EN REJÄL SVETTNING OCH BORTGLÖMD TORSK!

26 januari - 2009 | 6 kommentarer

Äntligen kunde jag springa i vanlig fart i morse, fort, och med en rejäl svettning som resultat. Penicillinkuren slut och jag är åter frisk, snäll och stark, Hurra! (Egentligen fattar jag inte hur folk i min närhet stått ut! Jag blir nämligen helt omöjlig utan min dagliga svettning!)

Idag är det en ”bråttomdag” igen…och sådana dagar börjar jag redan på morgonen tänka ut middagsmaten…det är då jag kommer på min torsk från förra veckan som jag glömde  lägga ut till er.  Supergott och snabbt!

Problemet är ju bara att få tag på glad torsk från Nordatlanten, stora tjocka filéer som torsken alltid såg ut när jag var barn…Det går lika bra att använda annan vit fast fisk men tjocka filéer ska det vara!

Ca 1 kg fasta fina tjocka fiskfiléer

Smör till stekning

Mjöl att doppa fiskbitarna i

Salt och nymalen svartpeppar

Några kvistar dill

TILLBEHÖR

6-7 rödbetor

1 buljongtärning

1 msk kapris

3 msk olivolja

2 msk vit balsamvinäger

Salt och nymalen vitpeppar

TILL SERVERING

Kokt potatis

Grönsallad

Citronklyftor

Börja med att koka rödbetorna i vatten med en buljongtärning. Och potatis förstås.

Dela fiskfiléerna i bitar, ca 3-4 cm breda. (är de inte så tjocka bör de vara något större). Vänd dem i mjöl. Hetta upp smöret i en panna och stek dem gyllene i några minuter på varje sida. Vänd runt tillsammans med några kvistar dill.

Häll av och skala rödbetorna under rinnande kallt vatten. Dela dem i halvor eller kvartar.

Blanda samman olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Häll över de varma rödbetorna och blanda ner kaprisen.

Servera den krispiga fisken med rödbetorna, kokt potatis och grönsallad. Bjud citronklyftor till!

Och så här glada var de som åt detta i torsdags!


Millan! Åh, "förr" sprang jag runt hela Djurgården vilket är över milen, numera blir det typ bara halva...men jag har också "taggat ner" det viktiga är ju att det blir av! Petra! Vilken underbar hälsning! Tack! Eva! Inte klokt detta...din "gamla Fröken" dyker upp här...;)! Lena! Det är ett handgjort Portugisiskt kakel på hela väggen och hyllor därpå. Du får införskaffa "Min mat" så har du hela väggen! Fia! Tallrikarna köpte jag för några år sedan på Indiska! /Monika

monika | 2009-01-26 17:40:31

Hej Monika! Kan inte undgå att notera de fantastiskt vackra tallrikarna!! Får man fråga om inköpsställe??

Fia | 2009-01-26 13:34:49

Hejsan,såg ett program före jul när du och flera andra gjorde en nyårsmeny.Blev då inspirerad av ditt kök framförallt hyllor mm som du har på kaklet.Skulle du vilja skicka en bild på det eftersom jag har glömt bort hur det var gjort.Tänkte göra något liknande! Tac på förhand / Lena

Lena | 2009-01-26 12:51:46

Hej, har just bläddrat bakåt i din trevliga blogg och då fick jag syn på ett foto på din mamma. Hon var min lärarinna i lågstadiet. Riktigt roligt att se.

eva | 2009-01-26 10:36:37

Sitter och njuter av min förmiddags kaffekopp och måste bara skicka en hälsning till dig Monika! Till kaffet njuter jag sista biten av chokladkaka med chokladsås som jag lagat efter ditt recept. Mums! För en chokladtokig som jag så är den en härlig bomb :-) Ska inhandla ägg idag så jag kan baka en ny laddning - den har fått fint betyg även av mannen.

Petra | 2009-01-26 10:23:27

Härligt att ta en morgonrunda, vá det inte tufft idag med tanke på den isbana som är utanför? ;-) Får man fråga hur långt du springer!? Jag brukar köra 45 min , men sprang 1 mil på över en timme och det vá riktigt skönt för kroppen....tyvärr i höstas.... Få se om man tar tag i detta snart, det är liksom målet för mig, komma igång och förbränna och så kan man ÄTA allt GOTT du skriver om :-) Sedan fisk, visst rekommenderas att man äter det 3ggr/? Ha en bra dag!

millan | 2009-01-26 09:57:56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *