THE BALVENIE ACADEMY!

21 januari - 2009 | 5 kommentarer

Känner Ni till den? Nej, tänkte väl det och inte är det så konstigt heller för den ska grundas ikväll under en ”exklusiv middag i Whiskyns tecken” skapad av Roland Persson och jag ska vara där!

På vänstra sidan av inbjudningskortet står mitt namn och välbehövlig information inför kvällen. På högra sidan står en del av de inbjudna och det är ju bra…för då kan jag se en hel del trevliga prickar som ska bli kul att träffa!

Vad är nu detta då? Jo syftet med ”The Balvenie Academy” är att främja ett levande Svenskt hantverk och det gillar ju jag. Sällskapet kommer att samarbeta med Svensk Form för att dela ut ett årligt stipendium för Svenskt hantverk som speglar vår tid, ”The Balvenie Academy Award”. Tänk om jag ändå kunde få det;)!

Hur som helst är jag alldeles säker på att maten blir god, Roland är duktig och restaurang Carl Michael ligger nästgårds där jag bodde för 13 år sedan, i Djurgårdsstaden…


Ja, Catharina det är väl så man får nya kärlekar, på resande fot i föremålets hemland.... Och så bångstyrig som jag är så¨är det nog tur att jag inte är en akademiker...;). Beträffande bloggen så är det ju Ni alla som hjälper till att göra den levande....vi borde få ett bloggpris här snart....;)! /Monika

monika | 2009-01-21 15:22:16

Beträffande whiskymänniska finns det säkert hopp för dig också Monika;-) Själv lärde jag mig uppskatta denna ädla dryck på plats, en bilsemester Skottland runt för ett antal år sen och jag var såld....Men delar din kärlek till rött vin och champagne också... Beträffande skrivandet avundas jag dig. I min akademiska värld är jag väldigt styrd i mina formuleringar och av referenser hit och referenser dit....därför så underbart att fly verkligheten emellanåt och hälsa på här i ditt cyberkök. Blir alltid lika glad och inspirerad av att läsa dina inlägg och alla kommentarer. Måste vara Sveriges mest levande blogg! //Catharina

Catharina | 2009-01-21 14:49:23

Elin Maria! Såklart att detta blir både spännande och kul....och gott:)! Catharina! Tyvärr är jag ingen whiskymänniska, älskar ju rött vin och champagne....så jag blir avundsjuk på ditt sinnliga prat om olika whiskysorter...däremot verkar vi vara lika då det kommer till att smita hit till bloggen från skrivandet;)! Och Tack, kvällen ska bli härlig! /Monika

monika | 2009-01-21 13:48:09

The Balvenie Academy...bara namnet lovar ju mycket gott och när man sen läser om syftet blir det ju än bättre, ett mycket trevligt initiativ! Nu blev jag ju sugen på en whisky...och kanske än mer på en resa till Skottland, en golfrunda på en linksbana där vinden är den största motståndaren och som avslutning en god Ardbeg eller Lagavullin (ja, en Balvenie slinker lätt ner också..;-) inne i klubbhuset... Ok. tillbaka till verkligheten och skrivandet... Ha en härlig kväll! //Catharina

Catharina | 2009-01-21 13:07:34

DET HÄR LÅTER SOM ETT NYTÄNK & TRO VART DET KAN LEDA ?? HOPPAS DET KOMMER FRAM NÅT STORT, SOM KAN FRÄMJA FRAMTID, INNOVATIVA MÄNNISKOR, ANVÄNDBARA ? ÄTLIGA ? OCH VACKRA SAKER. MÅTTE NI KUNNA INSPIRERA & INSPIRERAS. SPÄNNANDE ATT FÅ LÄSA OM RESULTATET. HA EN GIVANDE KVÄLL & KÖR MED OMDÖME, SÅ KLART. ALL LYCKA.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-01-21 09:41:31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *