning Annika

Annika E | 2009-01-08 13:04:28

Hej Lena Pe! Jaa vi är nog flockdjur trots allt;)! Kul att du lyssnade på radion... tack! Och visst har du rätt, mat= kärlek och glädje... Anka ja, Gud nu startade du verkligen mitt anksug! Se mitt nästa inlägg! /Monika

monika | 2009-01-08 12:24:08

Hej Monika, känner igen mig i vad du skriver. Det jag mest går omkring och längtar efter är att få lite egen tid men när det väl händer blir jag rastlös och börjar fundera över när alla kommer hem. Det har väl nåt att göra med att jag vill hålla samman min flock antar jag. F ö lyssnade jag nyss på dig på radio - tycker om dina tankar och ditt resonemang kring mat - speciellt det där att man inte ska skuldbelägga mat/ätande. Avskyr när alla tidningar skriver om bantning och dieter hit och dit, speciellt efter jul. Mat = kärlek & glädje tycker jag, - och du med lät det som. Visst hade du ett recept på ankbröst tidigare i höst? Tänkte lyxa till det i helgen, har aldrig lagat det förr, bara ätit borta. Är det någon idé att jag letar el har jag läst det någon annanstans...? /Lena

Lena Pe | 2009-01-08 12:02:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *