FANTASTISKA SMAKER I TREVLIGT SÄLLSKAP!

22 januari - 2009 | 5 kommentarer

Vilken middag jag fick igår! Rätterna och dryckerna bara avlöste varandra……Menyn var lång och god och sällskapet mycket trevligt!

FÖRDRINK;

Gin, råsaft av gurka och fint hackad grön chili

TILLTUGG;

Whiskylax med äppelchutney

Ankconfit med lever på rostat maltbröd

Cheddarmousse med rostade hasselnötter

VARMRÄTTER;

Soppa på spetskål och korn med vaktel och anklever

Humlerökt skotsk hummer med kalvbuljong, blomkål och fläsk

Halstrad piggvarsfilé med Innis&Gunn, äpple och ugnsbakad lök

Stekt blodduva bourgogne med mandelpotatispuré

DESSERT;

Äpple och Aprikos Tarte Tatin med portwoodcaramelgrädde

Whiskytryfflar

OCH ATT DRICKA;

Förutom ljuvliga viner dracks det Whisky mellan rätterna! Inte mindre än fyra olika….Den yngsta var 12 år, The Balvenie Doublewood som hade inslag av både vanilj, päron, kola och honung….och den äldsta var 37 år, The Balvenie Cask strength som var intensiv och lyxig med inslag av banan, aprikos, mörk choklad och honung…..

Jag hade inte mindre än 5 bordsherrar, varav en i ”kjol”, Mr ”Balvenie himself”, David C Mair….

Samtalsämnet var stort angående vad man bär under kilten…varpå Mr David kontrade med att ”det var väl strunt samma eftersom det var ett plagg ”Great to wear, very flexible…”….

Och hummern var underbart god…

Och så här glad blev supertrevliga Caj Malmros för sin piggvar…

de övriga Herrarna var lika nöjda och nästan lika trevliga;) men fastnade inte lika bra på bild,,,,,Staffan Holm, Anders Röttorp, (som för övrigt lärde mig att skillnaden mellan en single malt och en scotch är som att leka med en docka eller inte….) och Åke Jacobsson.

Tusen tack mina Herrar för en osedvanligt trevlig onsdagskväll!


Ha, ha Susanne! Bli "klassMamma" vet ja!;) /Monika

monika | 2009-01-22 19:25:51

Tja, du har väl rätt...men tänk ändå vad föräldramötena skulle lyfta med exemplevis en liten campgnebuffé med små canapéer vid entrén....

Susanne | 2009-01-22 19:01:22

Susanne! Ibland är livet si ibland är livet så....det är därför det är så kul! Catharina! Jag hade god lust men jag blev tillräckligt generad då jag "råkade" komma nära hans "bara lår" när jag skulle ta upp kameran ur väskan.... /Monika

monika | 2009-01-22 17:02:19

Men vad hade han under kilten? Du kunde väl kikat efter lite diskret...;-) Eller tagit ett rejält grabbtag om rumpan..det brukar avslöja om där finns något under eller ej...;-) Oavsett vad som fanns under låter det som en mycket välsmakande och trevlig kväll! //Catharina

Catharina | 2009-01-22 14:35:37

Vad fantastiskt torftigt mitt (urtrista) föräldramöte ter sig i jämförelse med denna glamour!! Inte en karl i kilt, så långt ögat nådde. Inte ens något att vila ögonen på.... Ingen whiskey fick vi heller.... och kvällsmaten var yoghurt och mussli...ja,ja, sånt är livet på landet!

Susanne | 2009-01-22 13:26:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *