VAD ÄR DET MED MÄNNISKOR NUFÖRTIDEN?

19 januari - 2009 | 7 kommentarer

Har de alldeles förlorat både sunt förnuft och smak- och doftsinne? På ett möte i förmiddags efterfrågade jag mjölk till mitt kaffe varpå vederbörande svarade:

-Jag upptäckte just innan du kom att den gick ut igår, så jag hällde ut den.

-Va?! sa jag, men smakade du inte ens?

-Nej, som sagt, jag såg ju att den gick ut igår…var svaret!

Herre Jisses! Jag har aldrig varit med om att en mjölk som stått i kyl blivit dålig på dags datum och det är ju inte bara detta som sker hela tiden, att vi slänger ut mjölken. Vi slänger sjukt mycket mat som vi ”tror” har blivit dålig. Snälla, snälla Ni, börja med att lukta och smaka på maten innan Ni slänger den…..Ni kommer bli förvånade, mycket förvånade hur mycket det är som fortfarande är friskt och smakar utmärkt! Dessutom bidrar ni då till att rädda vår jord!

Kvällen blir dock rykande färsk det är jag helt säker på för Thommy och jag ska gå på Galapremiären av Lukas Moodyssons nya film Mammut! Och efter filmen kan man om man så vill gå på fest också…..


Vi är iallafall överrens om att man bör smaka på maten innan den slängs, skönt tycker jag! /Monika

monika | 2009-01-20 08:16:26

(Äsch, det där med att jag inte skulle gått på fest bara för att det blir en tisdagmorgon oxå stämmer inte. Jag är bara avundsjuk för att jag inte får följa med, men det fattar du väl. Hälsar hon som gärna skulle vara jättetrött i morgon bitti om hon haft roligt för det)

L8 | 2009-01-19 22:45:02

Mjölk som är en dag för gammal är jättefarlig! Men mat som kanppast inte innehåller någon riktig mat utan mest tillsatser - det kan man äta hur mycket som helst av. Visst är det konstigt hur det blivit?? Men kanske, kanske kommer det att ändra sig... Hoppas ni hade en jättetrevlig kväll. Skulle inte tvekat för en fest en måndag i januari. Om jag bara sluppit gå upp så tidigt morgonen därpå... Berätta gärna vad du tyckte om "Mammut". Har läst lite om den idag och blev intresserad.

L8 | 2009-01-19 18:57:46

Jag håller fullständigt med och säger som Jerry Seinfeld i en monolog: Vem skriver datumet på mjölkpaketen?Vem bestämmer vilken dag mjölken ska bli sur? Hoppas ni får en trevlig kväll! /berit

berit | 2009-01-19 16:58:31

Min man är så "sjuk".... :) Ibland är mjölkhyllan hlet plötsligt tom!?! -Datumet hade gått ut på båda.. försvarar han sig. Leverpastej kan han slänga dagen innan för det är farligt om det går över datumet på... Jag gör som min mimma, går datumet ut bakar vi vääl lite av det!! Ha en underbar kväll!!!

cath | 2009-01-19 15:15:20

Jag bara håller med och ruskar på huvudet. Själv litar jag mer på mig själv än någon datummärkning. Fil t e x håller minst en vecka längre än angivet datum. Mjölk är oftast helt ok flera dagar efter satt datum. Tydligen tror vissa att - pang! - klockan slår och vips inträffar något som gör mjölk (el annat) dåligt. Hur tänker de? Inte alls antar jag. Åh vad det låter skoj med premiär och e v fest en trist måndag veckan innan lön i januari... Tror jag ska baka en kladdkaka för att liva upp min kväll. Man gör så gott man kan haha! /Lena

Lena Pe | 2009-01-19 14:34:55

Jag kan bara instämma, jag fattar mig heller inte på folk. Mat som hanteras rätt surnar/möglar/ruttnar inte över en natt eller två. Skrämmande att folk litar mer på datummärkningen än på sitt eget smak-och luktsinne. Ha en trevlig kväll och så klart att du ska gå på fest, en måndagkväll i januari är som upplagd för lite fest! //Catharina

Catharina | 2009-01-19 14:19:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *