JAG FICK HJÄLP AV EN KILLE IDAG IGEN!

21 februari - 2009 | 15 kommentarer

JA, det är sant! Lukas Pappa, Peppe förbarmade sig och kom och hämtade alla barnen för färd till skidbacken,,,så glad jag blev:),,Tusen miljoner tack Peppe!

img_5334

Nu vann  jag ju massor av tid,,,hann till och med gå ett varv i vinterträdgården….

img_5335

Mot tvätten, packningen och resväskor……..


Birgit igen... Åh, är du jämte! Tänk så mycket jag jobbat häruppe...och är Eldrimnerambassadör dessutom:)! Det är jag väldigt stolt över... Och Birgit! "Bara farmor och mormor"? Inte så bara....och jag kommer ju till Skåne direkt efter Åre...på lördag! synd med snön.... /Monika

monika | 2009-02-22 22:08:54

Ja, tydligen 2 Birgit. Ovanligt, men det är jag som inte är tant, bara farmor och mormor. Bor i Skåne där all snö försvunnit idag +6 nämligen så njut i Åre.

Birgit | 2009-02-22 18:16:27

Oj, oj Monika, jag fick hemlängtan!!!!!!!!!!!!!!!!Är född Jämte, min mammas släkt härstammar från Åre! Njut nu och koppla av, det är dig väl unnat! Funderar på att byta ut signaturen "Birgit igen"................. Kram från tant Birgit

Birgit igen.... | 2009-02-22 17:52:55

Elin maria, Millan och Birgit! tack för hälsningen! och ni ska få massor med härliga bilder från Åreskutan och Åre by night! Och koppla av,,jodå det ska jag:)! /Monika

monika | 2009-02-22 16:51:07

Blogga blogga, OK, MEN glöm inte att koppla av och vila. Jag är rädd att du inte lyssnar på kroppens signaler. Var rädd om dig!!

Birgit | 2009-02-22 09:37:23

Klart vi inte glömmer Dig ;-) Ska bli spännande att läsa om Åre by day och by night :-) Men framför allt GOTT du ska äta! Ha det så jättebra med dina kids! Ciao!

millan | 2009-02-22 09:24:08

INNAN DU ÅKER MONIKA !! JAG HAR FÄRSKA HÄLSNINGAR FRÅN PIA AA I ETT MIMOSABLOMMANDE PROVENCE & FRÅN EN BUTIK I GAMLA STAN, SOM HADE TIDIGA MORGONGÄSTER FÖR INTE SÅ LÄNGE SEDAN EN LÖRDAG. SÅ ALLT HJÄRTLIKT, VACKERT, HÄRLIGT KAN JAG SÅLUNDA SÄNDA DIG NU INFÖR RESESTARTEN I MORGON. JÄTTEKUL ATT DU INTE GLÖMMER OSS. SER MED SPÄNNING FRAM EMOT FRAGMENT FRÅN ÅRESKUTAN. DRÖMMER MIG SJÄLV TILL MEDELHAVET & ÖNSKAR OSS BÅDA EN GOD TUR. HA DET !!!

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-02-21 22:36:01

Cath, Carina och Millan! Ni är för härliga! :) Men glöm inte mig, jag kommer blogga som bara den från Åre! ALLA skandaler, ALLT gott,,rfestauranger värda att besöka eller ej besöka! SPA....och mer därtill... /Monika

monika | 2009-02-21 19:30:58

Hej Cath och Monika :-) Vá gulligt av dig att dela med dig av fläskfilérätten, låter superdupergod! Har Du läst mina recept jag skrivit till Monika och sist men inte minst "bloggtjejerna"!? Mexikansk kycklinggrytan och Kasslergrytan ? De e´perfekta och göra till många till middá! Hoppas Ni gillar dessa, jag gör de ibland é ok :-) Ha en trevlig kväll gulliga" mattjejer" och glöm inte ett glas gott rött ;-) (mycket antioxidanter ;-) ) Ciao! /Millan

millan | 2009-02-21 18:54:40

Hej Cath! Din flâskfilégryta mâste jag bara testa,enkelt och gott,det passar mig utmârkt.Ha en skôn helg du med och om du har turen att ha sportlov sâ ônskar jag dig en hârlig vecka. A bientot Carina

Carina | 2009-02-21 16:59:59

Tjänster och gentjänster - det är underbart! Utsikten från Er trädgård är ju INTE fel! Vet ung. var det ligger men har bara passerat på gångbanan nedanför X antal ggr. Mycket fin runda. Ha en skön "vecka" i Åre, njut av väder & vind, ungarna, god mat och ett glas rött framåt kvällen - då somnar Du säkert gott! Vi "bloggisar" får ju se till att Bloggen inte svalnar!! Jag har en idé! :) Snabbt & lätt, vi delar med oss våra bästa snabba & lätta recept! Är Ni med? Sådana rätter som är minst lika goda dagen efter som "restmellanmål". Jag börjar! Fläskfile i ädelostsås. 1 purjolök 1 hönsbuljongtärning, smulad 2 krossade vitlöksklyftor Detta fräses samman, men får INTE brännas. 4 dl matlagningsgrädde hälls i grytan. en rejäl bit Kvibille Ädel smulas ner i detta. ( ca 2 färdigförpackade bitar) Häll i lite soya för att få "rätt färg" - mustigt brun... När osten smält reder Ni grytan till önskad konsistens. Stek fläskfile i skivor, salta & peppra, lägg dem i såsen. ( jag steker ofta 2-3 st fileér för att det ska bli lite över till dagen efter när barnen kommer från skolan.) Till detta serverar jag smidigast pasta ( Är ju som bäst om man blandar i den och serverar i ett jätte-pastafat ) klyftpotatis, kokt potatis eller hasselbackspotatis. Ris går ju med!! All funkar till denna "fläskfilegryta". En god sallad och ett färsk bröd, sedan är dagen räddad! Ha en skön kväll! Både till Monika med familj och Ni andra ute i landet och vida världen.

cath | 2009-02-21 16:44:54

Helene! så klart! Jag börjar med att ta med Lukas till Åre:)! Hoppas Ert sportlov varit bra och kanske ses vi i Ystad? Carina! Vilken bra idé med mataffären som nätverkl:)! Och vi ska ha det underbart, tack! /Monika

monika | 2009-02-21 15:08:20

Salut! Du stâller ju ofta upp nâr det gâller andras barn sâ fôr min del âr det helt naturligt att hjâlpas ât och inte enbart nâr det gâller kiddsen.Hâr i Ornans bôrjar vi kânna av krisen och vâran epecerieaffâr(matbutik)fungerar som ett nâtverk när det gâller att hjälpa varandra.Krisen har gjort att folk blivit mindre egoistiska och mer mânnskliga. Hoppas att ni fär en hârlig skidvecka och ett minnesrikt sportlov. A bientot Carina

Carina | 2009-02-21 14:52:45

Salut! Du stâller ju ofta upp nâr det gâller andras barn sâ fôr min del âr det helt naturligt att hjâlpas ât och inte enbart nâr det gâller kiddsen.Hâr i Ornans bôrjar vi kânna av krisen och vâran epecerieaffâr(matbutik)fungerar som ett nâtverk när det gâller att hjälpa varandra.Krisen har gjort att folk blivit mindre egoistiska och mer mânnskliga. Hoppas att ni fär en hârlig skidvecka, A bientot Carina

Carina | 2009-02-21 14:50:06

Hej Monika! Så skönt med vänner som hjälper till! Jag är hundra på att du kan göra Peppe en tjänst en annan gång. Vi har faktiskt också snö i Skåne så vi njuter i fulla drag de sista dagarna på sportlovet. K Heléne

Heléne | 2009-02-21 14:23:45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *