CHEESECAKE TILL CHARLOTTE PÅ KANARIEÖARNA!

4 februari - 2009 | 6 kommentarer

Cheesecake är en av våra mest älskade kakor, mycket lättbakad och med ett bra grundrecept kan den i slutändan varieras i det oändliga. Jag skulle vilja säga att endast fantasin sätter gränserna!

CHEESECAKE
Detta är ett bra grundrecept på cheesecake som tål att expereimentera med. Prova med starka ostar och eller lite knaperstekt pancetta i fyllningen eller smaksätt med vanilj, choklad, bär, citron, lime eller varför inte  likör….

BOTTEN:
12 Digestivekex
75 g smör

FYLLNING:
800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
4 ägg

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen, ett i taget  så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i cirka 45-50 minuter. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnat.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv. Lägg på ett vackert fat och dekorera enligt önskemål, servera och motta folkets jubel!


klar att jag ska göra den i hjärtform;-) , den tanken hade jag inte! Jag kan gott ta mig tid och titta i di härliga kokbok Min mat :-) Finns så många goda recept! Ha det så bra nu! /Millan

millan | 2009-02-05 15:51:04

Millan! Absolut! Gör den i en hjärtform.....;) Ska försöka komma med Valentinetips...lite att stå i nu! Charlotte T! Såklart dedt går bra med smaksatt Philadelphia, detta är som sagt ett tåligt recept! L8! Det finns fryst variant och osten är där också, det finns även de som är lite "lösare" med Kesella och Créme fraiche men de kräver lite gelatin eller syltsocker...Det går bra att blanda ner både bär och lite likör utan att det påverkar konsistensen negativt och skulle det bli så ändå går det bra att frysa den något. Lena Pe! Prova den här du! Den går inte av för hackor! /Monika!

monika | 2009-02-05 09:30:58

L8, jag det finns många frysta varianter av cheesecake och de är mycket godare än de "riktiga" tycker iallafall jag.... Glass! Jag har provat att ha i Limoncello i fryst c-c och det var inga problem. Hur det blir i ugnsvarianten vet jag inte. Men säkert någon annan el Monika! /Lena

Lena Pe | 2009-02-05 09:22:35

Mmm, cheesecake är gott! Men visst finns det även fryst variant? Är det så fort det är osten i som det kallas för cheesecake? Funderar också på om man kan blanda ner t ex bär eller likör utan att det påverkar konsistensen negativt? Tänkte att den kanske inte stelnar om man tillsätter något med vätska?

L8 | 2009-02-04 22:45:02

Tack snalla Monika for cheesecakereceptet! Det ska jag testa nar jag ar hemma igen! Kom pa att en smaksatt philadelfiaost kanske kan vara ett forslag ocksa! Med lite valnotter som garnering. Tack for att du alltid svarar och ar sa trevlig! Kram Charlotte

charlotte T. | 2009-02-04 21:28:43

Gud så gott! Bra tips att ha till valentinmiddagen n vecka :-) Tänk att jag ska ha en middag då med 6 vuxna och 6 barn :-) Du kanske om TID finns kommer (gärna i början i n vecka) med valentintips, Snälla söta rara! Ciao!

millan | 2009-02-04 16:00:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *