KLOCKAN 18 UNDER SVAMPEN PÅ STUREPLAN…

1 februari - 2009 | 10 kommentarer

var det sagt och sällan har jag sett just det stället så folktomt som då, i lördags kväll,,,inte en människa!

Men jag vred blicken några grader och tycker mig se ett par jag känner igen till hållningen…är det inte Charlotte och Lasse? När jag sedan inser att paret jag just fäst blicken på håller på med fyra blommor på ett sätt som bara människor som vill något extra gör förstår jag att det är dem! Men vad gör dem framför den svarta Limousinen?

Jo, det här!

De lägger blommor på sätena,,,Ulf, jag och Charlotte får en ros och Lasse en anemon???

Lasse och jag innan vi ”kliver in” …

Väldigt hemlighetsfull är sedan färden, vart ska vi?

Till slut stannar bilen i ett vintervackert Hagaparken just framför Ekotemplet och Champagnen åker fram….Lasse öppnar flaskan på ett sätt som hade fått Rickard Juhlin att gå i taket! Nu var det korken som gjorde det istället med ett magiskt eko som svar….

En uppsluppen start och där hade vi egentligen kunnat stanna hela kvällen men det var alltför kallt…in i bilen igen och en snirklig färd mot nya mål….

Mat! är det som gäller nu och här ska vi äta…

Meny

Lufttorkad skinka & kronärtskocka, dryck 2007 Arneis, Seghisio Vineyards

Angelotti med Kastanjer & Karl Johan-svamp, dryck 2006 Brolio, Barone Ricasoli

Hjälmaregös med champinjoner, murklor och sidfläsk, dryck 2005 Bramito del Cervo <chardonnay

Kalvrygg med citron & persilja, dryck Costasera Amarone Classico

En bit ost,,,tre tror jag det var bestämt! och gott vin till de…

Créme caramel med mandarinkompott, dryck 2006 Muscat de Baumes-de-Venise, Paul Jaboulet Ainé

Någonstans i mellan fick vi också en havtornssorbet,,,dessutom äppelbitar och kaffe!

Och här kommer de enastående rätterna i en en kavalkad!

Och här är fantastiska Pia som tillsammans med Charlotte gjort upp kvällens meny…

Och nu när vi var så mätta, känsliga, glada och busiga bestämde vi oss för att ta oss till stan för en sista drink;)!

Tusen tack Charlott, Lasse och Ulf för en alldeles enastående kväll, den kommer ligga på en särskild plats i mitt hjärta. Vi löste inga stora frågor, men som Lasse tidigt sa;  vi skulle skiljas åt med orden; Gott Nytt Liv, och det gjorde vi!

Kanske vaknade jag inte till Gott Nytt Morgon precis;)…Nu var jag trött efter flera dagars utsvävningar men efter en frisk promenad med Anette bestämde jag mig för att göra det enkelt för mig på dagens bjudning, ett säkert kort, Boef Bourgignon, (skulle visserligen mått bättre av att ha blivit tillagad igår men, so what!), (för recept se 16 mars) lite ostar och något så trivialt men alldeles underbart gott som drömtårta till dessert! (för recept se 8 juli) Det visade sig vara bra val och stämningen var den allra bästa!

Titta bara på Doktor Johan hur glad han blev när han äntligen skulle få ta en snus!

God Natt!


Olga så kul att Du tittade in! Du förstår att vi hade det rasande trevligt;) och Du har en alldeles enastående Mamma! Jag säger som jag sa hela kvällen; utan Charlott vore inte någon av oss någonting....Kram /Monika

monika | 2009-02-02 20:09:21

Hej Monika! Roligt att få se lite bilder från festkvällen :) Hoppas Rakel kryar på sig. Kram från Olga

Olga w | 2009-02-02 19:51:39

Vilken underbar överraskningsfest! Vilken fantastisk meny! Ni verkar ha haft en mycket trevlig kväll i gamla vänners lag. /Maud

Maud | 2009-02-02 17:37:46

Men Lena....Rakel är ju bara 9 år...så det är ju skillnad! Tack för komplimangen:)! /Monika

monika | 2009-02-02 16:40:40

Monika! Nu fick jag dåligt samvete.Jag har en sjukling hemma (snart 13 år) som får klara sej själv(jag jobbar med ekonomi och har bråda tider nu).Till och med fixa sej egen lunch.Jag gjorde köttfärslimpa igår kväll att ta av.Kom att tänka på att köttfärsrätter har jag inte sett så mycket av här på bloggen.Stämmer det?/Lena PS Så tjusig du var i lördags..... Glömde nämna det i förra kommentaren.

Lena A | 2009-02-02 15:59:53

Hej Millan! ja jag hann ju inte ens smälta den på söndagen men jag ler när jag tänker på hur vi stod där i det iskalla Ekotemplet med champagnen..det var magiskt! Lena A! Idag blev allt fel! Rakel är sjuk så jag fick ställa in en massa grejer, har ju rätt mycket att stå i med julboken... men som jag alltid gör när jag är hemma med sjuka barn så städar jag! /Monika

monika | 2009-02-02 15:03:27

Hej Monika! Nu undrar jag vad gör du idag? Efter en sådan helt formidabel helg. Morgonrundan kanske blev extra lååång;) Ha det så gott i "vardagen" också. Här skiner solen och det gör mej lite extra glad(det går åt rätt håll och "snart" kan man ta ett salt dopp)./Lena.

Lena A | 2009-02-02 13:52:08

Vilken härlig lördag :-) Förstår att en sådan kväll tar TID och smälta ;-) Men det är Du värd!! ha det så bra! /Millan

millan | 2009-02-02 13:48:40

Tack själv Ingrid!:) /Monika

monika | 2009-02-02 09:55:55

Hej! Först o främst TACK för tipsen om rest i Sthm, förstår att det finns massor men vi ska ta o prova någon av de du skrev iaf. Ska bli spännande:) Men vilken härlig kväll o vilka bilder, måste ha varit alldeleles fantastisk o bara den där härliga början med en blomma, en "liten grej" som bara är så mysigt men gjord med omtanke. Sen måste jag bara beundra dig för att du orkade med middagen dagen, hoppas du vilar också emmellanåt. Ha det gott o tack igen för en så genomtrevlig o härlig blogg att få följa:) // Ingrid

Ingrid | 2009-02-02 09:09:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *