THOMMYS ÄLSKLINGSRÄTT OCH MAMMA ÄR INSTALLERAD PÅ DJURGÅRDEN!

10 februari - 2009 | 10 kommentarer

Mamma kommer och jag åker, ja så brukar det se ut vid mina jobbresor. Glad middag i går med Thommys älsklingsrätt Kyckling ris och Curry.

Rakel vid grytan!

KYCKLING, RIS OCH CURRY
I varje familj finns de ett par rätter som lagas om och om igen. Kyckling ris och curry är en sådan rätt i min familj. Ibland kokar jag flera kycklingar på en gång, gör en rejäl sats sås och fryser in i småportioner till barnens tidiga vardagsmiddagar,
1 stor kyckling
6 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
Några vitpepparkorn
SÅS;
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1-2 msk curry
Salt
Buljong från kycklingen
TILL SERVERING,

Grönsallad

Mango chutney

Ris
Skölj av kycklingen och lägg den i en kastrull. Fyll på rikligt med vatten så att det gott och väl täcker kycklingen. Koka upp och skumma väl.
Skala morötterna och dela de i bitar. Halvera löken. Tillsätt grönsakerna till kycklingen tillsammans med lagerblad och peppar. Låt koka sakta i 40 minuter.
Tag upp kycklingen och dela den i 4 bitar, låt svalna något så att det går lätt att ta bort köttet.
SÅSEN;
Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med buljongen från kycklingen och vispa. så att såsen blir slät och fin. Smaksätt med curry och salt. Låt koka upp.
Lägg ner kycklingköttet och morötterna. Servera med ris, Mango Chutney och en grönsallad.

Sedan satt vi där, Mamma och jag med alla listor…..det blir en salig blandning av Franskaprov, Fotbollsträningar, Gympapåsar, Middagsmat….och plötsligt kändes det som att jag skulle på semester i Sundsvall;)!

Nu på förmiddagen har vi ”övningskört” till Flickornas Fritids, Tandläkaren, Fotbollsträningen i Franska skolan och sedan hur hon ska hitta hem igen….

Här kommer tåget!

Ett otroligt vackert vinterlandskap susar förbi utanför fönstret och Nu kommer maten!

En snabb analys av Dagens Fisk i Första klass får bli; Jag har ätit bättre!


[...] Nej, nej, här blev det det en helt annan middag, nämligen det här!! [...]

Kärringen mot strömmen och ett Stockholmstips! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-05-08 18:58:35

Hej Binnie! jag tror tyvärr att skolmaten är ännu värre.....maten på tågen i första klass är ju framtagen av stjärnkockar om jag inte minns fel.....och ändå smakar den så.... /Monika

monika | 2009-02-11 12:04:17

Åt också tågmat igår för första gången..uuuuuuurk. Hoppas verkligen att maten i skolan är bättre, som vuxen kan jag ju iallafall välja och har möjligheter på ett helt annat sätt.

Binnie | 2009-02-11 11:33:14

Elin maria och L8! Ja det är tur att jag har Mamma! Thommy repeterar Godot, har inget körkort och ärv från en annan generation än jag...men han är där, med Mamma;)! Och Campollietti är gott, det ska jag ta på hemvägen..... Cath! Ingen ur bloggfamiljen ikväll,,,får se imorgon! Och det är lite samma hos mig när jag är borta men sedan gör Mamma ett ryck just innan jag kommer för hon vet att jag vill ha det på ett visst sätt....... Helene! Tack, tack...här är väldigt vackert! /Monika

monika | 2009-02-10 21:37:10

Hej Monika! Ha det så bra i Sundsvall. K Heléne

Heléne | 2009-02-10 19:23:44

Lycka till i Sundsvall! Ser fram emot att höra om Du träffar någon i "bloggfamiljen"!! För mig är det alldeles för långt, men den som väntar på ngt gott....:) Mammor/mormor är guld värda! Det bästa är att de inte tycker att det är ett "jobb", utan tycker det är underbart att få egentid med våra godingar :) Jag har också en man som inte har kunnat ställa upp när jag är borta, pga sitt arbete, men däremot en mamma som gärna kommer till oss. Nu är mina så stora så det är inget probelm länge, men mormor vill komma ändå!! Då lagar de mat och "klabbar" som bara den när jag inte är hemma och övervakar dem :) Hälsa de Norrländska skogarna!

cath | 2009-02-10 19:07:42

Vilken tur med en mamma som kan komma och ta hand om barnen! Och maken?... SJ har nog mycket att lära när det gäller mat. Men dom brukar ha ett av mina favoritviner, Campolieti. Gott och prisvärt, så testa gärna en flaska på hemvägen:-)

L8 | 2009-02-10 18:52:26

SÅN TUR, ATT MAMMA KAN RYCKA IN. DET TYCKS VARA DIN RÄDDNING. KAN INTE LÅTA BLI ATT UNDRA : VAR FINNS THOMMY I SÅNA HÄR SAMMANHANG ??? HAR HAN ALDRIG NÅGRA BARN ATT SKÖTA ?? GODE GUD ! TUR, ATT DU FORTFARANDE HAR SÅN ENERGI....JAG HOPPAS DET GÅR BRA FÖR DIG MED ALLA ARRANGEMANG DÄR NORRÖVER & NU BEHÖVER JAG JU INTE VARNA FÖR FÖR TYP TÅGBYTE I NÄSSJÖ. DU HAR BARA RAKA SPÅRET. NJUT OM MÖJLIGT, & ALL KRAFT TILL DIG ! PS.JANE ASHER. VAD KÖPER DU ? HAR FÖRSÖKT, MEN DET VILLE SIG INTE. LYCKA TILL MED ALLT.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-02-10 15:26:21

Hej mIllan! Ja ibland är det tur att Mammor finns....:) Det tar 3 1/2 timme med X 2000 Stockholm-Sundsvall..... /Monika

monika | 2009-02-10 15:07:07

Hej Monika! Vad härligt med din mamma som hjälper Dig! Hur många timmar tar det till Sundsvall? Hoppas inte du fick pulvermos till fisken.....(blä) Sköt om Dig! /Millan

millan | 2009-02-10 14:53:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *