VILKET UPPVAKNANDE JAG FICK IDAG!

24 januari - 2009 | 10 kommentarer

SE själva vilket mail som mötte mig nu på morgonen!

fazer-amica-23-jan

Inte klokt! Kan inte ens kopiera den! Jag skriver väl av den då!

Till alla vårdnadshavare, Östermalmsskolan F-6

Fredag 23 Januari 2009

”Vi fick i eftermiddag, kl 15,15 ett meddelande från vår matleverantör Fazer Amica att det har hittats metallbitar(ca 1 cm stora) i dagens kycklingkebab, som serverats i skolorna.

Östermalmsskolans Krisgrupp har samlats och vi har tagit kontakt med Faxer Amica som meddelat oss följande;

En förskola och tre skolor har meddelat till Fazer Amica att de hittat metallbitar i skolmaten. Fazer Amica stoppade då alla leveranser. De har ringt alla skolor de levererar till och de har även meddelat sjukvårdsupplysningen.

Om Ni skulle märka några symtom hos Ert/era barn som kan ha samband med detta och ni känner oro- ta då kontakt med Sjukvårdsupplysningen, tel 08-32 01 00.

Fazer Amica, kontaktperson: Catrine Tistén, tel 070-377 88 20

Med vänlig hälsning

Agneta Zetterström, rektor/Krisgruppen Östermalmsskolan”

Herre Jisses! Inte klokt att detta kan hända och ännu värre nästan, att skicka ut ett sådant mail en fredagskväll som skapar oro hos alla…(vet förstås inte om det varit bättre att inte veta…) Vilka symtom ska barnen ha? är ju det första jag undrar förstås och går iväg för att titta på dem…Mina barn verkar dock inte metallförgiftade som tur är men jag skäms faktiskt för att jag inte gör någonting… hur ska det sluta egentligen med vår skolmat?


Hej L8! Har inte hört att något hänt med något barn, tack och lov. Däremot har jag fått en Herrans massa mail av människor som undrar vad just jag tänker göra.....! Och Ha en trevlig biokväll! /Monika

monika | 2009-01-25 17:26:21

Skönt att dina barn verkar ha klarat sig. Har du hört om man märkt att något/några andra fått i sig metallbitarna? Hemskt att sådant här ska hända!! Tycker också att mailet hade alldeles för lite info om vad det kan bli för skador, vad man ska titta efter o s v. Skulle vara intressant att veta vad företaget har för förklaring till hur detta kunde hända!!! Och ett litet PS: Ska ikväll gå och titta på Mammut. Men det blir utan champagne och liknande trevligheter. Kanske lite popcorn möjligtvis:-)

L8 | 2009-01-25 14:33:20

Berit, Lena A och Millan! ja visst är det skrämmande men jag känner mig ändå lugn...mina barn verkar intakta. Kanske skulle jag velat ha mer information bara...och inte ett mail som egentligen bara fick mig att komma på massa frågor en lördagsmorgon! Lena A! Roligt med Pizzan och Jönköpingsbesöket! Susanne blir nog förtvivlad när hon får veta att du varit där när hon inte var där,......Trevlig söndag! /Monika

monika | 2009-01-25 10:38:04

Hej Cath! Tack! Och jag håller absolut med dig i allt och det som upprörde mig egentligen allra mest var ju att vi omöjligtvis kan veta vilka skador vi ska "leta efter".... så klart att mitt sunda förnuft sa mig att har ingenting hänt nu, (lördagsmorgon) är det nog ingen fara för mina barn men Östermalmsskolan är rätt stor, årskurs 0-6 med flera klasser i varje årskurs och jag hoppas innerligt att alla mår bra! Fast på något sätt blir jag ju ändå upprörd över att det kan hända. Jag menar om det tex beror på att en maskin gått sönder under arbetet och börjat "tappa delar" så måste man ju märka det!! Kontrollera tillagningen bättre borde gå...det borde inte kunna hända helt enkelt! Och det ger mig också ännu en gång en tankeställare om hur vi hanterar vår skolmat,,,,Trevlig söndag! /Monika

monika | 2009-01-25 10:32:40

Först Monika, hua vad läskigt!!!! Fast stämma? Jag tror inte ett företag gör detta med mening precis, utan en stor olycka/misstag har skett och ja det sker misstag hur viktigt det än är att det inte skall ske, så händer olyckor på våra sjukhus, på våra jobb och med våra barn, jag önskar att det inte var så men så är det. Och detta förstör ju för företaget massor och det är ofattbart att det har skett, och hemskt när det gäller våra barn självklart men stämma, vad hjälper det. Sedan kan man ju helt klart diskutera om mail var rätta vägen att gå men kanske det som var snabbast sättet att nå ut till alla föräldrar på helgen, vad vet jag. Men att stämma känns genast som hemma i USA, stäm alla så fort det händer ngt, jag tror som sagt att detta företag aldrig skulle vilja skada sina kunder el sig själva som nu har skett. Däremot så skall de absolut berätta för föräldrar och andra VAD de gör för att se vad som hänt, är det ett mänskligt misstag, olycka, sabotage hur kunde detta ske, och vad gör de för att det absolut inte skall ske igen? Jag är uppvuxen i USA och detta med stämmningar har gått till absurdum, jag kan berätta att vi såg en buss en gång som krockade med en annan buss och genast slängde sig människor ut ur sina bilar för att springa till olycksbussen, varför? Jo, för att sedan kunna säga att de var på olycksbussarna och vara med och stämma bussbolaget och få pengar. Polisen hade fullt sjå att hålla människor från att springa fram till olyckan, och polisen fick ägna massor av tid att försöka bena ut vilka hade varit med, vilka hade inte,. Folk ljög och skyddade varandra för att få sin "del av kakan" vilket inte ens var deras del, min pappa fick vara vittne till vilka vi hade sett komma från bilar och från bussen, kort sagt KAOS! Bara för att stämmningar ger såå mycket pengar och alla är livrädda för att bli stämda Ta 9/11 där är det flera som fått pengar fast de inte ens fanns i tornen el hade ngn anhörig som dog, de har ljugit om en sådan sak för att få pengar som delades ut efteråt till anhöriga och skadade, hur kan man bara göra så?? På allt man köper är varningstexterna gigantiskt långa för företagen måste skriva ner allt möjligt för att folk inte skall stämma dem, tex stoppa inte ner brödrosten i badkaret, hårtorken får inte användas till att vispa kaksmet, denna badring får inte användas som pulka, stoppa inte godisbitarna i öronen osv osv Läkare och sjukhus är livrädda för att bli stämda (vanligt när människor blir rädda el ledsna så vill de ha ngn att skylla på, och läkare är väldigt utsatta fast de gjort allt i sin makt så kan de inte klara alla liv, och då blir de stämda fast de gjort allt de kunnat, så fel) och de betalar massor för att "köpa" skydd vilket gör att det blir dyrt för alla osv Tyvärr sker ju olyckor, misstag av oss människor just för att vi är människor men att stämma hit och dit blir tillslut så fel och det escalerar som sagt till absurdum. Däremot skall de ju ta ansvar och ge svar på era frågor och förstå oron som ni självklart känner och berätta vilka åtgärder de nu tar. Det som kan hända med metallbitar är ju att de kan penetrera strupe, magsäck el tarmar. Fastna i lungorna kan inte ske om man inte har problem med att svälja ner i fel strupe men annars hamnar inget i lungorna om man äter som vanligt, hamnar det fel så hostar man genast upp föremålet men åker det ner iaf så får man besvär och hostar hela tiden och får ont. Skärsår i mun och matstrupe men det borde känts genast, flisor ur tänderna el tandskador om ngn bet i en bit. Men har inga symptom synts än så är det nog rätt lugnt och ev bitar har gått igenom och hamnat i toaletten ;O) Men kolla efter sår i mun, kolla tänder, blod i avföringen, smärta i mjukdelarna i magen el strupen vid matintag, el hosta. Företaget borde ju med mailet skicka ut vad oroliga föräldrar skulle hålla koll på? Hoppas inga barn har fått några besvär, och att ni får fortsatt information.

Cat | 2009-01-25 10:07:17

tack RARA Monika för att Du ALLTID svarar tillbaka, jag är fortfarande frustrerad(!) över deta m metallbitar!?Skrämmande! Jag hoppas Du och de andra föräldrarna kan träffas och vidta åtgärder!? Tråkigt om det ska behöva hända ngt innan det görs ngt av detta!? Varför inte STÄMMA företaget!?Fazer Amica..... Eller åtminstonde TALA allvar m de!! Lycka till och lördagskramar :-) /Millan

millan | 2009-01-24 20:01:56

Skrämmande med metallbitar i skolmaten.Det kan ju fastna i luftvägarna t.ex. Fruktansvärt!!!! Så blir det när inte maten tillagas på plats.Ingen kontroll. Nu till något positivt.Pizzabotten var supergod!!!!!Vi hade lite olika fyllningar på och allt smakade bra. Du vet, jag har en man med bra ideer(t.ex Marstrandsbesök) och på frukosten idag sa han;Ska vi åka till Jönköping? Ja,svarade jag snabbt och besöka Konditori Napeleon.Men Susanne var inte på plats idag.En annan gång kanske vi ses,men där var jätte-mysigt och mycket gott fika./Lena

Lena A | 2009-01-24 19:37:21

Hjälp, så hemskt! Är det riktiga metallbitar med vassa kanter, så borde de om det vill sig riktigt illa kunna perforera magsäcken och tarmarna, eller hur? Så enormt nonchalant av rektorn att bara skicka ut ett mail....alla kanske inte ens läser mailen under helgerna! Jag hoppas att du/ni har fått mera klarhet, det här är skandalöst!

berit | 2009-01-24 18:52:05

Jaa Millan orolig är väl bara förnamnet...jag tänker också "vad är det mer som förekommer som de inte berättar?" Nu vet jag ju inte ens vad 1 cm, stora metallbitar skulle ge för skador...någon som vet? Och lite förvånad är jag nog också över att det bara är du som reagerat!? Ha en skön lördagskväll! /Monika

monika | 2009-01-24 17:36:52

Min dotter fick också kycklingkebab(gryta) i veckan! Hur stora krav ska man ha!? Jag tror det är livsfara om detta metallföremål "åker" ner i lungorna, puh! Varför ska barnen få fabriksgjorda maträtter!? Förbjud denna maträtt tycker jag! Jag ska prata med mitt barns "fröknar" och undersöka saken för visst blir både Du och Jag OROLIGA ! Trevlig lördá!! /Millan

millan | 2009-01-24 15:45:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *