NEJ, JAG ÄR INTE GALEN SVARADE JAG MANNEN..

14 januari - 2009 | 5 kommentarer

som ”hån” skrattandes kommenterade innehållet i min matkorg igår.

Såklart det kan tyckas vara lite galet att köpa tre julskinkor den 13 Januari….men Gudarna ska veta att jag var såååå lycklig när jag fann dem för det var verkligen inte lätt! Och nu intalar jag mig själv mest hela tiden att det är mycket, mycket bättre att göra julbok nu än någon annan tid på året…..;)

Annars är mitt stora projekt för dagen att skaffa batterier till kameran:)!


Elin Maria! Visst är det så,,,vet faktiskt inte riktigt hur många gånger jag stått med Hälleflundravingar för att få dem att se ut som lutfisk och studerat hela utbudet av skinka för att få en som åtminstone påminner om julskinka! Och batterier ja,,,det har varit lite tunt med bilder här sedan i lördags, men nu blir det bättring! Millan! Ja, eller tänk om jag sagt; Ja, jag är galen och sugen på julskinka:)! Och Tack för Lycka Till, kan behövas!;) Lena Pe! Jodå, det saknas ett visst julpirr i min kropp men igår blev jag väldigt lycklig då jag kom över något fint på Svenskt Tenn..se mitt nästa inlägg! Och ankan ja, Mina barn är helt ankfrästa, kul;)! Kerstin! Ja, jag förstår hur du har det,,nästan! Rakel, min ena dotter äter inte ägg och nötter men turligt nog mjölkprodukter. Vad gäller ägget har jag lärt mig att bara strunta i det,,det går lika bra ändå! Daniel, vår underbara Franske kock vi hade på dagis gjorde finfina pannkakor på som han sa; på samma sätt men utan ägg! Det gjorde att jag började som honom, göra allt på samma sätt men utan ägg....man bör dock vara medveten om att det ibland inte blir med fullt lika lyckat resultat) Hur är det med grädde? En del som inte tål mjölk klarar ju grädde...Annars skulle jag göra mer "italienskinspirerade" pajer med pestoliknade röror som "smet". Det går att göra många goda sådana både på örter, ugnbakade grönsaker, olivolja och kryddor...Tomatsåser är ett annat alternativ...Känner du dig villrådig kan du ju titta vad som finns på butikshyllorna bland det "italienska" sortimentet och sedan gå hem och prova. Hoppas Du fick något råd som kändes bra! /Monika

monika | 2009-01-14 13:39:58

Okej för julskinkan den innehåller varken ägg, mjölk eller soja. Önskade att du och andra kockar gav fler tips på mat för dom som inte tål alt. Visst är det bara att byta ut men vad byter man ut ägg och ost emot i en paj till exempel? Mormor till ett barnbarn som har dessa problem. ha det gott! Kerstin

Kerstin Erlandson | 2009-01-14 12:21:36

Jag tycker det ska vara svårt att uppbåda lust och energi för jul nu igen... Julskinka låter inte det minsta lockande, förstår att mannen igår tyckte det verkade lite konstigt. Kom på att jag måste berätta att jag lagade ankbröst för första gången i helgen, efter ditt recept här förra veckan med blomkålspuré (mums!)som tillbehör (körde ugnspotatis också) + att jag blandade i broccoli i purén också. Ankbröst är min nya favoritmat tror jag... Sååå gott! Tusen tack för receptet! Frågade sonen 9 år i morse vad han ville äta till middag idag - han funderade ett tag, sedan svarade han "anka kanske?". Poppis minst sagt. /Lena

Lena Pe | 2009-01-14 12:00:21

Härlig kommentar från Dig! Tänk om du sagt tvärtom? Jag ÄLSKAR bara julskinka, kan inte tänka mig något annat till middag ;-) Lycka till med julboken, jag ser redan fram emot den :-) Ha en trevlig dag, solen skiner!!

millan | 2009-01-14 11:06:49

JA, MONIKA, SÅ KLART ATT DET ÄR !! NU KAN DU FÅ TAG I REKVISITA. HUR LÄTT VAR DET TIDIGT I HÖSTAS ATT FÅ FRAM MATERIAL ??? DU GÖR HELT RÄTT. LITEN BONUS KAN JU VARA, ATT DET ÄR NÅGOT BILLIGARE NU. LYCKA TILL BARA ! AVUNDAS DIN DISCIPLIN. DU MÅSTE FÅ TAG I BATTERIER. MAN STÅR SIG SLÄTT UTAN.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-01-14 11:01:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *