IBLAND ÄR DET OTROLIGT IRRITERANDE..

10 januari - 2009 | 8 kommentarer

att bo som jag, alldeles för långt från affären…..som nu till exempel när jag står här och ska baka kvällens dessert och det saknas 2 dl strösocker! Mjölpåsar har jag massor och i alla varianter men behöver inte ens en matsked mjöl!

Som tur är har jag snälla grannar….:) så det gick ändå!

Bottnarna till min sagolika ”Oscar-tårta”!


Roland! Råstekt potatis är gott till det mesta! Såväl kött som fisk.... Millan! dina nya grannar kommer säkert att hjälpa dig,,det vet jag! Och tack! Middagen var supertrevlig! Lena! Varmt välkommen! Och kul att du har mina böcker:)! Monica! Åh, Tack själv både för att du följer mig och rekommenderar mig:)! L8! Jag tänkte för en sekund ta råsocker istället, men förstod att fyllningen...äggkrämen inte skulle bli lika fluffig och hade heller inte tiden att experimentera och inte råd att "förlora" 8 ägg för då hade även äggen tagit slut;) Annars brukar faktiskt de flesta bakveerk bli mycket goda med råsocker, man tar bara något mindre då det sockret är "tyngre". Karin! Ha, ha ja, jag förstår det:)! /Monika

monika | 2009-01-11 11:00:35

hej monika. förstår att det är irriterande när det fattas ngt. till matlagning/bakning. men jag byter gärna med dig och får bo på underbara djurgården i ett underbart fint hus där :)

karin | 2009-01-10 22:49:06

Känner igen det där med tacksamhet över snälla - och ingrediensförsedda - grannar:-) Men i din situation hade jag tittat på råsockerpaketet. Och på muscovadosockerpaketet. Och på florsockerpaketet. Och pärlsockerpaketet. Och säkert på något mer. Och funderat över hur stor skillnad det är på socker och socker. Har du lust får du gärna reda ut det!

L8 | 2009-01-10 22:07:37

Som alltid lika kul att läsa din blogg. Har följt den länge o kommer att fortsätta göra det. Har rekommenderat många att göra detsamma. Tack för allt du delar med dig av /Monica

Monica | 2009-01-10 21:14:10

Jag hittade hit idag och fastnade en lång stund med att läsa. Matintresserad som jag är ... tror dessutom att jag har nästan alla dina kokböcker :-) Hit kommer jag tillbaka! /lena

lena | 2009-01-10 19:46:32

jag menar TREVLIG MIDDÁ och inget annat :-)

millan | 2009-01-10 17:57:13

God kväll Monika! Kanon att ha bra granne/grannar som man kan låna av! Hoppas mina "nya" grannar hjälper en om man behöver ngt i framtiden... Det är lätt hänt att det kan fattas saker, man är inte pefekt ;-) Ciao och revlig middá :-)

millan | 2009-01-10 17:55:57

Vad kan man använda råstekt potatis till?

Roland Ch. Johansson | 2009-01-10 17:51:59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *