KOM OCH TRÄFFA MIG I YSTAD OCH ROLIGA PAKET MEN DET LUKTAR BRÄNT NÄR JAG KÖR!

19 februari - 2009 | 13 kommentarer

Vill Ni träffa mig?

Kom då till Ystad 28 Februari!

Se länk,  http://www.resochmat.se

Och detta är väl också första och enda gången i livet jag är en flagga!

image001

Annat glädjande, hämtade paket på posten i morse. Det ena kom från Rice med lite uppiggande julpynt;)!

img_5317

Och det andra kom från en ängel i Frankrike! Pia Aaseby…(www.simplesite.com/aaseby)

img_5318

ett förkläde vackert som en klänning i det mest underbara material, antikt, vackert och nött linne. Som om inte detta var nog, doftade det lavendel i hela paketet och det har ett broderat monogram, M,A över bröstet….Pia, tusen miljoner tack så glad jag blev!

Annat som absolut INTE gjorde mig glad var att jag upptäckte på min morgonrunda med bilen att det luktar bränt när jag kör! Och detta fick mig nästan att börja gråta för någon tid att vare sig mecka med bilar eller lämna in bilar har jag inte…Nej, inte ens tid att skaffa en ny bil!


Tack Maria! Det är verkligen gulligt av dig att dela med dig av receptet. Monica! Jag förstår att du har mycket och inte hinner. Det låter som om det blir gulaschsoppa för er ändå under nästa vecka. Ha ett skönt lov! Kram till er båda/ Maud

Maud | 2009-02-19 21:57:22

Maud, du får ett sopprecept från mig i stället ;-) Jättegod och värmande, passar perfekt efter skridskoåkningen... (kommer från boken Soppor, bröd och röror av Voltaire-systrarna) 8 port 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor rapsolja 2 tsk malen kummin 2 msk paprikapulver 1 tsk cayenne 6 hg högrev el dyl 4 tomater 6 msk tomatpuré 2 1/2 l köttbuljong 4 potatisar 4 morötter 4 selleristjälkar 2 röda paprikor salt och peppar gräddfil och hackad persilja Fräs lök och vitlök j lite olja i en stor gryta, tillsätt kryddorna och rör om. Tärna köttet och bryn det tillsammans med löken. Lägg i hackade tomater och tomatpuré. Häll på buljong och sjud till dess att köttet är mört. Tärna potatis och morötter. Skiva selleri och tärna paprikan. Lägg ner grönsakerna och låt soppan puttra tills potatisen och morötterna är mjuka. Smaka av med s&p och servera med gräddfil och persilja och ett gott bröd...

Maria | 2009-02-19 20:10:02

Åsa! Våga inte annat än att komma och hälsa! Birgit! Hade varit kul med dig på sparken...och Kretsloppshuset, ja där har jag varit det finns inget landskap jag jobbat så mycket i som Jämtland...Eldrimnerambassadör som jag ju är...:)! Maud! NU måste jag göra dig besviken...hinner inte hjälpa dig med Gulaschsoppan tyvärr....men lite kul är det...för 5 minuter sedan sa William; Åhhh, vad jag längtar till Åre och efter Gulaschsoppa! /monika

monika | 2009-02-19 18:21:41

Kan tyvärr inte komma till Ystad! Ska göra gulaschsoppa för några vänner efter vår skridskoåkning på söndag. Har du något bra recept på gulaschsoppa? Du vet en så där mustig, smakrik och god. Har du tid att dela med dig? Förstår om du inte hinner men då kanske du har något tips om var jag kan hitta ett bra recept. /Maud

Maud | 2009-02-19 16:23:34

OM inte om hade varit--- i form av flunsan och vintermagåkomman---skulle vi varit i vår stuga i Jämtland v 9. En sommarfäbodvall, ett timrat "pörte", ett vinterbonat hus uppe i backen på väg in till Bydalen. DÅ hade jag kunnat tagit "sparken" över Storsjön, med fylld kaffetermos till dig i Åre för en snabbfika---Kan inte Mohammed komma till berget, så--- jag skämtar Monika. Tänkte på dig när du swischade förbi Hudik med X2000 upp till Sundsvall--- Nej njut nu Monika av fjälluften, djupandas, koppla av. Du vet väl, att Jämtland är känt för sina fina matråvaror och kallas i folkmun för "Matlandet", mängder av gårdsbutiker i var och varannan by som erbjuder mycket speciella godsaker--- Tänk om du kunde ta dig en liten tripp till Kretsloppshuset i Mörsil, när du är så nära. Dom levererar mycket mumsigt till Två Gröna Bönor. Hoppas du får litet sol, för ren frisk luft det är du garanterad. Kram från tant Birgit

Birgit igen.... | 2009-02-19 15:54:18

Gud vad kul! Ska verkligen försöka komma och kolla in dig i Ystad - kanske kommer jag fram och ger mig till känna....Spännande!!

Åsa | 2009-02-19 15:47:19

Vi siktar på det Cath....men annars kommer jag säkert ha en hel del signeringar före jul, men inga som jag vet om nu .... /Monika

monika | 2009-02-19 13:30:21

En liten fråga.... Julboken kommer inte att vara med på Bokmässan i Gbg då? Kommer Du att vara någon annanstans och signera böcker innan december?

cath | 2009-02-19 13:00:06

Annika! Då ses vi:)! Lena Pe! Nu funkar länken..:)! Och tack för tipset med bilen,,,,jag ignorerar! Och min snälla granne ska, när jag åker till Åre både lämna in, serva och besiktiga min bil,,,den måste bara hålla ihop tills dess! Ingrid! Ändå hinner jag inte så mycket som jag vill....skulle vilja ha mer tid,,,tid att tänka! Och du har rätt!! Bromsklossen ligger emot hjulen....klarar ett par dagar till sa Hamid på verkstan.....;) och rekommenderade att jag skulle strunta i att dra upp handbromsen! Ha, ha undrar just hur snopen jag skulle bli om bilen låg i saltsjön den morgon..... BIPEP! Yes, ska till Åre men åker hem på fredagen för att lämna barnen i Stockholm och flyga till Malmö fredag kväll.....kommer på Tv till påsk, Monikas Mat i Tv 4! /Monika

monika | 2009-02-19 12:39:37

Jag som trodde du skulle vara i Åre v 9. Kanske hinner jag till Ystad. Vore kul, för jag har aldrig hört din röst. När och var är du på TV?

BIPEP | 2009-02-19 12:26:31

Synd man inte bor i Skåne:( Jag undrar dock hela tiden ; "Hur tusan hinner du med"? Du har en kapacitet som verkar räcka hur långt som helst. Jag brukar själv tycka "jag är duktig" och gör mkt, många bollar samtidigt (i luften du vet:)) men du får nog första pris. Viktigt att man trivs och det verkar du ju göra men du är enastående, tycker jag då. Men ååååhhhh så vackert, vilket förkläde man blir ju alldeles "grön av avundsjuka" men det är dig väl värt:) Jobbigt med bilar som inte "bara går", hoppas Ni finner felet. Kanske bromskloss som ligger emot, då kan det lukta illa o bränt men det är mkt som kan börja lukt bränt i en bil(tyvärr). Hoppas allt löser sig:) Ha det gott!!!

Ingrid | 2009-02-19 12:19:40

Åhh vilket förkläde... Får inte länken att funka... Säljer hon såna? Fick plötsligt en fin idé beträffande gamla lakan, spetsar, min mamma och hennes symaskin...´ Min bil luktade har också luktat bränt vid något tillfälle. Min taktik har varit att ignorera, det hela gav med sig (håller tummarna). Kanske inget att rekommendera dock...Ha! Kan ingen av dina "hjälppojkar" titta på den...??? /Lena

Lena Pe | 2009-02-19 12:03:31

Vad kul Äntligen SKÅNE ska verkligen försöka komma dit. Snöiga hälsningar Annika

Annika | 2009-02-19 11:58:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *