JAG BARA ÄLSKAR DET!

11 januari - 2009 | 10 kommentarer

Solens mat alltså, vilket enastående härligt program, jag blir så glad, så sugen, så lycklig och hungrig! Och om jag någonsin varit avundsjuk på någon så är det på Bo Hagström!

I dag var det ju dessutom extra kul när de lagade en förfinad variant på min ärtsoppa med räkor från igår på färska fina bondbönor och halstrade havskräftor,,,,eller som det så poetiskt heter, Passato di fave con scampi;). För recept, titta här.


Hej Eva! Nej det har det inte, däremot har jag lämnat in ett sådant förslag under 4 års tid till TV och tycker det är fantastiskt konstigt att de inte nappat...hade det sänts nu hade det "suttit som handen i handsken" och jag skulle göra det jättebra Eldrimner ambassadör som jag är....men jag har inte gett upp tanken! /Monika

monika | 2009-01-14 10:01:51

Instämmer i lovordskören för Solens mat. Vet Monica möjligen om det gjorts något liknande program om VÅRT avlånga land av något utländskt tv-bolag? Kul tanke tycker jag i allafall...Vi har rätt att vara stolta över med många fina råvaror och mat´rätter som kanske är på väg att glömmas bort bland all pasta och bulgur. :-) Hälsningar Eva

Eva M | 2009-01-13 21:36:26

Millan! Ja visst är det underbart i Italien...och romantiskt! Catharina! Du har så rätt! Visseerligen är detju säkerligen så att vardagen för många som Bo besöker är rätt härd...men alla har en sak gemensamt, sin passion för maten, drycken och livet hur det än är. Jag kan trösta dig med att vi har väldigt väldigt många liknande människor som jobbar utifrån sitt hjärta i hissnande vackra miljöer även i vårt land....det vet jag genom mitt arbete som inspiratör och ambassadör för desamma...vi vet bara inte om det ännu och ser det inte själva! Och det har jag länge velat ändra på.... jag ska ändra på det! ;) /Monika

monika | 2009-01-13 08:45:28

Här är en till som bara älskar Bosse Hagströms program...och Italien. Detta underbara land, maten, vinerna, människorna, passionen, musiken, klimatet..ja listan kan göras lång. När jag ser Solens mat och männsikorna i dessa små städer och byar som till synes lever en sorglös och stressfri "Carpe Diem tillvaro" (ja, jag vet att det säkert inte är så, men det är så lätt att romantisera livet utifrån dessa program) så jämför jag det med alla dessa måsten man själv har/skapar i sitt eget liv och drömmer mig bort till en sådan här liten stad där tiden verkar stå stilla och tänker att det är egentligen så man skulle leva.... Som sagt, det är lätt att romantisera, men Solens mat ger perspektiv på tillvaron, och lyfter även fram det enkla...ett glas vin, en bit god ost och charketurier, ett stenugnsbakat bröd....Varför krångla till tillvaron mer än nödvändigt? Vi bör nog alla försöka leva lite mer här och nu, och inte med både fötterna och tankarna i morgondagen... //Catharina

Catharina | 2009-01-12 21:16:30

Bara att instämma i "bloggfamiljen", att Bo Hagström är helt underbar! Man blir på ännu bättre humör när man ser dessa italymatresor!! Jag bara älskar Italien...vill också lära mig italienska men när TID finns ;-) Har varit i Toscana, min första resa med min man(!) jättetrevligt men Piemonte i norra Italien lockar m dessa underbara viner och mat :-) FANTASTICO! Ciao! /Millan

millan | 2009-01-12 11:40:08

L8! Jaa den vackra Italienskan, ska själv fräscha upp min inför ett matjobbresa i September....Och bondbönor är underbart säsongen är sensommar men de går utmärkt att förvälla och frysa in, mycket exotiskt att ta fram i vintermörkret! /Monika

monika | 2009-01-12 10:00:44

Jätthärligt program som jag som sällanTVtittare nyss har upptäckt. Och så blir jag så avundsjuk på Bo H som pratar flytande italienska. Vilka möjligheter det ger! Tänk, jag har aldrig använt bondbönor. Har nog missat en hel del... Är de svåra att få tag på? Säsong när?

L8 | 2009-01-11 22:59:34

Hej Cartin! Jaa, tänk att en sådan egentligen "lite grå och tråkig" man kan bli så levande och härlig med lite mat i mun:)! Fantastiskt är ordet! Lena A! ÅH, det var en av de finaste komplimanger jag någonsin fått! Tack så väldans mycket! /Monika

monika | 2009-01-11 22:16:44

Hej Monika! Jag älskar också dessa program,så njutningsfulla........ och man kan se dem flera gånger precis som dina/Lena

Lena A | 2009-01-11 21:00:51

Hej,håller med dig till 100%! Det är ett helt underbart program,och vilken fantastisk berättare Bo Hagström är.

Cartin | 2009-01-11 20:55:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *