IDAG BLIR DET TILL ATT LIGGA I!

23 januari - 2009 | 15 kommentarer

Ja idag känns det som att jag måste skynda mig hela dagen! Rask morgonrunda, korrespondens med myndigheter, lunchmöte med Frankenstein…träffa advokaten, vinka av 16 fotbollskillar och se till att de kommer på rätt pendeltåg till Kungsängen dit de ska på träningsläger under helgen…..Kanske får de varsin ”mammapuss” på kinden också vilket de antagligen inte vill ha;), handla mat och vin, hämta flickor…..Trevlig Fredag allihop!


Hej Cecilia och L8! Trevlig helg själva och L8, kul med läsare som är beroende.....Tack! /Monika

monika | 2009-01-24 10:30:43

Ytterligare en som blev exttra nyfiken på innehållet efter att ha (fel)läst rubriken. Har det med vår fantasi att göra:-) Tänkte egentligen bara säga Trevlig Helg! Tänk, att jag på bara några få veckor blivit beroende av din blogg. Men sämre laster kan man väl ha? :-)

L8 | 2009-01-23 23:56:18

Hej igen! Tack för svaret! Nej varför sörja!! Jag älskar sylten och nu fick den ju ett nytt användningsområde till glass också av bara farten:) Låter lovande med rubrikerna! Jag kommer att se fram mot dem :) Ha en riktigt härlig och helg! /Cecilia

Cecilia | 2009-01-23 18:44:36

Hej Cecilia! Jag ska verkligen tänka på rubrikerna i fortsättningen! De ska bli ännu värre;)! Till din fråga,,det var ett sällsynt plommonår i år,,,de som följt mig här på bloggen kan ju bevittna hur mitt eget plommonträd fullständigt "klövs itu" en dag av alla klasar...jag tror att du helt enkelt använt för många mogna/övermogna plommon i år till din sylt. Det behövs ju alltid några helt omogna i koket för att ge "stadga"... Jag är ju ingen vän av pektin och denna teori har fungerat bra. Men om det inte är fel på smaken? Så varför sörja... /Monika

monika | 2009-01-23 18:18:51

Hej ! Här är en till som inte kan läsa ordentligt, hajade till och sedan drog på smilbanden. Det är alltid lika uppfriskand och överrasakande att läsa bloggen:) Jag skulle vilja passa på att fråga dig en sak om den underbart goda plommonsylten med valnötter och vanilj i Rosendals kokbok (s. 52 i den stora utgåvan). Jag har gjort den i säkert 7 år nu, alltid använt Victoriaplommon och alltid följt receptet exakt och den har blivit perfekt men i år blev den rinnig som bara den! Här använder vi sylten som marmelad och den fullkomligt forsar av smörgåsen, är eg. bättre till glass i detta tillstånd men vanan med mina älsklingsmarmeladmackor på morgonen sitter hårt. Jag kokade dessutom 3 satser i år och alla blev lika rinniga. Vad kan det bero på att det blev så annorlunda i år och kunde jag ha kokat om alltihop på något sätt, kanske med mer pektin? /Cecilia

Cecilia | 2009-01-23 18:07:41

Heléne! Underbart! Du kommer att bli nöjd! Inger! Nu blir jag nästan avundsjuk.....;) Och du kommer inte bli besviken på maten...det vågar jag lova! /Monika

monika | 2009-01-23 17:34:37

Hej Lena A! Du har alldeles rätt, jag är en "tempomänniska" och fungerar egentligen allra bäst när jag har "häcken full"! Men samtidigt är jag bra på att, när tillfälle ges, bara "stänga av" och jag tycker din helg låter hur mysig som helst med lite pyssel i både stora och lilla huset! Hej Anna Kå! Och ha, ha det kanske blir det med....who knows? Och man ska akta sig för att läsa för fort, för ibland kan det också hända att man då lägger till en bokstav;) Så klart du ska göra pizzan imorgon, Kram och trevlig kväll! Birgit! Du tog mina ord! Jag brukar alltid säga att jag just har en "grundkondition som en häst"! Jag är glad att du "hänger på" och låter dig inspireras! Och det tokiga är att jag avundas dig,,,som KAN ta det lugnt, det kan ju inte jag! Och våren Berit,,,den får vi nog vänta på,,,snöoväder på väg! Tack och lov för mig:), läs julbok, tråkigt för alla andra och William som är på träningsläger med utomhusmatcher och allt...Trevlig fredag! Johanna! Förstår inte riktigt vad som kan ha gått fel på din beskrivning....men hur som helst kan du trösta dig med att denna tårta....hur misslyckad du än tycker den blev och såvida du inte bytt ut någon ingrediens förstås,,,, kommer "nocka alla" andra tårtor du och dina gäster ätit...trust me, I know! Roland! En torftig fråga tycker jag.... just efter mitt inlägg om hur du ska göra din egen pizza...Men om jag inte minns fel hade du "problem" med min nyhårshälsning också? Ingenting går hem mot en hemlagad pizza och NEJ, det går inte att göra något åt en helt färdig fryst pizza...det förstår du väl egentligen? Lena Pe! Ha, ha, jag får se till att det blir så ikväll helt enkelt...;)! /Monika

monika | 2009-01-23 17:31:25

Jag har jobbat klart för idag! Sitter o njuter av ett glas champagne som min käre nyss serverat. Ska strax prova din kycklingfilérätt med parmaskinka o rosmarin o vitlök.....Jag har letat efter röt ris men tyvärr...Det får bli råris istället. I morgon jobbar jag kväll men på söndag blir det smaskig söndagsmiddag eftersom jag ska göra sin lax i saffran. Lax till pappsen... Gu´så hungrig jag blir.. Ha en riktigt go helg och tack tack tack för din underbara blogg där du delar med dej av både din vardag och av goooooda recept!!!

inger | 2009-01-23 17:28:48

Hej Monika! Vet du vad jag gör? Jo, pizzadeg. Njut helgen! K Heléne

Heléne | 2009-01-23 17:13:18

Haha, jag är nog på samma helghumör som AnnaKå för jag läste också rubriken lite halvslarvigt och hajade till... /Lena

Lena Pe | 2009-01-23 16:42:55

Vad tycker du om frysta pizzor. Kan man piffa till dem själv tycker du?

Roland Ch. Johansson | 2009-01-23 16:22:02

Monika! Först av allt- tack för superunderbar läsning! Hör numer till dagliga rutinerna att glutta in en sväng. Sen, jag har bakat din OscarII tårta till min sons födelsedag imorgon- tunn, mjuk, "sladdrig" maräng blev det, snälla tips till nästa gång! Den åker nog fram ändå- gästerna får blunda när de äter:) Mvh.

johanna | 2009-01-23 16:07:25

Du måste ju ha en grundkondition som en "häst"Monika! Klart imponerande. Sedan att du äta gott/säkert helt riktigt/ utan att lägga på hullet! Enastående. Jag avundas dig inte på något sätt, däremot imponeras o inspireras jag av dig---dock inte takten, jag är en maklig sengångare numera pga en höftskada. Lev väl och ta vara på dig. Hopp om vår-vittnar nu de krispiga tulpanerna på mitt skrivbord om.

Birgit igen.... | 2009-01-23 13:32:30

Haha, jag är nog på helghumör för jag läste din rubrik och missade ditt sista ord... :-) Imorgon kväll tänkte jag testa att göra din pizzadeg. Hemgjord pizza är så gott. Ha en trevlig helg.

AnnaKå | 2009-01-23 12:47:36

Hej! Man blir ju nästan andfådd när man läser ditt senaste inlägg. Men jag tror du har detta tempo alltid?! Jag har det tvärtom just nu.(Carpe diem)Inget inbokat denna helg,så skönt...... Finns massor att göra i både det stora och det lilla huset men ta det som man känner för och då kommer också ideerna om inredning och så kommer baklusten och pizzasug. Ha en fin helg./Lena

Lena A | 2009-01-23 11:29:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *